2024.04.24, Szerda
Elindultak a munkálatok: nyugat-magyarországi város kapcsolatát erősítik az országos gyorsforgalmi úthálózattal
A főkép illusztráció (magyarepitok.hu), a cikkben szereplő többi képet a NIF fotósa készítette

Elindultak a munkálatok: nyugat-magyarországi város kapcsolatát erősítik az országos gyorsforgalmi úthálózattal

magyarepitok.hu

2022.02.19. 09:30 - Szabó Ákos

A Duna Aszfalt kivitelezi a NIF projektjét, mellyel Szentgotthárd, a város ipari parkja és az M80-as közúti összeköttetése javul.

Hirdetés

Nagyott lépett előre Szentgotthárd közlekedése az elmúlt időszakban: tavaly októberben átadták a Körmendtől a Szentgotthárd közeli határátkelőig tartó M80-as autóutat, decemberben pedig körforgalom készült el a városban – mindkét projekten a Duna Aszfalt Zrt. dolgozott generálkivitelezőként (az elsőben konzorciumban) a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában.

Most folytatódik a fejlesztéssorozat és szintén a Duna Aszfalt végzi el a következő munkát. Pénteken a NIF megtartotta legújabb a várost érintő projektjének nyitóeseményét: megkezdődött a Szentgotthárdot érintő keleti elkerülő út hiányzó szakaszának megépítése. Az állami forrásból megvalósuló fejlesztés értéke mintegy nettó 555 millió forint.

 

A fejlesztés eredményeképpen létrejön a közvetlen kapcsolat az ipari park és az M80-as gyorsforgalmi út között is

 

Az ipari park könnyebben elérhető lesz

Mint a NIF közleményéből kiderül, az állami cég beruházásában megvalósuló projekt célja

a szentgotthárdi ipari park közvetlen gyorsforgalmi kapcsolatának biztosítása, és a nemzetközi elérhetőség javítása.

A fejlesztés eredményeképpen közvetlen közúti kapcsolat jön létre Szentgotthárd, illetve Szentgotthárd ipari parkja, valamint az M80-as autóút szentgotthárdi külön szintű csomópontja között: a projekt célja a Szentgotthárdi ipartelepi út hiányzó 270 m hosszú szakaszának megépítése.

 

 

Hidat is építenek

A beruházáshoz kapcsolódik a meglévő közvilágítási hálózat 264 m hosszon, a vízvezeték hálózat 223 m hosszon és a szennyvízhálózat 225 m hosszon történő bővítése, valamint

egy híd felépítése a Rábafüzesi-patak felett a szentgotthárdi bekötő út keresztezésében.

A projekt kihívást jelentő része maga a 12 hónapos, viszonylag rövid megvalósítási idő, melyben az egyes részfeladatok – közműépítés, hídépítés, útépítés – munkafolyamatainak precíz összehangolására van szükség.

 

Megkezdődött a Szentgotthárdot érintő keleti elkerülő út hiányzó szakaszának megépítése

A kivitelező megkezdte a munkaterületen a kivitelezési munkák előkészítését, jelenleg a geodéziai kitűzési, valamint a humuszleszedési munkák vannak folyamatban.

A munkálatok várhatóan ez év végén fejeződnek be.

 

2014 óta várt építkezés indult el

 

Vizi Norbert, a NIF Zrt. projektiroda-vezetője - V. Németh Zsolt ,a térség országgyűlési képviselője - Huszár Gábor Szentgotthárd polgármestere (b-j)

A projekt sajtótájékoztatóján Vizi Norbert, a NIF Zrt. projektiroda-vezetője kiemelte: a beruházás megvalósításával a település megközelítése 1,2 kilométerrel rövidül le. A projekt legérdekesebb része a Rábafüzesi-patak felett átívelő híd megépítése lesz – tette hozzá.

 

 

Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere kifejtette: a város vezetése 2014 óta folyamatosan tervezi az új ipari parkhoz kapcsolódó területek infrastruktúrával való ellátását és bekapcsolását az ipari kínálata körébe. A most megvalósuló hiányzó útszakasz pedig jelentősen felértékeli a terület értékét. A közvetlen gyorsforgalmi csatlakozás nem csak a nagyvállalati szereplőknek, hanem a mindennapos úthasználóknak is jelentős könnyebbséget fog biztosítani – hangsúlyozta.

 

 

V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője elmondta: „Most került fel az i-re a pont, a munkaterület átadása megtörtént, a gépek is dübörögnek.” Fontosnak tartotta kiemelni:

az út a települések közötti utakat fogja mentesíteni a kamion-és teherforgalomtól, jelentős fejlesztésről van tehát szó.

Galéria

ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Szentgotthárdútépítéshídépítés

Hírlevél

Hirdetés