2024.05.19, Vasárnap
A déli járatban már javában zajlik a soproni alagút betonozása - videó
Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

A déli járatban már javában zajlik a soproni alagút betonozása - videó

magyarepitok.hu

2023.03.05. 08:40 - Hegedűs Gergely

Mindkét járatban 35 centiméter vastag vasbetonszerkezet készül egy géplánc közreműködésével a Dömper, Subterra-Raab és Pannon-Doprastav által kivitelezett projektben.

Hirdetés

Az északi járat februári lyukasztása után ezúttal a soproni alagút déli járatában készített látványos videót a Magyar Építők stábja. Ebben a járatban már a végleges szerkezet betonozása zajlik egy négytagú géplánc által, amely a szigetelés, a vasszerelés és a betonozás fázisait végzi egymással párhuzamosan a 780 méter hosszú alagút különböző blokkjaiban.

 

 

Az M85-ös gyorsforgalmi úton a Fertőrákos csomópont és a Sopron nyugat csomópont között megépülő alagutat a Dömper Kft., Subterra-Raab Kft., Pannon-Doprastav Kft. alkotta SDD konzorcium kivitelezi. A Bécsi domb alatt átvezető alagút két egymás mellett futó járattal jön létre. A déli járat lyukasztása már tavaly nyáron megtörtént, míg az északi járatban idén február 9-én ért össze a két irányból végzett fejtés.

Az alagút végleges szerkezetéhez mindkét járat esetében 35 centiméter vastag vasbetonszerkezet készül a fent említett géplánc közreműködésével.

 

ÚtépítésDömper Kft.M85-ösalagútSopronDuna Aszfalt Zrt.Subterra-Raab Kft.Pannon-Doprastav Kft.

Hírlevél

Hirdetés