2021.09.27, Hétfő

Iparági hírek

Gyorsan, hatékonyan és kevesebb munkaerővel? Ezen az Expón kiderül a válasz!

2020.09.17

A felgyorsult innováció miatt sokszor még a szakemberek sem látják át a legújabb eszközöket, pedig gyorsabb és költséghatékonyabb lehet általuk a vízszigetelés. Ezt orvosolja a Mapei által szervezett Szigetelés Expo.

Sokrétű kihívások – Wavin válaszok

2020.09.16

Az Érd Fenyves-Parkváros Köznevelési Centrum szikkasztómező telepítésénél a Wavin biztosította az esővíz kezelését.

Konkrét eredményeket tettek le az asztalra 35 éves kor alatt az Év Fiatal Mérnökei

2020.09.11

A nagymúltú díjat Németh Dorián, a SWIETELSKY Kft. és Simon Tamás, a Magyar Közút Nzrt. munkatársai vehették át.

A Kálvin térig ér majd a HÉV, az ötös metróhoz Duna-alagút építkezését tervezik

2020.09.09

A főváros közlekedésében minőségi váltást hozó beruházásokról tartottak sajtótájékoztatót a Budapest Fejlesztési Központ szervezésében. Három új megállót építenek a déli HÉV-vonalakon, teljesen megújulhat a szentendrei HÉV, és a kettő összeköttetésének terve is készül egy Duna alatt futó alagúttal az ötös metró távlati projektjében.

Építők Napja 2020: derekasan helyt állt az ágazat

2020.09.04

Idén 69. alkalommal rendezték meg az Építők Napját, ahol számos elismerést osztottak ki az építőipar jeles képviselőinek.

Magyar világsiker lett a Puskás Aréna egyik rendszere - videóval

2020.09.02

A Magyar Építő és a ZÁÉV generálkivitelezésében tavaly ősszel átadott nemzeti stadiont a belső tájékoztatási rendszere miatt díjazták.

Épülő fejlesztés részelemének hibáiról terjednek fotók az interneten, miközben a javításokat rutinszerűen intézik

2020.08.31

Még nem adták át végleges formában a gödöllői vasútállomás aluljáróját, de a gyalogos és utas közlekedés folyamatos fenntartása miatt nincsen lezárva. Egy Facebook-poszt miatt máris kritizálják. A több éves projektben épülő Rákos-Hatvan elővárosi vasúti fejlesztés egyik megújuló állomásáról készült képsorozatról megkérdeztük a beruházót. A NIF közölte: az építkezés során felmerülő hibákat a kivitelező automatikusan orvosolja, de ha a későbbi műszaki átadás-átvétel idején is fennállnának még problémák, azokat külön kijavíttatnák, mielőtt lezárulna a teljes projekt.

Az építőipari munkaerőhiány kiküszöbölését is segítik az ÉPI fejlesztései

2020.08.29

Az Épszerk-Pannónia Invest Kft. által gyártott építési elemeket már olyan nagyszabású projekteknél alkalmazták sikerrel, mint a Magyar Zene Háza, a Dózsa György úti mélygarázs vagy a Univerzum irodaház.

A Duna Aszfaltnál nem kérdés: a fiataloké a jövő!

2020.08.27

A Szíjj László tulajdonában álló Duna Group látta vendégül azon a három napos szabadegyetemen a hallgatókat, ahol a zalai tesztpálya, a tiszaugi M44-es híd és a Hódút innovációs laboratóriuma voltak a szakmai programok, és sör- és borkóstolókon ismerkedett meg egymással informálisabb keretek között a következő útépítő generáció.

Már működik a magyar építőipari gyártó németországi leányvállalata

2020.08.26

A krízisre adott gyors válaszaival a Masterplast több országban növelni tudta  piaci részesedését.

A tökéletes aszfalt és a finom sör titkai – így zárult az első Duna Group Szabadegyetem

2020.08.23

A Duna Csoport hagyományteremtő szabadegyeteme több mint nyolcvan résztvevőjével a tiszaugi hídhoz és a Hódút Kft. laborjához is ellátogatott a zárónapon.

Ilyen még nem volt a magyar építőiparban: elkezdődött a Duna Group Szabadegyetem

2020.08.20

A Duna Csoport úttörő jellegű szabadegyeteme több mint nyolcvan résztvevővel három napon át zajlik a fővárosban, két országos jelentőségű építőipari projekt helyszínét is érintve.

Jelentősen bővítette gyártókapacitását a Terrán

2020.08.14

A magyar tulajdonú cég a kunszentmiklósi telephelye mellett Bólyon is fejlesztett.

Jó irányba fordult az építőipar termelési mutatója

2020.08.13

A koronavírus okozta májusi visszaeséshez képest 6,2 százalékkal gyorsult vissza az ágazat, eközben a tavalyi adatokhoz képest még mindig kétszámjegyű az elmaradás.

Újabb nemzetközi elismerést nyert a Párisi Udvar

2020.08.07

Az egyedi műemléképület közönségdíjas lett az Architizer A+ Awardson „Építészet és Megőrzés” kategóriában.

Újabb innovatív megoldásokat vezetett be a Duna Aszfalt

2020.09.16

A cégcsoport egy professzionális burkolatmarógéppel bővítette gépparkját, amely 3D automata szintezőrendszerrel is rendelkezik és jól illeszkedik a meglévő finisherekhez.

Ön is szeretné a legjobbat kihozni építőipari feladataiból?

2020.09.14

Ha igen, akkor Önnek szól a Mapei Krónika legújabb, szeptemberi száma.

Elsőként az építőipart hódítja meg a footgolf

2020.09.09

A golf és a foci házasságából született sportág pénteki tornáján válogatott focisták erősítik meg az építőipari csapatokat.

A digitális megoldások az útépítésben is egyre nagyobb szerephez jutnak

2020.09.07

A modern, digitális technológiák alkalmazásával, a korszerűsítéssel és a hatékonyság növelésével a fiatalok számára is vonzóbbá tehető az építőipar - erre helyezi a fókuszt a Duna Aszfalt.

Magyar építőipari gyártó támogatásával épül gyermekmentési pont

2020.09.02

A Masterplast szaktudásával és építőanyaggal segíti, hogy minél előbb, minél jobb minőségben felépüljön az állomás.

Mától új formában működik tovább a Merkbau

2020.09.01

A Kft.-ből Zrt.-vé való átalakulást a vállalatnál hosszas előkészületek előzték meg, a döntést a generációváltás és a folyamatos fejlődés biztosítása is indokolta.

Ha időt és pénzt spórolna a válasz: Concremote 2.0

2020.08.29

150 éves tapasztalatunk és a kivitelezőkkel való folyamatos együttműködéseink megtanítottak minket arra, hogy mi az, amiben még segítséget tudunk és kell is nyújtani a monolitépítés területén. Ahogy életünk minden területét átszövi a technológiai fejlődés, úgy az építőiparba is folyamatosan érkeznek meg az új, digitális megoldások, melyek mindegyike az építkezés folyamatainak egyszerűbbé és gyorsabbá tételét célozza meg. Szeretnénk, ha ügyfeleink is megismernék az ebben rejlő lehetőségeket, mert úgy gondoljuk, hogy így lehet felzárkózni a nemzetközi trendekhez.

Magyar cég gyártja, Európa legmodernebb üzemében, mi az?

2020.08.27

Hosszú távú védelem a szennyeződéssel szemben, hosszan tartó élénk szín, óriási forma - és színválaszték – többek közt ezt is tudja a Viastein. Mutatjuk, mi a megoldás, ha valaki igazán jó térkövet keres!

Gyerekjáték a régi házak felújítása az Ytong megoldásaival

2020.08.26

Akár bővítés, akár ráépítés, akár térelválasztás a cél, az Ytong rendszerei gazdaságos és könnyen kivitelezhető megoldásokat nyújtanak.

Döntés született: 32 milliárd forintos vasúti fejlesztés indul

2020.08.25

32 milliárd forintot biztosít az állam a kötöttpályás projektek előkészítésére.

Zalában járt a Duna Group Szabadegyetem

2020.08.22

Kötetlen hangulatban ismerkedett össze a Duna Group Szabadegyetem csapata az első két napon, a szakmai programokon pedig találkoztak elméletben és gyakorlatban is a Duna Group múltjával és jövőjével is.

Jelentős lépést tett előre a Duna alatt futó vasúti alagút projektje

2020.08.18

Megvan az uniós támogatás a Kelenföld-Nyugati pályaudvar vasúti kapcsolatát lehetővé tevő pályázathoz.

Kollektív árcsökkentést javasol az építőiparnak a piacvezető magasépítő vezére

2020.08.14

Ez a lépés a hezitáló beruházókat győzné meg, akik jobb árak esetén bátrabban bevállalják a küszöbön lévő ingatlanfejlesztéseknél a start gomb megnyomását.

A vírus egy újabb hatása mutatkozott meg az építőiparban

2020.08.12

A vírushelyzet szinte minden szektorban változásokat idézett elő. Kisebb vagy nagyobb mértékben, de átrendeződtek a piacok. A vásárlók magatartása is átalakulóban van, több iparágban felülírva az éves várakozásokat. Értelemszerűen az otthonok állagmegóvását, építését érintő projektek esetében is eltolódtak a hangsúlyok, a tetőfelújítási tervek is módosultak, amelyre a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. által készített kutatás is rávilágít.

EBI jelentés: nincs drámai zuhanás az építőipari aktivitásban

2020.08.05

A mélyépítési projektek indulásán nem igazán látszott a járvány, ugyanakkor a magasépítés a második negyedévben jelentős visszaesést mutat.