2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Júniusra elkészül az M44-es gyorsforgalmi út turbókörforgalma
Fotók: Nagy Mihály / magyarepitok.hu

Júniusra elkészül az M44-es gyorsforgalmi út turbókörforgalma

magyarepitok.hu

2020.05.22. 11:03 - Gyöngyösi Klaudia

A kivitelezést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában a Duna Aszfalt Kft. végzi.

Hirdetés

Terv szerint haladnak a munkálatok az M44 gyorsforgalmi út Kondoros-Békéscsaba szakaszán, amelyet a Duna Aszfalt Kft. kivitelez mintegy 41,4 milliárd forintból – derült ki a helyszínen megrendezett sajtóeseményen. A térség országgyűlési képviselője és Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. igazgatója munkabejárást tartott az épülő útnál, ahol több részletet is megosztottak.

 

Június elején már használhatják a közlekedők az M44-es gyorsforgalmi út békéscsabai végpontjában épülő turbó körforgalmú csomópontot.

A 17,6 kilométeres szakasz első 1,5 kilométere már tavaly októberben elkészült. A kivitelezés alatt álló részen a főpálya pályaszerkezete a kötőrétegig néhány rövidebb szakasz kivételével elkészült, továbbá:

  • megkezdődött a kopóréteg kiépítése,
  • a padkakészítés,
  • a rézsűk humuszolása,
  • a füvesítés,
  • valamint a szalagkorlát és a fényvédő hálók elhelyezése is.

Hamarosan a végéhez érnek a körforgalom munkálatai

Befejezéshez közeledik a végcsomópontban épített turbó körforgalmú csomópont. Június végére várhatóan lezajlik az ideiglenes forgalomba helyezési eljárás, így a 44-es számú főút Békéscsaba elkerülő szakaszán kialakított ideiglenes terelőutat és csomópontot elbontják. A koronaélek között szintén hamarosan elkészül két külön szintű műtárgy, melyeket júniusban már használhatnak a közlekedők a gyorsforgalmi út és két földút keresztezésénél.

 

Ezeken a műtárgyakon a kopóréteg készítése, a próbaterhelések elvégzése és kisebb befejező munkák vannak hátra.

Befejezéshez közeledik továbbá a mosdók épületeinek kialakítása, valamint a belső úthálózat kiépítése. Továbbá a kétsopronyi pihenő létesítése is előrehaladott állapotban van jelenleg, ezek mellett pedig az utólagosan elrendelt D-1 öntözőcsatorna hídépítése a cölöpösszefogó gerendánál tart.

 

A fürjesi csomópontnál pedig töltésépítés, pályaszerkezetépítés és a kapcsolódó felüljáró munkálatai folynak.

Galéria

ÚtépítésM44-esDuna Aszfalt Zrt.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)BékéscsabaKondoroskörforgalom

Hírlevél

Hirdetés