2024.06.16, Vasárnap
M85: már elkezdődtek a földmunkák a Sopron mellett épülő alagútnál
illusztráció - envato

M85: már elkezdődtek a földmunkák a Sopron mellett épülő alagútnál

magyarepitok.hu

2020.04.29. 14:56 - Hegedűs Gergely

A fertőrákosi csomópont és a soproni országhatár közötti a Dömper, a Pannon-Doprastav és a Subterra-Raab konzorciuma építi az M85-ös befejező szakaszát.

Hirdetés

Kerékgyártó Attila, a Dömper Kft. projektvezetője részletes elemzést publikált az Innotéka magazin áprilisi számában az M85-ös gyorsforgalmi útnak a Sopron és az országhatár között zajló fejlesztéséről. A fertőrákosi csomópont és a soproni országhatár közötti szakaszt, valamint ezt kiegészítve Sopron északnyugati útját is a Dömper a Kft., a Pannon-Doprastav Kft. és a Subterra-Raab Kft. konzorciuma építi fel.

A beruházás közvetlenül kapcsolódik az M85-ös Csorna és Sopron keleti csomópontja között zajló építéséhez, melyet négy szakaszon kiviteleznek.

A NIF Zrt. térképén szaggatott vonallal jelzett projektrészről szól a cikk


A cikkből kiderül, a környezetvédelmi monitoringvizsgálatok már elkészültek, a területszerzés szinte teljes mértékben megtörtént. A keleti oldalon a lőszermentesítés, bozót- és cserjeirtás, valamint a humuszolás befejeződött, így a munkaterület fizikálisan is összeolvad a kapcsolódó IV. szakasz (a Sopron Kelet - Fertőrákos szakasz, a fent említett négy ütem legnyugatibb eleme - a szerk.) nyomvonalával.


Nyár végén kezdődhet az alagút járatának a fejtése

"Márciusban megkezdődött a földmunka, az alagút előbevágásának és az ideiglenes portálrézsű kialakítása érdekében, hogy a felvonulási terület és az alagút keleti portálán keresztül a konkrét járat fejtése megkezdődhessen" - derül ki a szakmai beszámolóból. 

Ezen a területen alakítják ki az alagút építéséhez tartozó felvonulási területet, annak minden szükséges ideiglenes létesítményével. Itt elhelyeznek egy szakmai célú látogatóközpont is - olvasható a cikkben.

A jóváhagyott ütemterv szerint 2020 nyarának végén az alagút bal oldali járatának fejtése megkezdődhet.

Galéria

ÚtépítésSopronM85-ösPannon-Doprastav Kft.Dömper Kft.Subterra-Raab Kft.alagút

Hírlevél

Hirdetés