2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Már idén elkészül öt szegedi óvoda felújítása
szeged.hu

Már idén elkészül öt szegedi óvoda felújítása

MTI, szeged.hu, szegedvaros.hu

2017.03.10. 14:56 - Antal Zsófia

A TOP keretében 2018 végéig maximum tizenhat óvoda korszerűsítésére lesz elegendő forrása a városnak, elsőként a Tabán és az Építő utcai intézmények kerülnek sorra.

Hirdetés

Folytatódik a januárban bejelentett gyermekintézmény felújítási program Szegeden. Ahogy akkor említettük, a program a Cső utcai bölcsődével indult, s azóta az is kiderült, hogy itt a kivitelezést a helyi Berill Invest Kft. végzi el.

Nagy Sándor (Együtt) városfejlesztési alpolgármester pénteken sajtótájékoztatót tartott a program óvodákra vonatkozó részéről, s elmondta: idén öt, a következő esztendőben várhatóan 9-11 óvoda épületét újítják föl uniós támogatással. Az öt épület rekonstrukciója 750 millió forintba kerül, melyből 650 millió forint az uniós támogatás, a fennmaradó részt saját bevételeiből fedezi az önkormányzat - mondta a politikus az egyik elsőként megújuló Tabán utcai óvodában tartott sajtótájékoztatón.

A Tabán utcai óvodát 1977-ben adták át, az épület 1993-ban kapott cseréptetőt. A június végéig tartó felújítás során hőszigetelik az épületet, kicserélik a nyílászárókat és burkolatokat, korszerűsítik az elektromos- és fűtési rendszert, és részben akadálymentesítik az épületet.

A szegedvaros.hu önkormányzati hírportálon elérhető tájékoztatás szerint a további, még idén felújítandó óvodák az Építő utcai, a Tünde téri, a Garam utcai és a Cső utcai intézmények lesznek. A szeged.hu pedig azt írja, a 100 fő befogadására alkalmas Építő utcai óvodában a Tabán utcaival egyidőben indul a kivitelezés, 173 millió forintért.

 

Az áraktól függ, hány óvoda fér még bele a keretbe

Az önkormányzat további óvodák rekonstrukcióját is tervezi, az építőipari árak emelkedésének függvénye, hogy a Terület és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) a Szegeden a munkába járást segítő városi szolgáltatások fejlesztésére elkülönített 3,2 milliárd forint fennmaradó része kilenc, tíz vagy tizenegy épület felújítására lesz elegendő.

Szentgyörgyi Pál (MSZP) gazdasági alpolgármester elmondta, korábban - a magánlakásokkal ellentétben - nem volt pályázati forrás a paneltechnológiával épült közintézmények korszerűsítésére. A TOP keretéből azonban már lehetőség nyílik erre. A felújítások mellett a források egy részéből - az adott intézmények igényeinek megfelelően - játékokat, illetve bútorokat is vásárolnak.

Mi épül?építőipari cégekSzegedTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)óvodafejlesztés

Hírlevél

Hirdetés