2021.01.28, Csütörtök

Iparági hírek

A dolgozók egészsége az első a Híd-csoportnál a koronavírus idején

2020.04.20

A munkálatok is jól haladnak a folyamatos tervezésnek, a munkavállalói hozzáadott értéknek és együttműködésnek köszönhetően.

Szíjj László magánalapítványa minden tiszakécskei lakos számára biztosít egy orvosi minősítésű maszkot

2020.04.17

A Duna Aszfalt Kft., két darab GE Carescape R860 magas tudású intenzívosztályos lélegeztetőgép megrendeléséhez segítette a Bács-Kiskun Megyei Kórházat.

Ezzel a boszniai alagúttal 200 kilométerrel közelebb kerülhet Budapesthez Dubrovnik

2020.04.16

Újabb négysávos kapcsolatot kaphatnak a magyar turisták az Adriai-tenger felé - Bosznián keresztül – kérdés, hogy a koronavírus felgyorsítja, vagy lelassítja-e a projektet.

Ugrásszerűen megnőtt a Mapei forgalma a rendkívüli helyzetben

2020.04.15

Az elmúlt hetek vásárlási rohamai után mára normalizálódott a helyzet a sóskúti gyárban, a hazai gyártású termékek készletei újra biztonságos szintre emelkedtek a vállalatnál.

Megjelent a kormányrendelet: duplájára emelkedett az uniós projektek támogatási előlege

2020.04.14

A kormány az uniós projektek lehívási lehetőségeinek átcsoportosításával is segíti a koronavírus hatásai elleni védekezést.

A-Híd - OSC sajtóközlemény

2020.04.13

Az A-Híd Zrt. az elmúlt évtizedekben fontosnak tartotta, hogy támogassa és segítse Magyarországon az élsportot és ehhez kapcsolódóan a sportágak fejlődését népszerűsítését.

Új elnököt kapott a GVH: első lépéseivel a koronavírus hatásai ellen segíti a gazdaságot

2020.04.09

Rigó Csaba Balázs a közbeszerzés éléről érkezik a versenyhatósághoz.

Megtévesztően hasonló elnevezésű vállalat használja a Duna Aszfalt nevét

2020.04.08

A hazai út- és mélyépítővállalat kellő megfontolás után megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Mapei: úton az innováció felé

2020.04.08

A Fili & Forme 2010 óta látta el a Mapeit szerkezeti szálakkal. A vállalat jövője mostantól a Mapei csoportba való teljes integrációban rejlik.

„Az építőipar hálás a kormányzati intézkedésekért”

2020.04.06

Az GDP 10 százalékát adó ágazat támogatásával előrelátó gazdaságpolitikai lépést tesz a kormány, mellyel több ezer céget és több százezer munkahelyet ment meg - mutatott rá az ÉVOSZ Média Tagozatának elnöke.

Biztonságosan dolgozik tovább az Épkar

2020.04.03

A magasépítés egyik vezető hazai vállalatánál a home office-ról, a maszkokról és a kesztyűkről ugyanúgy gondoskodnak, mint az egyedi figyelmet igénylő esetekről.

Scheer Sándor: A dolgozók védelme és a projektek fenntartása a legfontosabb

2020.04.02

A rendkívüli helyzetben továbbra is 32 építkezésen dolgozik a Market, melynek első embere nem érti, miért kell a kivitelezőknek elvinni a forintgyengülés okozta terheket.

M3-as metró: a Ferenciek és az Arany János felújítása jól halad (fotók)

2020.03.31

A SWIETELSKY Kft. munkájával a metró középső szakaszán már az elmúlt néhány héten is több fontos előrelépést tettek a koronavírus miatt hozott korlátozások ellenére is.

Koronavírus: kisebb brigádokat és kiscsoportos munkába járást javasol az ÉVOSZ

2020.03.31

A helyszíni megbeszélések számának csökkentését és kapcsolati napló vezetését is ajánlja a szövetség, hangsúlyozva, hogy a munkáltatóknak kötelessége a koronavírus megfékezése.

A Merkbaut felkészülten érte a koronavírus által megkövetelt home office

2020.03.30

A cégcsoport Operatív Törzse többek közt orvosszakértőket is bevonva napról napra elemzi a helyzetet, és frissíti az intézkedéseit. A rendkívüli helyzetben sokat nyom a latban, hogy a Merkbau saját gyártási kapacitásokra is számíthat.

Új vezető a Colas Csoport élén

2020.04.18

Zsiga György 23 éve erősíti a Colas Csoportot, 2012-től mostanáig a Colas Út vezérigazgatója volt. A lapunknak adott interjúban a megváltozott helyzethez való alkalmazkodásról és arról is beszélt, mit jelent számára egy 100 milliárdos forgalmat bonyolító cégcsoportot irányítani.

Visszajön az ötszázalékos lakásáfa – a barnaövezeteket élesztik fel vele

2020.04.17

A bejelentés várhatóan új lendületet ad a lakásépítéseknek és egyben a városfejlesztések irányát is pozitívan befolyásolhatja.

Februárban meghaladta a magas bázist az építőipar

2020.04.16

A járvány miatti lassulás ebben a hónapban még nem érződött; főleg az ipari épületeken, útépítéseken és vasútfelújításokon végeztek nagy értékű munkákat.

KÉSZ Csoport: akár megerősödve is kijöhetünk a rendkívüli helyzetből

2020.04.15

Az alapító-tulajdonos Varga Mihály az állami nagyberuházások szerepét hangsúlyozta, és aszerint választaná ki a projektekben szereplőket, hogy kinek van képessége, eszköze vagy erőforrása az adott feladathoz.

Lehel Zoltán lett a Magyar Közút Nógrád megyei igazgatója

2020.04.14

Az új igazgató április elsejétől tölti be tisztségét.

Innovatív építőipari megoldásokra nyert támogatást a Strabag vezette konzorcium

2020.04.09

A projekt jelentős segítséget nyújthat a munkaerőhiány okozta problémák kezelésében, valamint a mélyépítés nyugati országokhoz való felzárkóztatásához is.

Eddig sikeres volt az építőipar védekezése a járványban

2020.04.09

A vírusos megbetegedések egyenlőre nem jellemzőek az ÉVOSZ jelentése szerint; a cégek egészségügyi felelősöket jelöltek ki, akik folyamatosan figyelik a dolgozók állapotát.

EBH INVEST: biztonságosan folytatódnak tovább a kivitelezések

2020.04.08

A vállalat nagy figyelmet fordít az egészségügyi intézkedések betartására a koronavírus-járvány okozta helyzetben.

Gazdaságvédelmi akcióterv: az építőiparban elsőként a magasépítési ágazat kap új munkát

2020.04.07

A koronavírus okozta károk elleni intézkedéscsomag 600 milliárd forintos részéből szállodákat, vendéglőket újítanak fel. Az építőipart is kiemelten kezelő programban emellett többek között jelentős infrastrukturális beruházások várhatóak. Továbbá több ezer milliárd forintos fejlesztési és kárkivédési hitelprogramok és munkabérátvállalások is jönnek.

Rendhagyó videóban üzent a Magyar Közút a koronavírus frontvonalában dolgozóknak

2020.04.03

„Az egész országból tiszta szívből üzenjük az egészségügyi dolgozóknak, mentőknek, rendőröknek, hatósági szakembereknek és önkénteseknek: veletek vagyunk!” - ezt az alapüzenetet közvetíti a közútkezelő társaság, számos dolgozót bevonva a videóba. Egyúttal arra kérnek mindenkit, segítsék a hatóságok munkáját, és maradjanak otthon!

Lépett az ÉVOSZ az építőipari megrendelésállomány megőrzése érdekében

2020.04.02

A szövetség tapasztalatai szerint az állami és önkormányzati megrendelési körben a projektek előkészítése lelassult, az ajánlatkérések számossága csökken. A kereslet fenntartását az állami megrendelések biztosíthatják.

Költség- és időhatékony zsaluvásárlás a Doka áruházában

2020.03.31

Az elmúlt időszakban az építőipar területére is megállíthatatlanul szivárognak be a digitális megoldások. Egész egyszerűen azért, mert növelik a biztonságot, felgyorsítják és leegyszerűsítik a munkafolyamatokat, így a költségeket is optimalizálják. A Doka teret ad ezeknek a digitális megoldásoknak, saját fejlesztésű alkalmazásokkal, mint a Concremote vagy a kiterjesztett és virtuális valóság (AR-VR) applikáció is. Ennek részeként a zsaluvásárlás felgyorsítására a vállalat megnyitotta online áruházát, melyről Nagy Attila a Magyar Doka Kft. ügyvezetője mesél részletesen.

LB-Knauf: „Szilárd alapokra lehet nagy dolgokat építeni”

2020.03.31

Innováció, környezettudatosság és folyamatos termékfejlesztések – csak néhány meghatározó sarokpont, amelyek az építőanyag-gyártás palettáján 30 éve jelen lévő LB-Knaufot jellemzik.

Környezetbarát energiahatékony építkezés Ytonggal

2020.03.30

Az Ytong azaz a „fehér tégla” természeténél fogva kiváló hőszigetelő. Millió apró pórusba zárt levegőt tartalmaz, így nem igényel kiegészítő hőszigetelést.

Továbbra is gördülékeny a MEVA zsalurendszerek kiszállítása az építkezésekre

2020.03.27

Az ügyfelek kiszolgálása a rendkívüli kialakult helyzetben is zavartalanul működik.