2024.04.24, Szerda
Megkezdődött a munka az M85-ös 57 kilométeres új szakaszán
fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Megkezdődött a munka az M85-ös 57 kilométeres új szakaszán

magyarepitok.hu

2018.03.07. 12:19 - Szabó Ákos

A Csornát Sopronnal összekötő gyorsforgalmi utat a Strabag, a Belfry PE, az Euroaszfalt, a Swietelsky Magyarország, a Betonútépítő, a Dömper és a Subterra-Raab építik meg.

Hirdetés

Letették az M85-ös gyorsforgalmi út Csorna és Fertőrákos közötti 57,5 kilométeres szakaszának az alapkövét. A gyorsforgalmi út 4 szakaszban épül meg három konzorcium kivitelezésében összesen 170,8 milliárd forintból.

  • A Csorna és a Fertőd-Endrédmajor csomópont közötti 20,05 kilométeren a Strabag Építő Kft., a Strabag AG és a Belfry PE Kft. konzorciuma építkezik,
  • a Fertőd-Endrédmajor csomópont és Nagylózs közötti 15,6 kilométeren az EuroAszfalt Kft., a Swietelsky Magyarország Kft. és a Betonútépítő Zrt. alkotta konzorcium végzi el a munkálatokat,
  • a Nagylózs és Sopron-kelet közötti 15,4 kilométeren pedig a Dömper Kft. és a Subterra-Raab Kft. építi meg az új utat, akárcsak a Sopron-kelet és a fertőrákosi csomópont közötti 6,4 kilométeren is. A két vállalat nemrég bele is kezdett a szakasz földmunkálataiba. 

 

 

A kivitelezés a tavaly átadott csornai elkerülő utak folytatásaként készül el. A teljes útszakaszon

  • 7 különszintű csomópont,
  • 45 híd,
  • és 2 nagykeresztmetszetű vadátjáró is elkészül.

 

Sopron több szempontból is jól jár

A nagyberuházás átadóján Fodor Tamás sopron polgármestere kiemelte:

az új autóút a város és a környék gazdasági erejét többszörösen felülértékeli azzal, hogy mind Budapest, mind Bécs irányából gyors megközelítést tesz lehetővé.

 

Fodor Sándor, Sopron polgármestere A képre kattintva galérai nyílik.)

 

Emellett a most épülő, keleti ipari park számára közvetlen gyorsforgalmi kapcsolatot biztosít az M85-ös, ezzel is versenyelőnyt teremtve a Sopronban működő és betelepülni kívánó vállalatoknak – derült ki a beszédéből.

A beruházás befejeztével az új út a várost meg fogja kímélni a jelenlegi tranzitforgalomtól -tette hozzá a polgármester, majd végezetül a kivitelezőknek sikeres munkát kívánt.

 

 

Előkészítik az ország leghosszabb közúti alagútját

Mayer András, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese kiemelte: a fejlesztés megvalósítása a kormány 2015-ös, megyei jogú városok gyorsforgalmi bekötéséről szóló döntésével került belátható közelségbe. A vezető szakember szavaiból kiderült: biztonságos és jó minőségű út épül, ami beruházás összes résztvevőjének jó munkájával érhető el.

 

Mayer András, a NIF beruházási vezérigazgató-helyettese

Mayer András ezután elmondta: a most elinduló építkezéseken túl a az osztrák határig nyúló következő szakasz előkészítése is folyamatban van,

illetve a Sopront elkerülő alagút is tervezés alatt áll, mely az ország leghosszabb közúti alagútja lesz.

Galéria

Swietelsky Magyarország Kft.StrabagEuroAszfalt Kft.Subterra-Raab Kft.Belfry PE Kft.ÚtépítésM85-ösCsornaSopronBetonútépítő Zrt.Dömper Kft.Fertőrákos

Hírlevél

Hirdetés