2024.05.24, Péntek

Iparági hírek

Fenntarthatósági stand-up: szokatlan kampány indult a KÉSZ Csoportnál

2022.10.14

Rendhagyó programot választott a KÉSZ Csoport a fenntarthatósági kampányához és kollégái edukálásához: a klímaváltozás egyre sürgetőbb kérdéseit egy stand-up comedy est keretében hozták közelebb a munkatársakhoz. Az építőipari vállalat célja, hogy mérhető vállalásokkal zöldebbé tegye a saját működését és ezáltal ösztönözze a teljes iparágat a változásra.

Különleges régészeti leletanyag került elő a József főhercegi palota újjáépítése során

2022.10.14

A Magyar Építő Zrt. munkájával újjáépülő egykori József főhercegi palotában több különleges lelet is előkerült a régészeti feltárások során.

Maradandót adunk! – Követőinek bevonásával indított jótékonysági kampányt a WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

2022.10.12

A vállalat közösségi felületén mutatta be az elmúlt fél évben tett társadalmi felelősségvállalásait, és egy felhívás keretében adományokkal segítette az iskolakezdést hátrányos helyzetű családok számára, emellett rászorulókat támogató alapítványoknak is segítséget nyújtott.

A szakma dönti el, hogy mi lesz az építőiparral - Lázár János ismertette az ágazat új irányát kijelölő törvénytervezetet

2022.10.11

Az Állami Beruházások Érdekegyeztető Tanácsa által nem a kormány, hanem a szakma lesz meghatározó szerepben.

Bolognában mutatták be a Mapei bevonatcsaládjának legújabb fejlesztéseit

2022.10.10

Az építési anyagokat gyártó élvonalbeli olasz vállalat újdonsága: a multifunkcionális vízálló építőlemez mosdókhoz, fürdőszobai bútorokhoz.

Ez a Paks mellett épült új naperőmű 5500 háztartás energiaellátását képes biztosítani

2022.10.07

A napelem-telepítési hullámot lovagolja meg a KÉSZ Csoport többségi tulajdonába tartozó Greenergy egy 10 millió eurós zöld beruházással.

Terepen ismerkednek leendő hivatásukkal a LATEREX Junior Mérnök Program résztvevői

2022.10.05

A program célja, hogy mindkét fél számára előnyös kapcsolat jöjjön létre: a diákok szakmai gyakorlattal gazdagodnak, miközben a LATEREX Építő Zrt. megtalálja azokat a tehetséges fiatalokat, akik az iskola befejezését követően a cég mérnök-bázisát erősíthetik.

Így búcsúztatták el a hazai építőipar egyik meghatározó szakemberét

2022.10.02

A magyar magasépítő vállalat újabb saját fejlesztésében épülő üzeme, valamint hagyományos őszi grillpartija ezúttal egy különleges eseménnyel is párosult.

Két számjegyű növekedés a KÉSZ Csoportnál, stabil árbevételre számítanak idén és jövőre is

2022.09.30

Az idén 40 éves cégcsoport nemzetközi pozícióinak erősítését is folytatja.

Pénzügyi előrelépés a Duna Aszfalt afrikai infrastruktúrafejlesztési projektjében – második rész

2022.09.29

Zambia után Kinshasába érkezett a piacvezető magyar útépítő, a Duna Aszfalt tulajdonosa, Szíjj László által vezetett üzleti delegáció – a helyi sajtó jelentős haladásról számol be a projektben, mind pénzügyi mind kivitelezési szempontból.

A Duna Csoport képviselői Zambiában jártak – első rész

2022.09.28

Hakainde Hichilemával, az ország államfőjével rendezett találkozón egyeztetett Zambiában Szíjj László, a Duna Aszfalt tulajdonosa és a magyar cég érdekeltségében álló GED Africa vezetősége. Hakainde Hichilema támogatásáról biztosította a Duna Aszfalt szakmai befektetésével épülő út és határhíd projektjét és annak pozitív gazdasági hatásairól adott ki közleményt. Az elnök emellett a kivitelezés minél hamarabb történő megvalósulását sürgette és az erre való tárgyalási hajlandóságáról tett tanúbizonyságot. Szíjj László szintén kifejezte a konzorcium teljes elkötelezettségét a projekt megvalósítása mellett.

Továbbra is népszerű a kerámia tetőcserép: ezt választják legtöbben idehaza a tetőfedők szerint

2022.09.27

A Wienerberger Zrt. kutatása szerint a jelenleg futó lakásfelújítási támogatások ellenére a tetőfedők óvatosan tekintenek a jövőbe.

A Masterplast kőzetgyapot-gyártó üzemet létesítene a Vajdaságban

2022.09.21

A tervezett üzem létesítéséhez benyújtott támogatási kérelem a szaktárca döntésére vár.

Európa egyik legfontosabb kulturális fesztiválján mutatkozott be a Liget projekt

2022.09.19

A projekt 10 éves fennállása alatt megújult a Szépművészeti Múzeum, a Millennium Háza és a Komáromi Csillagerőd, létrejött az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ, a Magyar Zene Háza és a Néprajzi Múzeum új épülete.

Júliusban újra növekedett a magyar építőipar

2022.09.15

Az év első hét hónapjában az építőipari termelés 6,3 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában mért volument.

A nyár végén stagnált az építőipar, éves szinten 5 százalékos a növekedés

2022.10.14

Az év első nyolc hónapjában az építőipari termelés 5,3 százalékkal nőtt a múlt év azonos időszakához viszonyítva, az épületek építése 7,2 százalékkal, az egyéb építményeké 3,5 százalékkal emelkedett.

Nőtt is, meg nem is: kettőség jellemzi az építőipari ágazatot

2022.10.13

Újra nő a megrendelt építőanyagok mennyisége, viszont az állami beruházások leállítása, az energiaárak növekedése és az infláció emelkedése miatt várhatóan mérséklődik a kereslet.

A BIM modell alapú, automatizált rendszerek hozzájárulnak az épületek energiahatékony üzemeltetéséhez

2022.10.12

A 7D Tender Kft. BIM modellezéssel segíti az energiaválság hatására megnövekedett költségek, csökkentését, optimalizálását.

Keleti kapacitásbővítéssel növelte hatékonyságát a magyar szerkezetépítő cég

2022.10.10

A saját zsalupark bővítése növeli a költséghatékonyságot, csökkenti a kockázatokat, és nagymértékben segíti a versenypályázatok készítését is.

Elnyerte az idegenforgalmi ágazat Oscarjaként ismert díjat a Magyar Zene Háza

2022.10.08

A létesítmény a Magyar Építő Zrt. kivizelezésével valósult meg a japán sztárépítész, Sou Fujimoto tervei alapján.

Technológiai fejlesztéssel növeli versenyképességét az ACÉLHIDAK Kft. apostagi fióktelepén

2022.10.07

A támogatás növeli a vállalkozás komplex acélszerkezet-gyártási tevékenységének hatékonyságát.

Ybl hallgatók látogatták meg az atlétikai világbajnokságnak helyszínt adó Duna-parti sportkomplexum építési munkálatait

2022.10.04

A Magyar Építő Zrt. programjában - melyet az Óbudai Egyetem Ybl karos hallgatói számára rendeztek - a részvevők egy izgalmas projektlátogatás keretein belül megismerhették a Nemzeti Atlétikai Stadion kivitelezésének részleteit.

Veszprém megyei óvodafelújítást támogatott ez az építőipari gyártó

2022.09.30

A külső és belső felújításra egyaránt kiterjedő munkálatokat magas minőségű termékek adományozásával támogatta a Cemix Hungary Kft.

Idén is elismerték az ingatlanpiac legjobbjait

2022.09.30

Tizenharmadik alkalommal osztották ki a Portfolio Property Awards díjait, az Indotek Group-ot is elismerték.

ÉVOSZ felmérés: a 2023. év nem ad okot derűlátásra

2022.09.29

Az építőiparban dolgozó cégek 86%-a összességében kielégítőnek vagy jónak ítéli meg 2022-es üzleti helyzetet. A 2023. évvel kapcsolatban azonban korántsem ennyire derűlátóak. A nemzetközi konfliktushelyzet, a gazdasági kihívások negatív irányba fordítják a kilátásokat, és sok a bizonytalanság. A vállalkozások 2023. évben összességében a piaci lehetőségük jelentős zsugorodását prognosztizálják és az abból adódó nehézségeket, feszültségeket.

A Masterplast csoport 8-10 milliárd forintos nyilvános forrásbevonást tervez

2022.09.28

Két projektet terveznek megvalósítani a tőkeemelésből befolyó pénzből.

Réz- és kobaltbányáktól gyorsítja fel az utat az Indiai-óceánhoz a Duna Aszfalt szakmai befektetésével Afrikában épülő új út és híd

2022.09.26

A Magyar-Afrika Hét első gazdasági napján került sor az esemény zászlóshajó-projektjének bemutatására: a Duna Aszfalt szakmai befektetésével a Kongói Demokratikus Köztársaság és Zambia területén építenek meg egy több mint 184 kilométer hosszú utat és egy 345 méteres folyami határhidat.

Uniós közbeszerzések: minden eddiginél szigorúbb és átláthatóbb rendszer

2022.09.20

A Közbeszerzési Hatóság tíz év után újra megrendezte a Közbeszerzési Expót. Az esemény egyben az építési célú közbeszerzésekre fókuszáló országos roadshow egyik állomása volt.

Tracebility BIM alapokon

2022.09.16

A nemzetközi trendek alapján ma már az építőipari projektek esetében is megjelenik elvárásként a nyomonkövethetőség, erre kínál megoldást az IBCnet által kifejlesztett bimonit rendszer.

Fujimoto: A Magyar Zene Háza projektje megmutathatja az építészet jövőjét

2022.09.14

A Magyar Építő által kivitelezett Magyar Zene Háza az első kulturális intézmény, amelyet Fujimoto Sou Japánon kívül tervezett. Az épület az épített és a természeti környezet közötti határok feloldását célzó szemléletet tükrözi.