2024.04.23, Kedd

Iparági hírek

Siófokon cserélnek hamarosan eszmét az ágazat kulcskérdéseiről a magyar és nemzetközi aszfaltipar vezető szakemberei

2023.02.06

A kormány szervei, az MKIF és a kivitelezők is részt vesznek az aszfaltszakma meghatározó eseményén, ahol számos nemzetközi szaktekintély is előadást tart.

Gépfejleszéssel és modernizálással erősít a Hídtechnika

2023.02.01

A több jelenleg is zajló, a hazai ágazat szempontjából meghatározó hídépítésen is alvállalkozó cég apostagi telephelyén 2023 negyedik negyedéve végén fejeződik be a fejlesztés.

Két magyar cég stratégiai együttműködésével nyer lendületet ez az innovatív építési technológia

2023.01.31

Gyors kivitelezés, magas szintű műszaki tartalom, kiváló energetikai hatékonyság jellemzi a moduláris építészetet, amely lakóépület, kollégium, hotel és irodaépület építésére is alkalmas. Ráadásul az épület funkcióváltozás esetén szétszedhető és költöztethető - derült ki a Masterplast és a KÉSZ Csoport közös sajtóeseményén.

Ez a most megjelent kormányrendelet mederbe terelheti az építőipari árvitákat

2023.01.26

Az építési ágazatban csak tavaly 26 %-os előre nem látott inflációt kellett kezelni az ÉVOSZ közleménye szerint.

Egy tudatosabb építőipar alapjait rakta le az ÉKM, íme a törvénytervezet

2023.01.22

Döntő mértékben megnő a hangsúly az építési projektek előkészítettségén; a magyar állam hosszútávú tervet készít a beruházásaira; a szakma számos szervezete nyer állandó jelenlétet a szabályozás kidolgozásában. Tételesen átolvastuk az immár nyilvános tervezetet, az ágazati szereplők szemszögéből vizsgálva a hozadékait és a változásokkal járó kihívásokat.

Növeli a daruzási folyamatok hatékonyságát a Gémtech innovatív fejlesztése

2023.01.19

A G-Power elnevezésű hajtóműcsalád intelligens szoftvere és interaktív vezérlőrendszere a biztonságot befolyásoló emberi tényezők kiküszöbölésére is megoldást kínál.

Új gépek beszerzésével lépett előre a hídépítési ágazat magyar szereplője  

2023.01.17

A projekt célja, hogy megteremtse a technológiai hátteret az új piaci szegmensekben keletkezett lehetőségek kiaknázására a hídfelújítási és hídépítési munkákat is egyaránt végző HÍDTECHNIKA Kft. számára.

A csökkenő megrendelések és a külföldi térnyerés egyaránt fejlesztésekre serkenti a magyar magasépítőket

2023.01.16

A török, illetve román-török építőipari cégek megjelenése miatt sokkal felkészültebb magyar cégekre van szükség az ágazatban a Market Építő szerint. A KÉSZ Csoport ugyanakkor fenntartható, költségkímélő módszerekre és a digitális átalakulásra hívja fel a figyelmet.

Az épületek építése még lendületben volt novemberben, az egyéb építményeké viszont jelentősen csökkent

2023.01.16

Az egy évvel korábbihoz képest még így is 7 százalékot tudott emelkedni novemberben az építőipari termelés volumene.

A kiterjesztett valósággal növeli az építési projektek hatékonyságát a PERI

2023.01.13

A BIM szemlélet alkalmazása közvetlen segítséget jelent a zsaluzat- és állványzattervezés minőségének javításában. A PERI szakértője példákkal szemlélteti a 3D modellezés hatékonyságát.

Számos elismerést hozott a 2022-es év az EBH INVEST számára

2023.01.10

A vállalat a hazai építőipar legrangosabb elismerésének számító Építőipari Nívódíjat is bezsebelte.

Közép-európai piacvezető magyar cég erősít nemzetközi háttérrel érkező vezetővel

2023.01.03

A több mint tízéves felsővezetői és nemzetközi tapasztalattal rendelkező Ivan László látja el januártól a Graboplast vezérigazgatói feladatait.

Gyöngyös főterén épített előkarácsonyi ajándékként labirintust a HE-DO Kft.

2022.12.23

Decemberben a cég raklapokból felépített ajándékát élvezhették a város fiatal lakói, az ünnepek után pedig több különböző módon hasznosítják az alapanyagokat.

Továbbra is a bátrak szolgálatában áll a Market

2022.12.20

A Market Építő Zrt. a hazai gazdasági élet felelős szereplőjeként a társadalmi felelősségvállalási tevékenysége részeként 2022-ben újabb, több évre szóló megállapodást kötött a Bátor Tábor Alapítvánnyal. Az idei támogatás összegét a szervezet a fenntartható működést szolgáló célokra fordította.

Magyar partnerekkel lépne kapcsolatba a 20 éves múlttal rendelkező horvát ingatlanfejlesztő cég

2022.12.18

A DDG Group megbízható partnere lehet a magyar cégeknek az energetikai, infrastrukturális, építőipari és turisztikai beruházások megvalósításában.

Sikerrel zárult a LATEREX Junior Mérnök Program, szakmai és emberi fejlődésről számoltak be a hallgatók

2023.02.02

Eredményesen zárult a LATEREX Építő Zrt. hagyományteremtő tehetséggondozó programja, amelyet tavaly júniusban indított Magyarország meghatározó magasépítő vállalata.

Új területeken tör előre a magyar földgáz-infrastruktúra fejlesztés zászlóshajója

2023.01.31

Kulcsfontosságú gáztározók karbantartását végzi immár évek óta, és jelentős nemzetközi projektekben kap szerepet, mégis csak kevésbé ismert a VABEKO Kft. neve. Bemutatjuk a siófoki központú magyar vállalat történetét, alapértékeit és jövőbeli terveit.

Mélyépítés női szemmel - INTERJÚ

2023.01.26

Tehetséges, munkájuk iránt elkötelezett mérnök hölgyek a vasútépítésben. Ezúttal a Swietelsky Vasúttechnika Kft. két munkatársával, Bödör Katalinnal és Vilics Dórával beszélgettünk pályaválasztásról, szakmai kihívásokról és a női szerepről a mélyépítési területen.  

Különleges vendég látogatta meg az újjáépülő József főhercegi palotát

2023.01.25

A létesítmény a Magyar Építő Zrt. munkájával valósulhat meg.

Nagyszabású fejlesztés valósult meg a borsodsziráki Policell Kft.-nél

2023.01.20

A berendezések gyártósorba illesztéséhez szükséges volt a gyártócsarnok bővítése is.

Az otthonteremtési támogatások és az uniós források beérkezése pozitívan hatnak az építőipar teljesítményére

2023.01.18

Az építőipar 2022 első 11 hónapjában elért eredménye – a 4,2 százalékos bővülés − alapján az ÉVOSZ a korábbi 3-5 százalék helyett már 5-6 százalékos termelési érték növekedéssel számol 2022-ben 2021-hez képest.

Kihirdették a mesterséges szigeten épülő világkiállítás magyar pavilonjának a tervezőjét

2023.01.17

A 2020-as dubaji expó után 2025-ben Japánban rendezik a világ harmadik legnagyobb eseményének számító világkiállítást.

Szállodák, ipari parkok, mezőgazdasági létesítmények mélyalapozása – kicsiben is nagyot alkot a HBM

2023.01.16

A Soletanche Bachy magyarországi leányvállalata, a HBM 2019-ben hozta létre úgynevezett SMART üzletágát (Small Agile Rapid Team) a kisebb volumenű, gyakran rövid, két-három napos mélyépítési munkák elvégzésére. Azóta a cölöpalapozásra szakosodott egység közel 30 projektet valósított meg, és a közelmúltban is számos új referenciával bővítette portfólióját.

A kihívások ellenére is rekordévet zárt az egyre nagyobb mértékben a fenntartható fejlődés irányába forduló Leier

2023.01.15

A kilenc magyarországi és huszonnégy külföldi gyárral termelő cég európai szinten is meghatározó szereplője az előregyártott építőipari termékek piacának. A vállalat számára az elmúlt időszakban még inkább kulcsszó lett a gazdaságos és energiatakarékos működés.

Ötödével növelte árbevételét a Mapei: a vállalat termékfejlesztéssel és szolgáltatásainak bővítésével reagál a nehézségekre

2023.01.13

A vállalat 2023-ban nehéz évre és szerény növekedésre számít. A cement ellátásban országosan hiányra lehet számítani.

Volt merszük belépni a piacra - építőipari vállalat vezetői lettek az év fiatal vállalkozói

2023.01.09

A FIVOSZ azokat a mindennapi hősöket igyekszik megmutatni, akik fiatal koruk ellenére komoly értéket teremtenek mind pénzügyileg, mind társadalmilag.

Nívódíjat kapott a Bástya Park - vendégcikk

2022.12.30

A „Bástya utca 1-11. közpark kialakítás és Veres Pálné utca megújításának befejező üteme” a komplex infrastrukturális létesítmény kategóriában nyerte el a díjat a decemberben tartott gálán.Ennek kapcsán szeretnénk bemutatni Budapest újabb, különleges ékszerdobozát, mely megbújik a belváros szívében.

Ismét az ország legnagyobb karácsonyfája lesz a Megyeri hídból

2022.12.21

A magas közösségi érdeklődést követően a Magyar Közút költséghatékony megoldást talált arra, hogy ünnepi díszbe öltözhessen az átkelő két pilonja.

Futurisztikus, fákkal borított felhőkarcoló: így képzelik el a fiatalok a jövő épületeit

2022.12.19

Közel kétezer gamert mozgatott meg a KÉSZ Csoport virtuális építési kihívása november 14. és december 4. között. A résztvevőknek fenntartható épületeket kellett tervezniük az egyik legnépszerűbb nyílt világú sandbox videójátékban. Az ötfős szakmai zsűri végül három különleges felhőkarcoló tervét találta a legjobbnak.

Így tekintett vissza az idei év sikereire a Merkbau - adventi programmal ünnepelte születésnapját a cégcsoport

2022.12.16

Idén sem maradt el a kiskunhalasi székhelyű Merkbau Zrt. év végi születésnapi rendezvénye, a cégcsoport egy vidám hangulatú adventi rendezvény keretén belül köszönte meg dolgozóinak kitartó munkáját, és tekintett vissza a 2022-es év sikereire a cég fennállásának 32. évfordulóján.