2024.06.25, Kedd

Iparági hírek

Nemzetközileg elismert megmérettetésen lett világbajnok az MVM Dome

2023.07.06

Az MVM Dome projekt lett a ”Sportlétesítmények” kategória győztese a MAPEI referenciaépületek világversenyén. A MAPEI Csoport leányvállalatai között 20. alkalommal megrendezett Reference Grand Prix versenyre több mint kétszáz pályázat érkezett a világ minden tájáról. Egy évvel korábban a Puskás Aréna nyerte el a rangos díjat.

Magyar-lengyel megállapodásnak köszönhetően nyílik Szerencsen építőipari gyár

2023.07.05

A Masterplast és a Selena Group hosszú távú együttműködésével valósul meg a régen várt borsodi projekt.

Új fejezet a magyar építőiparban: elfogadták az állami építési beruházásokról szóló törvényt

2023.07.04

Egységes törvény vonatkozik a jövőben az összes állami építési beruházásra.

Zöld energiával építkezik a Belgrade Waterfront városnegyed óriásprojektjén a Strabag

2023.07.04

A Száva-parti nagyberuházásban az osztrák építőipari nagyvállalat 16 konténerirodát szerelt fel napelemekkel, hogy az építkezési terület melletti munkaterületei zöld árammal működjenek.

Lézertechnológiával erősít az AGO-Steel – a legnagyobb beruházásokat tűzte ki célul a magyar cég gépparkja bővítésével

2023.06.30

Folyamatosan fejleszt és piaci jelenlétét is jelentősen növelte, illetve még inkább növelni tervezi a dombóvári AGO-Steel. Már eddig is olyan óriásprojekten dolgoztak, mint az M3-as metró, vagy a zalaegerszegi Rheinmetall-gyár, de még nagyobbakra is pályáznak a legutóbbi gépparkbővítésüknek köszönhetően.

Kis-balatoni örömbiciklizéssel készültek a Szabadics Zrt. támogatásával megvalósuló őszi MAPEI Tour de Zalakarosra

2023.06.30

Idén immár tizenhatodik alkalommal rendezik meg a fürdőváros környékén a kerékpáros eseménysorozatot.

A KM Építő Kft. is hozzájárult életmentő eszközök adományozásához

2023.06.27

Orvosi eszközöket kapott a Szigetszentmiklósi Mentőállomás.

Az eredmények őket igazolják: a digitalizációba fektető cégek elhúztak a többiek mellett

2023.06.24

Az építőipari tervezés, gyártás és kivitelezés jövőjét meghatározó újdonságokat elemző konferenciát tartottak Budapesten. Többek közt kiderült, hogy az építőipari vállalatok fektettek energiát a legkisebb hányadban az elmúlt években a digitalizációba, illetve a digitalizált vállalatok arányait tekintve hazánk nagymértékben elmarad az összes európai államtól.

Nyitott gyár program indult a Mapeinél

2023.06.22

A mintegy kétórás tárlatvezetésen a világ építőanyag gyártásának élvonalába kaphatnak betekintést az érdeklődők a vállalat sóskúti gyárában. A modern gépek, a betonkémiai- és festéklabor, valamint az építőipari robotika felfedezése élménydús és szemléletformáló programot ígér - derült ki a Mapei Kft. lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

Látványos kutatóprojekttel válaszolt egy gyárberuházás kihívásaira a magyar előregyártó cég

2023.06.18

A debreceni autóipari beruházásban felmerült, megválaszolatlanul maradt kérdések vezettek a kutatás beindításához, amely a PREbeton és a BME részvételével zajlik.

A LATEREX Junior Mérnök Program lett a legjobb gyakornoki program egy szakmai versenyen

2023.06.16

Az építőipari vállalat nagy hangsúlyt fektet a fiatalok szakmai képzésére.

Kormányközi megállapodásokat javasol az ÉVOSZ a külföldi munkavállalók létszámával kapcsolatban

2023.06.13

A szövetség üdvözölte a vendégmunkások alkalmazásának újraszabályozását, de az építőipar sajátos foglalkoztatási jellegére tekintettel külön ágazati szabályozást javasol.

Idén sem maradhatott el a Magyar Építő Zrt. hagyományos Építő Napja

2023.06.08

A rendezvényre május 25-én került sor, melynek helyszínéül a vasadi Nádas Pihenőpark szolgált.

ÉKM: a budapesti agglomerációban óriási szükség van az építészeti szabályozás megújítására

2023.06.06

Budapest környékén a lakosságszám növekedése és az eddigi építészeti szabályok túlfeszített kihasználása már az életminőség romlását okozza. Az új törvény előírja a zöld területek védelmét, a megfelelő infrastruktúrát és barnamezős területek elsőbbségét.

Toronymagasan az első - terrazzo a felhők felett

2023.06.05

Magyarország első magasházát, a MOL Campust 2022 őszén adta át a generálkivitelező, a Market Zrt. A cég nevéhez számos hazai és nemzetközi irodaház kivitelezése köthető, többek között a Telekom és a T-System közös székháza, vagy a HillSide Offices. A tervek szerint Budapest leginnovatívabb és legzöldebb irodaháza lesz. A Mapei tapasztalata is segítette a MOL Campus új irodaházának építését, mely 98.000 négyzetméter összalapterületű és a 28 emelete 120 méter magas. Az épület terveit a Foster+Partners a magyar FintaStúdióval közösen készítette el.

Erre érdemes készülni: egyre többféle épületnél lesz kifizetődőbb az előregyártás

2023.07.06

Jelenleg nincs nagy hagyománya Magyarországon, de várhatóan a lakásoknál és az irodaházaknál is előregyártott elemekből épülnek majd fel az épületek.

Amikor két világ találkozik - így készült a már díjnyertes Jedlik Ányos Gimnázium különleges acél- és épületburka – interjú

2023.07.05

A bim.GROUP az egy évtizedes tapasztalatára támaszkodott az összetett szerkezet megtervezésénél.

Megjelent a KÉSZ Csoport első fenntarthatósági jelentése

2023.07.04

A cégcsoport a 2022-2030 közötti időszakra a kötelező előírásokon jóval túlmutató célokat tűzött ki a témában. A beszámoló számottevő lépés a vállalat ESG érettségének továbbfejlesztésében.

Műgyanta terrazzo padló a budapesti Szilágyi Dezső téri templomban - Modern technológia egy szakrális térben

2023.07.03

A jelenkor nehézségei közé sorolható az évszázadokkal ezelőtt épített vallásos helyek felújítása, mivel hiányoznak a megfelelő technológiák, a szakemberek idősebbek lettek, és az anyagok sem alkalmasak a tökéletes és tartós kivitelezéshez.

Kiemelkedő partnereit díjazta a Siemens épületautomatizálási üzletága

2023.06.30

Tíz díjat adtak át a legeredményesebb, leginnovatívabb megoldásokat megvalósító partnerek számára.

Felkerült a nívódíjat elismerő dísztábla a látványos szegedi PICK Arénára

2023.06.29

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. kivitelezésében felépült központ a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíneként is szolgált.

Kincses Pétert újra megválasztották elnöknek az ÉVOSZ Médiatagozatában

2023.06.26

A tagozat megújult elnökséggel vág neki az újabb ciklusnak, amelyben a vállalatok tudatos külső-belső kommunikációjának fontosságára szeretnék ráirányítani a figyelmet.

Lézervágó és rozsdapor - indusztriális alkotásokból nyílik kiállítás Kecskeméten

2023.06.22

Grillsütőként is funkcionáló robotszobrok és acéllemezekből formázott emberi fej: többek között ilyen egyedi alkotások láthatóak a K-ARTS Művészeti Alapítvány június 23-án Kecskeméten megnyíló kiállításán.

Aktívan telt a nyár első hétvégéje a Weinbergnél

2023.06.19

A vállalatnál hagyományőrző céllal rendezték meg a csapatépítő túrát, mely során hazánk világörökségi pincesorát is meglátogatták a résztvevők.

Hidász Napok: hídszerkezetek gyártásában is jeleskedik a Weinberg

2023.06.16

A generálkivitelező és acélszerkezetgyártó vállalat folyamatosan fejleszti technológiáját és növeli kapacitását, melynek köszönhetően már acélszerkezetű hidak gyártását is végzi.

MEVA Mammut XT a klímasemleges Magyarországért

2023.06.15

A MEVA zsalurendszereivel előregyártott NORDII HOMES vasbeton tér-elemeiből megépült karbonsemleges aktív épületek több zöld energiát termelnek, mint amennyit felhasználnak, ezzel is hozzájárulnak a globális szintű fenntarthatósági célok eléréséhez.

Ünnepélyesen átadták a Városháza szecessziós épületét Kecskeméten

2023.06.08

A látványos és jelentős történelmi örökséget képviselő épület a Horváth Építőmester Zrt. munkájával kapta vissza régi fényét. Az eseményen Lázár János építési és közlekedési miniszter a Modern Városok Programhoz illő, új kormányzati együttműködésről is beszélt több vidéki várossal, illetve egy jelentős dél-magyarországi infrastrukturális fejlesztési csomagot is bejelentett.

Több kategóriában is taroltak a Magyar Építő Zrt. által végzett kivitelezések Az Év Tetője 2023 díjátadón

2023.06.07

A magyar építőipar egyik legrégebbi és legjelentősebb képviselője által kivitelezett épületeket újabb elismerésekkel jutalmazták.

Az építőipar szempontjából is fontos törvénymódosítás született

2023.06.05

A választott bíróságok által hozott döntéseket eddig csak kivételes esetben lehetett érvényteleníteni, a törvény módosítása új lehetőségeket nyit meg.

Így ugrik szintet a magyar építőipari szakképzés

2023.06.03

A nyugatról átvett képzési formák és a legújabb eszközök biztosítása mellett gyökeres szemléletváltás, és a szakma megbecsülésének a helyreállítása a célja a Bayer Construct Zrt., a KÉSZ Csoport, valamint a Market Építő Zrt. által létrehozott Tudásépítő-Team Ágazati Képzőközpontnak.