2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Elérte legmagasabb pontját a Debrecenben épülő logisztikai és csomagolóüzem
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Elérte legmagasabb pontját a Debrecenben épülő logisztikai és csomagolóüzem

magyarepitok.hu

2020.05.22. 11:17 - Almási Krisztina

A Market építi fel a német Deufol délkelet-európai regionális központját az ország keleti csücskében.

Hirdetés

A Market Zrt. kivitelezésében épül a német DEUFOL debreceni gyára, amely elérte legmagasabb pontját, így a mai napon felkerült a bokréta az épületre. A cég kelet-magyarországi üzemének építése tavaly októberben kezdődött el a repülőtér melletti déli ipari gazdasági övezetben.

A közel 7 milliárd forintnak megfelelő beruházással Európa legmodernebb logisztikai és csomagolóüzemét építik fel Debrecenben, amely egyben a Deufol délkelet-európai regionális központja is lesz. A fejlesztéssel a cég 120 új munkahelyet hoz létre Debrecenben.

A DEUFOL új logisztikai parkja várhatóan szeptember elején fog megnyílni, ami azt jelenti, hogy a teljes kivitelezés kevesebb mint 1 év alatt készül el.

 

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A Market Építő Zrt. kivitelezésében felépülő logisztikai és csomagoló központ a 148. munkanapnál jár, készültségi foka pedig elérte a 70 százalékot.

A szerkezet legmagasabb pontja 10,2 méteren található, ide került fel a bokrétaünnepség jelképének számító földlabdás facsemete, ami a későbbiekben az ipari csarnokhoz tartozó kertrész egyik fája lesz.

Az átlagosan 210 fő részére munkát biztosító építkezés során 1000 köbméter betont és 53 tonna acélt építettek be a monolit vasbeton szerkezetbe, melyhez 596 darab előregyártott vasbetonelemet csatlakoztattak. A teljes vasbeton szerkezetre még 67 tonna acélszerkezetet állítottak fel. A Market több mint 50 alvállalkozó partnerrel szerződött eddig, köztük jelentős számmal térségbeli céggel.

Szabó Dániel, a kivitelezésért felelős Market Építő Zrt. műszaki igazgatója köszönőbeszédében kiemelte, hogy a jelenlegi egészségügyi helyzetben is minden projektben résztvevő szereplő kiválóan helytáll, a központ felépítése ütemterv szerint halad, és határidőn belül, jó minőségben készül a beruházás.

 

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

 

A mai bokrétaünnepségen Elek Gergő, a Deufol Hungary regionális operatív igazgatója a beszéde során kiemelte: “Nagyon örülünk annak, hogy a tevékenységünk folyamatosan növekszik az ideiglenes telephelyünkön, ahol a saját famegmunkálásunk időközben teljesen elindult.

Nagyon várjuk már, hogy a logisztikai parkunk építése befejeződjön, és birtokba vegyük az épületeket. Miközben a létszámunk mostanra elérte a 20 főt, folyamatosan növekedni fogunk az új otthonunkban is. Várhatóan 2021 elejére elérjük a 100 főt, és további növekedést tervezünk a rákövetkező év végéig.”

 

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

 

Papp László, Debrecen polgármestere úgy fogalmazott: „Kiemelkedő jelentőségű, hogy a DEUFOL 7 milliárd forintos beruházással 120 új munkahelyet teremt Debrecenben, és további fejlesztésekben gondolkodik. Gazdaságvédelmi akciótervünk lényege a munkahelyteremtés. Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk a járvány előtt annak érdekében, hogy az egészség mellett a munkahelyeket is megvédjük. Ezért fejlesztjük tovább a déli iparterületet is, ahol jelenleg a belső úthálózat bővítése zajlik, és júniusban elkezdődik a terület északi részén, a 47-es főúton egy ötágú körforgalom megépítése is a Magyar Közúttal közösen.”

A Deufol az ellátási láncmegoldások és az ipari csomagolások globális piacvezetője, 12 országban, 90 helyszínen 2300 embert foglalkoztat, a debreceni lesz a 91. üzemük. Szolgáltatási körükhöz tartozik az export- és ipari csomagolás, logisztikai szolgáltatások, valamint az ellátási lánc mentén megvalósuló innovatív IT-megoldások.

 

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

 

Galéria

Mi épül?Market Építő Zrt.Debrecenüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés