2021.01.28, Csütörtök

Iparági hírek

Kétszeres Business Superbrands díjas lett az EBH INVEST

2020.06.04

Az idén már 13. alkalommal megítélt díj olyan pozitív visszajelzés a brandről, amely szakmai alapon emeli ki a legjobbakat.

Német-magyar elismerést kapott munkaadói tevékenységéért a Merkbau

2020.06.02

A kivitelezésben is a megbízhatóságáról ismert alföldi vállalatnak a két ország közös kereskedelmi iparkamarája adott kiemelkedő tevékenységét jelző minősítést.

A MEVA is támogatja a minőségi építészetet

2020.05.29

A zsalurendszerekkel foglalkozó vállalat immár harmadik éve támogatja az egyik legrangosabb szakmai pályázatot.

Meghozták a döntést: jön az 5 százalékos rozsdaövezeti lakásáfa

2020.05.27

Az építőipari munkahelyek védelme is a projekt fő céljai között van, illetve az ingatlanpiac és a gazdaság erősödését várják az intézkedéstől. Felgyorsítják az engedélyezési eljárásokat is.

Online innovációs fórumot szervez a MAÚT

2020.05.26

A szakmai platformot abból a célból rendezik meg, hogy az új, innovatív technológiákat és módszereket a szélesebb közvéleménnyel is megismertessék.

Hazatért magyarokra cserélheti a külföldi munkaerőt az építőipar

2020.05.21

A külföldről hazaérkezett építőipari szakemberek közel 20 százaléka biztosan Magyarországon maradna a járvány után, legnagyobb részük fizikai munkavállaló.

Intenzív év végi időszakra számít az építőiparban a PERI

2020.05.21

A gazdaság valamennyi ágazata, így az építőipar szereplői is megküzdenek a jelen időszak kihívásaival, amely a nehézségek mellett újszerű megoldásokkal is szolgál. A PERI Kft. is levonta a tanulságokat az egyedi helyzetből.

Mérsékelt csökkenéssel reagált a koronavírus első hónapjára az építőipar

2020.05.14

A tavalyi magas bázist lényegében megismételte az ágazat az év első negyedévében.

A magyar építőipar jóval kisebbet fékezett, mint az európai

2020.05.11

Az ÉVOSZ jelentése szerint 3-5 százalékkal maradt el a tavalyi év magas bázisától az eddig eltelt hónapokban az ágazat.

Europa Nostra-díjjal ismerték el a Szépművészeti Múzeum rekonstrukcióját

2020.05.08

A Magyar Építő Zrt. által kivitelezett felújítás közel 15 ezer négyzetméternyi területet érintett, ami a múzeum területének csaknem 40 százaléka.

Együtt, egymásért: a WHB Group is mindent megtesz a dolgozóik védelméért

2020.05.05

A cégcsoport az irodai és a terepen dolgozó kollégák részére is biztosítja a megfelelő védelmet, és projektjeik folyamatos fenntartásával hozzájárulnak a járványhelyzet okozta károk minimalizálásához.

Merkbau: „Állandó feladatunk a megújulásra való képesség”

2020.04.29

Milyen feladatokat lát el egy kontrollingosztály? Miben rejlik ennek a sajátossága a Merkbaunál? Milyen kihívásokkal kell szembenézni ezen a területen? Többek közt ezekre a kérdésekre kaphatunk válaszokat.

Országos kampányt indít a KÉSZ a szakemberek Magyarországon tartására

2020.04.23

A külföldről hazatért építőipari szakembereket szólítja meg #maradjitthon üzenetével vezető szerepére építve a KÉSZ Csoport.

A magyar építőipar teljesítményét is dicséri a kiskunhalasi mobilkórház

2020.04.21

A 150 beteg fogadására alkalmas kórház a Bács-Kiskun megyei Kiskunhalason helyezkedik el.

Digitális térbe költözött a KÉSZ Csoport duális képzése

2020.04.20

A programban öt szakmát érintően tértek át az online oktatásra, amely során a diákok videokonferencián és gyakorlati feladatok útján sajátíthatják el az ismereteket.

Újabb rászoruló intézményen segített a WHB

2020.06.04

Az előzetes igényfelmérésnek köszönhetően ténylegesen olyan eszközzel gazdagodott a létesítmény, amely nagyban segíti az ott dolgozó szakemberek fejlesztő munkáját, fizikai terhelésének csökkentését és a terápiás munka hatékonyságának növelését.

A Budai Várban, a budapesti és vidéki városközpontokban végzett munkáira a legbüszkébb a Hónap Mérnöke

2020.05.30

Közel 50 éve dolgozik az építőiparban: benne van a munkája a rendszerváltás előtt épült fővárosi metróvonalakban ugyanúgy, mint az ezredforduló után megújult barokk városközpontokban. Neubauer Péter a Penta Általános Építőipari Kft. projekt koordinátoraként a mai napig folyamatos innovációra alapoz, és azt is alkotómunka részének tartja, amikor a projekt többi szereplőjével megtalálja a közös nevezőt.

Több mint 40 helyszínen dolgozik fennakadás nélkül a Híd-csoport

2020.05.29

A 70 éves Híd-csoport tavalyi évéről és jövő évtizedéről, illetve a koronavírus okozta kihívásokról és az azokból levont tanulságokról beszélgettünk Sal Lászlóval, az A-Híd Zrt. vezérigazgatójával. Az ágazat meghatározó cégcsoportjának vezetője a hazai építőipar kilátásairól is elmondta meglátásait, pozitív képet festve.

Új lehetőség a kkv-knak az ingatlanpiacon bérlőből tulajdonossá válni

2020.05.26

Az Indotek Group több mint 60 ingatlant kínál megvételre országszerte az NHP Hajrá program által lehetővé tett kedvezményes konstrukcióban.

Továbbra sem hagy fel a jótékony cselekedetekkel a Mapei

2020.05.25

Az ügyvezető azt is kiemelte, hogy a mai napig az építési szakemberek nyugodt szívvel fordulhatnak a Mapei Kft.-hez, ha maszkra, vagy kesztyűre lenne szükségük.

Kulcsfontosságú eszköz érkezett a nyíregyházi kórházba a Ke-Víz közreműködésével

2020.05.21

A mobil képalkotó röntgenkészülék egyrészt könnyen eljut a súlyos betegek ágyához, másrészt hatékonyabbá teszi a diagnózist és csökkenti a koronavírus terjedésének a kockázatát.

Elkészült a zalai tesztpálya fékezőfelülete

2020.05.20

A kontinensen egyedülálló beruházás mélyépítési munkáit a Duna Aszfalt és a Szabadics végzik el, az épületeket a ZÁÉV alakította ki. A teljes óriásprojekt várhatóan 2021-re készül el.

Mapei megoldások parkolóházak és mélygarázsok számára

2020.05.13

A Mapei Kft. is kiveszi részét a beruházások kivitelezési feladataiból, OS minősített és bevizsgált rendszereivel.

„Építők nélkül nincsen építészet” – interjú a Román Csarnok megújulásának kulcsszereplőivel

2020.05.09

A Szépművészeti Múzeum Román csarnokán és kapcsolódó terein kiemelkedő munkát végzett a Magyar Építő, Mányi István mesterépítész és szakmai körökben szintén magasan jegyzett társa, Kardos Gábor tervei alapján. A kivitelező projektvezetője, Papatyi Balázs, a példamutató együttműködésért díjat is kapott a Magyar Építész Kamarától, erről beszélgettünk az építésszel és az építőmérnökkel.

Perre kényszerült a Swietelsky Építő Kft. a fővárossal szemben

2020.05.08

Megerősítette a Swietelsky Építő Kft. lapunknak azt az értesülését, miszerint a főváros nem fizette ki a cégnek a pünkösdfürdői árvízvédelmi létesítmény megépítésének a 850 millió forintos szerződés szerinti díját. Miután a főváros 2020. áprilisában egyoldalúan felmondta a szerződést, a társaság nem tehetett mást, mint bírósági pert kezdeményezett, hogy a pénzéhez jusson.

Hónap Mérnöke: „Az én szakmám mások álmainak a megvalósítása”

2020.04.30

Ternovecz Attila, az áprilisi Hónap Mérnöke közel két évtizede végzi munkáját az Épszerk-Pannónia Invest Kft.-nél. Rátermettségét számos alkalommal bizonyította és minden munkájából igyekezett a legjobbat kihozni műszakilag és pénzügyileg egyaránt, mindemellett teljes lojalitást mutatva cég felé.

Egyedülálló zöld innováció az építőiparban

2020.04.28

A MEVA Zsalurendszerek Zrt. által kínált építési megoldás lehetővé teszi, hogy környezetkímélő és költséghatékony módon valósuljon meg a kivitelezés.

Ingyenesen biztosít szájmaszkot építőipari szakembereknek a Mapei

2020.04.22

A vállalat telephelyein kötelező a maszk és a kesztyű használata, melyet mind a kollégáik, mind pedig a vásárlóik és vendégeik számára biztosítanak.

Sokorai István vezetésével indul el a Bayer Construct kulcsfontosságú cége

2020.04.21

Az ingatlanfejlesztő Bayer Property létrejöttével vált teljessé az építőipari vertikum lefedése a Bayer Construct cégcsoportnál.

Névadó szponzorként csatlakozott az A-Híd a Vasas vízilabdacsapatához

2020.04.20

Az építőipari cég ezzel a lépéssel folytatja a 2000-es évek elején elkezdett szponzorációs tevékenységet a sportágban.