2021.04.15, Csütörtök

Iparági hírek

Újabb nemzetközi elismerést nyert a Párisi Udvar

2020.08.07

Az egyedi műemléképület közönségdíjas lett az Architizer A+ Awardson „Építészet és Megőrzés” kategóriában.

Így védi ki a Magyar Közút energiaelnyelő eszköze a halálos baleseteket - videóval

2020.08.04

Másfél év alatt 19 munkavégzés közben balesetet vészeltek át haláleset nélkül a közútkezelő dolgozói.

Speciális kistraktorokkal erősített a Magyar Közút

2020.07.31

A gépeket és adaptereiket kaszálási, hóeltakarítási, síkosság-mentesítési és burkolatseprési munkákhoz fogják használni.

Forradalom a családi és társasházak építésénél: a Leier klímafödém

2020.07.28

A termék a beépített fűtő- és hűtőpaneleknek köszönhetően biztosítja az évszaknak megfelelő kellemes klímát a lakóotthonon belül.

Digitális állványtervezés a hatékony kivitelezésért

2020.07.22

Az építőipari vállalkozók, akik együtt dolgoznak a Layher ügyfelekkel, a hatékony és zavartalan építési folyamatoknak köszönhetően nagyfokú tervezési biztonságra, költségellenőrzésre és mindenekelőtt időben befejezett projektekre számíthatnak.

Magyar építőipari cég székháza nyert komoly nemzetközi elismerést

2020.07.20

Hat magyar projekt is érmet kapott az ingatlanfejlesztések nemzetközi versenyén: a SWIETELSKY mellett többek közt az Épkar, a Ke-Víz és a ZÁÉV kivitelezésében készült projekteket is díjazták.

Májusban érte el az építőipart a gazdaság befékezése

2020.07.15

Az év ötödik hónapjában 20 százalékkal volt alacsonyabb a kibocsátás az előző évi magas bázisnál.

Tovább bővíti nyugat-magyarországi kapacitását a piacvezető Mateco

2020.07.14

A magyar magasépítés működésében hangsúlyos szerepet vállaló cég több mint egymilliárd forintból építkezik.

Magyar cég fejezi be Szerbia egyik legfontosabb tudományos létesítményét

2020.07.13

Az újvidéki Tudományos és Technológiai Park 8 millió eurós beruházását a KÉSZ Csoport kivitelezi.

A koronavírus évében is folytatta dinamikus növekedését a Mapei

2020.07.08

Az első félév bővülése mellett az építőipari gyártó a digitalizáció terén is komoly eredményeket mutatott fel.

Magyar Zene Háza: magas fokú építészetre hangolva - interjú

2020.07.06

A Liget Budapest Projektben a Magyar Zene Háza építkezése során nemrég emelték be több 100 kilogramm üveggerendát a generálkivitelező Magyar Építő Zrt. munkájával. A hamarosan újabb mérföldkőhöz érő projektről Sághi Attila, a Liget Budapest Projektet megvalósító Városliget Zrt. műszaki igazgatója adott portálunknak interjút.

Rozsdaövezeti lakásáfakedvezmény: az építőipar kitörési pontja

2020.07.01

Az ÉVOSZ elnökségi ülésén felszólaló Fürjes Balázs államtitkár elmondta: várhatóan a hónapban megszületik a törvény, mely alapján kijelölik az ötszázalékos lakásáfájú övezetek első ütemét - legkésőbb szeptemberre. Az építőipar képviselői ezt követően több területen is visszaeső megrendelésállományról számoltak be, különösen az önkormányzati költések kapcsán.

IT az építőiparban: nem ellened, érted van!

2020.07.01

A Merkbaunál négyéves kemény munkával épültek ki az egész cégcsoportot átfogó informatikai rendszer alapjai, így már elkezdődhetett a finomhangolás és a hatékonyságnövelés. Krizsán István informatikai vezetővel egy olyan szakmáról beszélgettünk, amit igazán megtanulni sosem lehet, mégse működne nélküle az építőipar.

3D-nyomtatás is lehetséges a KÉSZ Csoport techshopjában

2020.06.25

A vállalatcsoport kecskeméti techshopjába diákok látogattak el, ahol testközelből pillanthattak be a robotika és a 3D-s technológia világába.

Lélegeztetőgépekhez szükséges oxigénvezetékeket épített ki a Market

2020.06.22

A magyar magasépítő vállalat emellett számos egyéb eszközzel segítette a vírushelyzet kezelését, összesen 30 millió forintnyi támogatást mozgósítva.

EBI jelentés: nincs drámai zuhanás az építőipari aktivitásban

2020.08.05

A mélyépítési projektek indulásán nem igazán látszott a járvány, ugyanakkor a magasépítés a második negyedévben jelentős visszaesést mutat.

Folytatódik a fonodó villamosok fejlesztése: a következő ütem a Rákóczi hídig halad

2020.08.03

A budapesti közösségi közlekedés egyik elismert fejlesztése, a budai fonódó villamoshálózat kialakítás most tovább halad: a jelentősen fejlődő dél-budai területeket kapcsolja majd be a rendszerbe. A forrásokat is biztosították.

Idén is megrendezték az ország egyik legegyedibb táborát a Kis-Balatonnál

2020.07.30

A Szabadics támogatásával évről évre megvalósuló Holnapocska Tábor a közösségi élmény és az értékteremtő munka erejét hivatott erősíteni.

Tovább bővítette termékei és szolgáltatásai körét a MEVA Zsalurendszerek

2020.07.27

A vállalat felvette portfoliójába a homlokzati állványzatok és a szerkezetépítés terén egyre fontosabbá váló lépcsőtornyok és vasszereléshez szükséges állványzatok értékesítését is.

„Minden, amin dolgozunk, ikonikus” – interjú a Market vezető műemlékszakértőjével

2020.07.21

A Párizsi Nagyáruházon, a Klotild Palotán, az Andrássy út számos épületén és Párisi Udvar tavaly befejezett felújításában is meghatározó szerepet játszott, most is egyszerre több kiemelkedő projekt munkáját felügyeli. Tóth Andrással beszélgettünk, aki a Market Építő Zrt. műemléki projektvezetőjeként a kezdetektől ott van a cég restaurációs beruházásain és egyszerre figyel a műemléki terektől, impozáns dísztermektől a legkisebb szerkezeti egységeket adó üvegtégla darabok minden részletére.

„A legmagasabb színvonalú munka készülhetett el” – elérte az M25-ös Egert

2020.07.17

Napokon belül Eger is bekapcsolódik a gyorsforgalmi úthálózatba az M25-ös második ütemének átadásával. A mintegy 19 kilométeres kétszer kétsávos autóút építkezésének előzményeiről, több ütemben megvalósult kivitelezéséről és a folytatásáról a beruházó NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatójával, az egri származású Nagy Róbert Attilával beszélgettünk.

Építőipari szakképzés: itt az esély a megújulásra

2020.07.15

Az ágazat nagyvállalatai saját képzési központokat hozhatnak létre a megújuló építőipari szakképzésben, melynek részleteit az ÉVOSZ alelnökének segítségével tekintettük át.

Hamarosan elindul az új otthonteremtési lakásprogram

2020.07.13

Megszavazta a rozsdaövezetekben épülő lakások kedvezményes, 5 százalékos lakásáfáját az országgyűlés, így hamarosan elindulhat a Városi Otthonteremtés Program. A lakásáfa csökkentésének célja, hogy elérhető áron épüljenek új városi ingatlanok, és megújuljanak évek, évtizedek óta elhanyagolt rozsdaövezeti területek is.

Hatalmas logisztikai fejlesztés jöhet Záhonyba: 7 nappal rövidülhet le az út Kína és Európa között

2020.07.12

Összesen 100 milliárd forintnyi beruházásnak adhat teret az a fejlesztési program, amit most fognak előkészíteni az ukrán határon: a tervek szerint konténerterminált, ipari parkot, infrastrukturális hátteret építenek ki. Az új logisztikai központot a tervek szerint a Budapest-Belgrád vasútvonal felé orientálják.

Különleges külsejű központ épül Zala népszerű fürdővárosában

2020.07.07

Már a belső munkálatoknál tart a kivitelező Szabadics Zrt. a Zalakaros új központjában kialakított épületben.

Tisztújító MAÚT közgyűlés

2020.07.03

Újabb 4 évre választott elnökséget a szakmai szervezet.

Innovatív új székházba költözött a Market

2020.07.01

Új, 5500 négyzemtéteres óbudai helyszínre költözött a Market-csoport: a fővárosi irodaházat egyben referenciamunkának is szánják.

Hőszigeteljünk környezetbarát megoldással, váltsunk Multipor lapokra

2020.06.29

Európában Magyarország sajnos vezető pozíciót foglal el az egy háztartásra jutó energiafogyasztás tekintetében. A magas hőenergia fogyasztás a rossz időjárással nem magyarázható, hiszen Németországban vagy Belgiumban a fűtési szezon egy hónappal hosszabb, a hegyvidékes országokban pedig sokkal hidegebb a tél, mint hazánkban.

A Közvágóhídnál találkozik a Déli körvasút a megújult HÉV-vonalakkal

2020.06.22

A Déli Körvasút fejlesztése során Kelenföld és Ferencváros között egy, – egyes szakaszokon két – új vágánnyal és három vadonatúj vasúti megállóhellyel bővül. Ha elkészül a bővítés, a Déli körvasúton 10-15 percenként járhatnak majd a vonatok.

Püspöki áldással került helyére a hídépítők védőszentjének szobra Kisbéren

2020.06.22

Az A-Híd Zrt. támogatásával kapott műemléki restaurációt a Komárom megyei Kisbér 230 éves műalkotása.