2024.04.25, Csütörtök
Helyére került Budapest új hídjának utolsó eleme is - galéria

Helyére került Budapest új hídjának utolsó eleme is - galéria

magyarepitok.hu, nif.hu

2022.05.04. 15:53 - Szabó Ákos

A Déli összekötő vasúti Duna-híd harmadik új szerkezete is átjárható, a Duna felett immár immár három külön vasúti átkelő ível át a Rákóczi híd mellett.

Hirdetés

A Duna Aszfalt Zrt. generálkivitelezésében folyik Budapest egyik meghatározó vasúti fejlesztése, ahogyan arról a magyarepitok.hu rendszeresen tájékoztat. A projekt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) együttműködésében valósul meg. Az engedélyezési terveket és a híd kiviteli terveit a Főmterv Zrt., a MSC Kft. és a Speciálterv Kft. mint társtervezők készítették. Arról is részletes cikket közöltünk márciusban, hogy hogyan látott el az építkezésen cölöpalapozási feladatokat a HBM Soletanche Bachy Kft.

 

 

A projekt része a munkák megkezdése előtt két párhuzamos szerkeszetből álló (és két vágánnyal működő) átkelő régi szerkezeteinek felújítása és egy új, harmadik hídszerkezet is felépült. Miután az egyik párhuzamos hídszerkezetet már felújították,

május 4-én az utolsó, déli hídszerkezet utolsó elemét, az úgynevezett zárótagot is beemelték a helyére reggel 7 és délután 2 óra között.

 

 

A fejlesztés során elsőként megépült hidat 2021. április 25-én, a második újjáépült hidat 2021. december 11-én vehették birtokba a szerelvények, a vasúti forgalom azóta zavartalan. Hamarosan a harmadik új hídszerkezet is átadásra kerül a most lezajlott munkákat követően. Ezután következhetnek a vasúti szakági és egyéb, befejező munkák, majd augusztus elején próbaterhelést végeznek.

 

 

Galéria

ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Budapest Fejlesztési Központ (BFK)Főmterv Mérnöki Tervező Zrt.HBM Kft.MSC Kft.Speciálterv Építőmérnöki Kft.Déli összekötő vasúti Duna-hídhídépítés

Hírlevél

Hirdetés