2024.04.26, Péntek

Hirdetés

A héten a negyedik autóipari nagyberuházást jelentették be Győrben
youtube.com

A héten a negyedik autóipari nagyberuházást jelentették be Győrben

MTI

2018.02.23. 10:52 - Antal Zsófia

Több mint 6 milliárd forintból bővíti üzemét egy magyar tulajdonú vállalat, 120 munkahelyet hozva létre.

Hirdetés

6,2 milliárd forintos beruházással bővíti győri fémmegmunkáló és összeszerelő üzemét a Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Zrt. – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten. A beruházáshoz, mellyel 120 új munkahely jön létre, a kormány 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad. A fejlesztéssel a magyar tulajdonú társaság az utolsó lépését teszi meg afelé, hogy elsőkörös autóipari beszállítóvá váljon az Audinál – hangsúlyozta a miniszter.

A vállalat közölte, hogy a társaság a harmadik üzemcsarnokát építi Győrben, a 6 ezer négyzetméteres csarnok zöldmezős beruházásban készül, az ipar 4.0 koncepció szellemében tervezett technológiával szerelik fel. A kapacitásnövelő fejlesztés befejezésével a teljes termelőterületük meghaladja majd a 12 ezer négyzetmétert.

Bogisich Ferenc, a Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a 25 évvel ezelőtt alapított társaság folyamatosan fejlesztette infrastruktúráját, technológiáját.

Bogisich Ferenc, a Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a cég üzembővítését bejelentő sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban február 22-én. (fotó: MTI)

A most bejelentett autóipari beruházás a héten a negyedik: az Audi kutatás-fejlesztési központot hoz Győrbe, a Continental 450 új munkahelyet teremt zöldmezős beruházással Debrecenben, a Rehau-Automotive új üzemet hoz létre Újhartyánban és bővít Győrben.

GyőrmunkahelyekMi épül?autóiparüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés