2024.05.30, Csütörtök

Iparági hírek

Generálkivitelezés mellett nem veszélyes hulladék újrahasznosításával is foglalkozik ez a magyar építőipari vállalat

2022.08.17

Több jelentős projekten is dolgozik a Scorpio-Trans Kft.

Az ország legizgalmasabb projektjein készíti fel a jövő mérnökeit a Duna Csoport

2022.08.15

A három hónapos képzésben minden olyan kihívással találkoznak a Duna Group Tehetséggondozás hallgatói, amelyeket meg kell oldani a sikeres helytálláshoz.

Idén mintegy félezer kilométer közút már megújult, még ugyanennyit felújítanak

2022.08.12

A Magyar Közút átfogó beruházásokat végez: a kopóréteg cseréje mellett szükség esetén a kötő- és alaprétegeket is újraépítik; de a környezet és közlekedési jelek is megújulnak.

„Legyetek büszkék rá, hogy itt vagytok!” – harmadszor is elrajtolt a Duna Group Szabadegyetem

2022.08.11

A háromnapos rendezvény szakmai és kötetlen programjai egyaránt olyan tapasztalatokat adnak a hallgatóknak, amelyek versenyelőnyt jelentenek a pályakezdésnél.

Autóipari pontosság az építőiparban - lézertechnológia segíti a Steelvent kerítésrendszer és kapu gyártósorait

2022.08.09

Újabb stratégiai célját valósította meg a Steelvent Zrt. A cég bátonyterenyei gyárában ugyanis 2022 év második félévétől már üzemszerűen kezdik működésüket a korábban telepített, lézertechnológiával működő zártszelvény, illetve huzalfeldolgozó automata gépek. Ezek a nagypontosságú lézerek hivatottak biztosítani, hogy a cég saját tervezésű kerítés-rendszereinek és kapuinak gyártási kapacitása növekedhessen, a vevők kiszolgálása rövidebb határidőre történjen.

Bács-Kiskun megye egyik legrangosabb elismerésével tüntették ki a Merkbau Zrt. társalapító tulajdonosát

2022.08.03

A megye gazdasági életében elért kiemelkedő munkásságának eredményeképp Merényi Jakabnak, a Merkbau Zrt. egyik alapító tulajdonosának ítélték meg a rangos kitüntetést, melyben döntő szerepe volt a vállalat több mint 30 éves fennállása óta véghez vitt eredményes tevékenységének is Kiskunhalason.

KÉSZ Csoport: A fenntarthatóságban is nagy jelentősége van az építőiparnak (videó)

2022.08.02

A felelős jövőépítő hozzáállást zászlójára tűző vállalatcsoport pozitív irányú mozgást szeretne elérni saját tevékenységével a teljes iparágban.

Épületenergetikai fejlesztések a Mahart Tiszayachtnál

2022.08.01

A Mahart Tiszayacht Kft. 233,04 millió Ft feltételesen vissza nem térítendő európai uniós forrásból származó támogatást nyert el energiamegtakarítást eredményező fejlesztés megvalósítására.

Operaház: a projekt résztvevői mondják el, hogyan zajlott a magyar kultúrtörténet egyik legfontosabb épületének felújítása

2022.07.29

Amíg alapvetően egy beruházás során 5-10 résztvevő van legfeljebb, az Operaház esetében több mint 20 volt. Többek között külön vállalkozót bíztak meg a hangtechnikával, a hatásvilágítással, a speciális technológiával és az IT-val.

Mitől menő egy betonmixer? A Market a MOL Campus árnyékában mutatja be – videó

2022.07.25

Látványos videón vonultat fel az építőiparban kevésbé járatos olvasinknak is ismerős gépeket, betonmixereket a Market. A magyar magasépítő közösségi oldalain közzétett videójában nagyszabású, immár a lezáráshoz közeledő kivitelezésén, a fővárosi MOL Campus lábánál mutatja be a gépeket, melyek folyékonyan tartják a betont, amíg eljut az építési területre.

Kirgizisztánban kapcsolódik be vízerőművek fejlesztésébe az A-Híd

2022.07.19

A magyar tulajdonú cég vezérigazgatója megállapodást írt alá a közép-ázsiai ország vezető kormánytisztviselőjével.

Közel 10 százalékos növekedést mutatott fel májusban az építőipar

2022.07.15

Az év első öt hónapjában az építőipari termelés 11,5 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakáét.

Újra meghirdeti fiatal mérnököknek szóló ösztöndíjprogramját a Swietelsky  

2022.07.13

Az egy éves gyakorlati programra szeptember 5-ig lehet jelentkezni.

Új ház építésénél kötelező a közel nulla energetikai teljesítmény: így lehet megfelelni az elvárásnak

2022.07.11

A Wienerberger részletes összefoglalót tett közzé a témáról és megoldást is ajánl, melynek hatékonyságát egy hat éven át tesztelt mintaházzal támasztja alá. Több tanulmánytervet is kidolgoztak a témában.

A szegedi Pick Aréna hidegburkolatait a Mapei termékei teszik esztétikusabbá

2022.07.07

Az edzőcsarnok, illetve a kollégium öltözőinek, folyosóinak, vizes blokkjainak, lépcsőházainak, keringőinek hidegburkolatait mind Mapei megoldásokkal alakították ki.

Letették a névjegyüket a harmadik Duna Group Szabadegyetem hallgatói

2022.08.15

Rengeteg releváns kérdés és jó csapatszellem jellemezte a Duna Csoport háromnapos rendezvényét, ahol magas szintű szakmai párbeszéd is kialakult a Duna Csoport szakemberei és a jövő mérnökei között.

Félidőben 7 százalékos növekedést mutat az építőipar éves mérlege

2022.08.15

A júniusi termelés ugyanakkor 8 százalékkal elmaradt a tavalyi év azonos időszakához képest.

Ezekkel a megoldásokkal reagál az építőipar legégetőbb problémáira a Market

2022.08.12

A Market Építő Zrt. új beszerzési források felkutatásával és helyettesítő termékek alkalmazásával vészelte át az alapanyaghiányt.

Javaslatokat tett az ÉVOSZ az állami építési beruházások szabályozására

2022.08.09

A szakmai szövetség kiemelt javaslata, hogy a jövőben a beruházó és a nyertes ajánlatadó közösen viseljék az árkockázatok terhét.  

Új menedzsmenttel működik tovább a Magyar Közút

2022.08.03

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tulajdonosi jogait az új kormány megalakulását követően immár az Építési és Beruházási Minisztérium gyakorolja. Az új tulajdonos elrendelése alapján 2022. augusztus 1-jétől az újonnan létrehozott igazgatóság elnöke Bartal Tamás, a felügyelőbizottság elnöke Németh Lászlóné lesz, míg a vezérigazgatói feladatokat továbbra is Szilvai József Attila látja el.

Nagyfokú terhelést képesek elviselni a Mapei parkolóházi burkolatai

2022.08.03

A Mapei speciálisan kialakított Parking System rendszereinek működésében két elem meghatározó szerepet játszik; a páraátvezetés és a repedés áthidalás.

Árbevételi rekordot ért el, és új gyártó üzemegységet létesít a magyar építőanyaggyártó vállalat

2022.08.01

Az eredmények legfőképpen a hőszigetelő termékek forgalomnövekedésének, a vállalat megnőtt gyártási kibocsátásának és a javuló gyártási hatékonyságnak köszönhetők.

Ha nyár, akkor táborozás: Tematikus programokkal indult el az első Merkbau Nyári Tábor

2022.07.29

Idén első alkalommal rendezték meg a Merkbau kiskunhalasi székhelyén a Merkbau Nyári Tábort, amelyen öt napon keresztül, interaktív programokban és változatos közösségi élményekben vehettek részt a vállalat dolgozóinak gyerekei.

Két évvel meghosszabbították a lakásépítések öt százalékos áfáját

2022.07.29

A lakásépítések áfájának átmeneti, 25-ről 5 százalékra történt csökkentése az év végén kifutott volna - ez módosult a mostani döntéssel.

Esztétika és fenntarthatóság címmel hirdetett meg építészeti pályázatot a Wienerberger

2022.07.22

A Wienerberger pályázatának célja a Tondach új design cserepének, a fehér színű Inspira kerámia tetőcserépnek megismertetése, és annak fentarthatósággal kapcsolatos előnyeinek bemutatása az építészek körében.

Kiderült, hogy mi a titka a Buda új sport- és rendezvényterme által elért sikernek

2022.07.18

A Szent Margit Gimnázium mögötti új csarnokot a lejtős terephez alkalmazkodva, a tetején kültéri sportpályákkal hozta létre a LATEREX Építő Zrt. és a Possibuild Kft konzorciuma.

Wienerberger tanteremmel bővült az egyedülálló szakmákat adó békéscsabai technikum

2022.07.14

A tanterem elkészültét összesen közel 20 millió forintnyi pénzbeli és termékadománnyal támogatja az építőanyaggyártó vállalat.

„Szívügyünk az iparág érdekessé tétele” – interjú Metykó Tiborral és Gyenese Balázzsal

2022.07.12

Az építőipar és a KÉSZ Csoport társadalmi megítélése együtt javul - a KÉSZ megítélésének javulása pedig meg is előzi az ágazati átlagot. Ennek okairól, a klasszikus építőipari kommunikáción túllépő ötletekről és megvalósításukról szól a KÉSZ Csoport marketing és vállalati kommunikációs igazgatójával és HR igazgatójával készített interjúnk.

Magyar multiként léphet a régiós országok tetőfedő piacára a ZenSteel

2022.07.07

A cég vezetői bíznak abban, hogy az itthon versenyképes piaci stratégiájuk a környező országokban is sikeres lesz.

Nagy sikerrel zárult a „Muti, hol dolgozol!” élménynap a Merkbaunál: szüleik világával ismerkedhettek a gyerekek

2022.07.05

Idén a Merkbau Zrt. is csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány évente megrendezett #mutiholdolgozol akciónapjaihoz, amely során a legkisebbeknek is alkalmuk volt megismerkedni a több mint 30 éves magyar vállalat működésével és mindennapjaival.