2024.09.11, Szerda
Folytatódik az átfogó fejlesztéssorozat a Debreceni Egyetemen
wikipedia

Folytatódik az átfogó fejlesztéssorozat a Debreceni Egyetemen

magyarepitok.hu

2024.08.13. 08:01 - Hegedűs Gergely

A Táplálkozástudományi Központ egy már meglévő épület átalakításával és bővítésével jön létre.

Hirdetés

Újabb fejlesztést hajt végre a Debreceni Egyetemen a TED-en megjelent ajánlati felhívás alapján. Az intézmény ezúttal a Táplálkozástudományi Központ létrehozására keresi a kivitelezőt, amely a Gazdaságtudományi Karhoz közel eső Akadémiakert utcában épülhet fel.

A hirdetmény a leendő intézet hosszabb nevét is leírja, ebből kiderül, hogy az új Táplálkozástudományi Központ funkciójához az élelmiszer feldolgozó és csomagoló bemutatóüzem szerepkör is hozzátartozik. Ugyanakkor az érintett ingatlanon korábbról van már egy élelmiszer feldolgozó épület, illetve két mezőgazdasági tároló épület is.

A közbeszerzés szerint a Debreceni Egyetem 2016-ban az élelmiszer feldolgozó épületet felújította, illetve az egyik tároló épületet átalakította oktatási épületté. A mostani projekt feladata ennek megfelelően a harmadik épület átalakítása és bővítése lesz élelmiszerfeldolgozó, illetve csomagoló bemutató üzemmé. Ez a munkafolyamat már építési engedéllyel rendelkezik.


Ez a hatodik olyan fejlesztés, amiről a közelmúltban beszámolhattunk

A szóban forgó projekt mellett a Debreceni Egyetem számos további fejlesztést indított el: az elmúlt nyolc hónapban számolhattunk be arról, hogy

Mindezek mellett tavaly nyár óta a DE műszaki kara épületének felújítása és bővítése is folyamatban van, amely során a komplexum új épületszárnnyal bővül és csaknem 4500 négyzetméterrel nő a területe.

Mi épül?DebrecenDebreceni Egyetemoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés