2024.03.28, Csütörtök
Megvan ki építheti a veszprémi sportuszoda elérését könnyítő új utat
Illusztráció: magyarepitok.hu/Bernát Benjámin

Megvan ki építheti a veszprémi sportuszoda elérését könnyítő új utat

magyarepitok.hu

2021.12.27. 17:31 - Szabó Ákos

A 8-as ás a 82-es főút közötti szakaszt a STRABAG kivitelezi a Speciálterv munkája alapján.

Hirdetés

Legutóbb akkor írtunk a Veszprém nyugati részére tervezett új út projektjéről, amikor a várost délről elkerülő kétszer két sávos pálya első szakaszát átadták a 8-as főút litéri és budapesti csomópontjai között a STRABAG Építő Kft. munkájával. A most kivitelezőt talált út szintén a 8-as főúthoz kapcsolódik és a 82-es útig vezet majd 1,1 kilométer hosszan, kétszer egy sávon.

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az átadón már elmondta: az új összekötő út építkezése várhatóan jövő év elején kezdődhet meg.

 

 

Most újabb információk jelentek meg a projektről. A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában a Speciálterv Kft. tervei alapján készülő út az uniós közbeszerzési adatok szerint szintén a STRABAG Építő Kft. munkájával készülhet el nettó 3,027 milliárd forint értékben.

 

A pálya kapcsolódni fog a nemrég átadott elkerülő útszakaszhoz is

A projekt során a mintegy 1,1 kilométeres új út két szintbeni csomóponttal készül el. A déli végpontja a négysávos fejlesztést kapó 8-as főúton a Budapest úti különszintű csomópont lesz, míg az északi végpontját a 82-es főúton a Veszprém Megyei Büntetésvégrehajtási Intézetnél meglévő szintbeni csomópont adja.

A két főút összekötése azért is hasznos, mert a közelben található a Veszprém Aréna (melyet 2007-ben adott át a VEMÉV-SZER Kft.), és az idén nyáron elkészült itt a sportuszoda is (melyet a VEMÉV-SZER Kft. a Laterex Zrt.-vel konzorciumban kivitelezett), amivel még nagyobb lett a helyszín vonzereje.

ÚtépítésStrabagNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Speciálterv Építőmérnöki Kft.útépítés8-as főút82-es út

Hírlevél

Hirdetés