2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Új székházára is büszke a Ke-Víz
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Új székházára is büszke a Ke-Víz

magyarepitok.hu

2019.07.28. 11:00 - Szabó Ákos

Átadták Kelet-Magyarország egyik meghatározó építőipari vállalatának új központi épületét Nyíregyházán.

Hirdetés

Pénteken ünnepelte meg új székházának építkezését a Ke-Víz 21 Zrt. A nyíregyházi cég jelentős beruházással bővítette és fejlesztette korábban használt központját, aminek részleteire és a cég filozófiájára ifj. Bencze Antal cégvezető beszédjében bővebben is kitért.

 

Az ünnepség (mikrofonnal a kezében ifj. Bencze Antal) - A képre kattintva galéria nyílik!

A Ke Víz, mint kezdetben a nulláról felépítkező cég büszke arra amit elért – derült ki az ügyvezető szavaiból. Hangsúlyozta: arra szintén büszkék, hogy az elmúlt 28 évben folyamatosan fektetnek vissza a vállalkozásba a pénzből, amit megkerestek.

Építkezünk, fejlődünk, meg akarjuk mutatni, hogy ez a cég hosszú távon is komolyan gondolja azt, amit csinál – fejtette ki.

 

 

A székházról elmondta: a hajdanán bölcsődeként és öregek otthonaként is működő épületben sok munka van. Visszaemlékezett: a cég 25 éves évfordulóján meghozott döntés alapján végezték el az iroda jelenlegi bővítését és fejlesztését jelzésképpen és szükségként is.

 

Hosszú távra terveznek

Már akkor az iparág éppen érkező válságát lehetett érezni, de az, hogy télen a terepről beérkező kollégák  négy konténerben is dolgoztak, nem volt méltó – derült kis szavaiból.

„Ha pedig bővít az ember, akkor több mint 20 év után jelezni akartuk a kollégáknak, hogy figyelünk rájuk, hogy nem rövidtávra gondolkozunk, nem akarjuk bezárni a céget, biztosítjuk a munkahelyet.”

 

 

Visszautalt arra is, hogy az irodaház korábbi fejlesztésekor is folyamatosan bővíteni kellett: mielőtt a konténerekig jutottak volna el, a közösségi térként működő tetőtereket is beépítették. Ezt követően kiemelten fontos volt a cégvezetés számára, hogy a kollégáknak méltó helyszínt adjon a munkára: el akarták érni, hogy ahol naponta 8-10 órát töltenek el a cég dolgozói, az a lehető legjobb hely legyen.

 

Az építőipar aktuális helyzete ebben a fejlesztésben is visszatükröződött

 

 

A most lezajlott felújítás egyrészt egy bővítésből állt, másrészt pedig minden terület megújult. A Ke Víz saját maga kivitelezte az épületet, amivel egyben újra be is bizonyította magának, hogy az építőiparban vannak nehéz tényezők. Az emelkedő árak, egyes megbízhatatlan alvállalkozók és nem betartható határidők újra rámutattak az ágazatot sújtó nehézségekre – derült ki az átadón.

Bencze Antal az ilyen problémák ellenére is sikeres építkezést követő jó hangulatú átadón külön megköszönte az együttműködést a munkálatokban résztvevőknek is és azoknak a kollégáinak, akik 5 hónapnyi munka alatt is elviselték a zaj, tmég ha közvetlenül nem is vettek részt az építkezésben.

 

A teljes felelősségvállalás a minimum

 

 

Beszédjében hangsúlyozta még azt is, hogy a cég hosszú távú gondolkozásába beletartozik: felelősséget vállalnak minden tégláért, minden aszfaltért, minden lefektetett csőért. Ugyanezt a felelősséget pedig a kollégáik iránt is érzik, mind anyagi, mind képzési, mind pedig családi tekintetben.

Ez a minimuma annak, hogy egy vállalkozás jól működjön

– mondta el végül cégvezető.

A beszéd után szalagátávágás helyett egy szimbolikus méretű pezsgősüveg felbontásával történt meg az átadás végső eleme, majd körbevezették az érdeklődőket az új központban, ezt követően pedig kötetlen hangulatban folytatódott az ünneplés.

 

 

Galéria

Iparági hírekKe-Víz 21 Zrt.irodaNyíregyházaépítőipar

Hírlevél

Hirdetés