2024.04.16, Kedd
Újabb jelentős lépés az erdélyi autópályaépítésben
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Újabb jelentős lépés az erdélyi autópályaépítésben

mti, magyarepitok.hu

2018.11.27. 15:07 - Hegedűs Gergely

A Strabag és a Geiger a Marosvásárhely térségében épülő szakaszból 13,7 kilométernyi úttal készült el.

Hirdetés

Miközben a magyar M4-es autópálya erdélyi folytatása idén sem tudott eljutni a kivitelezésig, egy másik szakaszáról jó hírt közölt Lucian Sova, román szállításügyi miniszter. Eszerint az A3-as, észak-erdélyi autópálya 13,7 kilométeres Radnót (Iernut) és Nyárádtő (Ungheni) közötti szakaszát még idén megnyitják. A pálya 10,1 kilométeres részét az osztrák Strabag, 3,6 kilométeres részét pedig a német Geiger társaság építette.

A politikus azt követően nyilatkozott erről az Agerpresnek, hogy meglátogatta az épülő autópálya Maros megyei szakaszait. Elmondása szerint még az idén megnyílik a pályaszakasz, jelenleg az átvételt megelőző formaságok zajlanak, minőségi és biztonsági céllal.

Az A3-as autópálya 588 kilométeréből 2004 óta egy bukaresti 56 kilométeres szakaszt adtak át, illetve a Kolozsvár mellett elhaladó 62 kilométeres Magyarnádas-Aranyosgyéres szakaszt. 

Aranyosgyérestől Marosvásárhelyig öt kisebb szakaszra osztva összesen 52 kilométeren folyik építkezés. Közülük a Strabag és a Geiger szakasza mellett a Maroskece (Chetani) és Radnót közötti 17,9 kilométeres szakasz áll a legjobban, itt a munkálatok 57,8 százaléka készült el.

Szintén az észak-erdélyi térség fejlesztését szolgálja az A3-as autópálya és a dél-erdélyi A1-es között épülő A10-es, amelyen júliusban Nagyenyednél adtak át egy 30 kilométeres szakaszt.

 

ÚtépítésautópályaErdély

Hírlevél

Hirdetés