2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Már keresik a kivitelezőt a 3-as metró középső és déli szakaszára

Már keresik a kivitelezőt a 3-as metró középső és déli szakaszára

magyarepitok.hu

2018.02.06. 10:44 - Hegedűs Gergely

A Lehel tér és a Nagyvárad tér között összesen kilenc megálló felújítását, míg a Népliget és Kőbánya-Kispest között öt állomás rekonstrukcióját végzik el a majdani nyertes ajánlattevők.

Hirdetés

A beruházó BKK Zrt. megjelentette a budapesti 3-as metró középső szakaszára kiírt közbeszerzést, melynek tárgya a felújítási munkák kivitelezése és kiegészítő tervezése. A Nagyvárad tér és Lehel tér közötti vonalszakaszon összesen kilenc állomást fejlesztenek (a két említett tér megállóját is beleértve) a csatlakozó vonali műtárgyakkal együtt, mintegy 56 ezer négyzetméternyi területen.

A Lehel tér és az újpesti végállomás közötti északi szakaszon tavaly szeptemberben kezdte meg a kivitelezést a Strabag és Swietelsky. Ezen munkák állásáról ebben a cikkünkben számoltunk be január végén.


Ezek a munkák képezik a fejlesztés lényegét

A TED-en most megjelent hirdetményből kiderül, a metróállomások szakági munkáiba az alábbi elemek tartoznak bele:

  • építészeti, szerkezet építési és szigetelés javítási munkák;
  • mozgólépcsők és liftek beépítése;
  • épületgépészeti és különleges gépészeti berendezések felújítása;
  • áramellátási rendszerek cseréje kábelezéssel és EDI interfésszel;
  • állomások erőátviteli és világítási berendezéseinek cseréje;
  • felszíni közműkiváltási és építési munkák.

A közbeszerzés tartalmazza a kiegészítő tervezési feladatok elvégzését, valamint tervezői művezetési feladatokat is. A részajánlattétel lehetőségét a kiíró kizárta.


A déli szakasz projektje is elindult

A TED-en szintén kedden megjelent a 2-es metró déli szakaszára kiírt ajánlattételi felhívás is. Ez a közbeszerzés a Kőbánya-Kispest és Népliget közötti állomások felújítási munkáinak kivitelezésére és kiegészítő tervezésére vonatkozik.

A megvalósítás magában foglalja a déli szakasz állomásainak és csatlakozó műtárgyainak munkáit, mintegy 21 ezer négyzetméteren. A prtojekt főbb elemei megegyeznek a középső szakasznál ismertetett elemekkel.

M3-as metróközlekedésfejlesztésMi épül?vasútfejlesztésM3-as autópályaközbeszerzés

Hírlevél

Hirdetés