2022.07.02, Szombat

Iparági hírek

Egyedülálló robot dolgozik a Weinberg-nél: magas színvonalú hegesztéstechnológiát biztosít – videó

2022.02.18

A jövő építészeti elgondolásainak kivitelezésére szolgáló hegesztőrobot kezdte meg munkáját az acélszerkezet-gyártó vállalatnál.

KÉSZ Csoport: Rákapcsolt az építőipar, újabb lendületes növekedés jöhet a zöldebb emelkedőn

2022.02.15

2021 utolsó hónapjában egy évvel ezelőtti havi adathoz képest 29 százalékkal, míg az előző hónaphoz képest 7,2 százalékkal nőtt az építőipari termelés volumene. A KÉSZ Csoport vezérigazgatója a téma kapcsán többek között hangsúlyozta a digitális építőipar és a fenntarthatóság kapcsolatát, valamint azt is, hogy a csoport folyamatosan egyre több figyelmet fordít a környezetbarát megoldásokra.

A tervezés művészetét ünnepli a bim.GROUP

2022.02.10

Elkészült a független generál tervezőirodaként működő bim.GROUP első, látványos image videója. A kisfilm a külföldi piacra lépésben is segíti a KÉSZ Csoport stratégiai partnerét.

Ez a siker nem a szerencsén múlt! – kiadvánnyal ünnepelte 30. születésnapját a Merkbau

2022.02.07

A példaértékű fejlődési ívet felmutató magyar építőipari cég munkavállalói óhatatlanul többes szám első személyben beszélnek a vállalat projektjeiről: a most megjelent kötetből az is kiderül, hogy miért...

A külpiacok felé veszi az irányt a magyar generál tervezőiroda

2022.01.31

Sikeres évet zárt tavaly a Hungexpo és a Közlekedési Múzeum munkálataiban is részt vevő bim.GROUP független tervezőiroda, a KÉSZ Csoport stratégiai partnere. A vállalat a külpiacok felé bővíti portfolióját és többek között Norvégiában és Németországban keres szakági tervezőként további partnereket. Ballay Zsolttal, a bim.GROUP cégvezetőjével az iparág helyzetéről, a nemzetközi elvárásokról, a fenntarthatóságról és a kihívásokról beszélgettünk.

Támogatási tevékenységével számos területen alkot maradandót a WHB

2022.01.30

A WHB Group a tavalyi évben is több tízmillió forint értékben támogatta a hátrányos helyzetű gyermekeket és családokat, emellett kulturális értékmegőrző és környezetvédelmi tevékenységet is folytatott.

Kortárs képzőművészeti kiállítással és különleges utcai acélinstallációval dobja fel Kecskemét hangulatát a KÉSZ Csoport - galéria

2022.01.28

Az idén 40 éves cégcsoport Hírös Agóra kulturális központban található kiállítása jelenleg is látogatható, ugyanúgy, mint a központ előtti téren elhelyezett, 40 elemből összeállított hexagon.

Rászoruló gyemekeknek gyűjtött csokoládét jótékony akcióban a Délút

2022.01.27

A Karitáció Alapítvány immár több mint másfél évtizede megszervezett akciójában vett részt a délkelet-alföldi mélyépítő vállalat. A gyűjtésben húszezer tábla csokoládét kapnak a gyermekek az alapítvány önkénteseinek segítségével: ennek első felét már leszállították, a második tízezret pedig az első negyedév során osztják ki.

Budapest egyik meghatározó irodaházának lett új tulajdonosa az ÉPKAR

2022.01.26

A közleményből kiderül: az irodaház kiválasztása során kiemelkedő fontosságú volt a befektetői érdekek védelme.

ÉVOSZ: Az építőipar 2022-ben is gyors tempót diktál

2022.01.24

Az ÉVOSZ adatai szerint nagyságrendileg 35 ezer lakás, új építésű ingatlan van kivitelezés alatt, ebből megközelítőleg 25 ezer készülhet el a mostani szerződésekből kiindulva.

Nemzetközi építészeti pályázatra nevezték be az EBH INVEST által kivitelezett Irányi Palotát

2022.01.20

A Baumit Life Challenge meghívásos pályázatán kizárólag építészek vehetnek részt, és Baumit homlokzati anyagokkal készült épületek indulhatnak.

Két EBH INVEST kivitelezésű projektet jelöltek Az Év Irodája díjra

2022.01.17

Az EBH INVEST két olyan projekt kivitelezője volt az elmúlt évben, melyet a 2021-es „Az Év Irodája díjra” jelöltek. Február 3-ig várják a nagyközönség szavazatait.

Scorpio-Trans: kavicsbányával és nem veszélyes hulladék újrahasznosításával szolgálják az építőipart

2022.01.16

A tervek szerint 2022-ben nagyobb volumenű generálkivitelezési munkálatokat is elvégez a cég.

Videóban mutatkozik be Békéscsaba nívódíjas röplabda csarnoka

2022.01.13

Már másfél éve használják a sportolók és sportszeretők Békéscsaba új sportlétesítményét. A Békéscsabai Röplabda Akadémia Sportcsarnok - melynek kivitelezését a SWIETELSKY Kft. valósította meg magas színvonalon - sport és szabadidős kategóriában Építőipari Nívódíjban részesült 2021 végén.

Hátrányos helyzetű gyerekek karácsonyi kívánságai teljesültek az EBH INVEST közreműködésével

2022.01.12

Az EBH INVEST karácsonyi adománygyűjtési programjában nehéz sorsú gyermekeken segítettek, továbbá az ózdi kutyamenhely négylábú lakóit is támogatták.

ÉVOSZ: tavaly mintegy 300 milliárd forintnyi lakásfelújítást végeztek szóbeli megállapodás alapján

2022.02.17

Ugyanakkor azáltal, hogy a lakásfelújítási támogatások csak üzletileg rendezett körülmények között vehetők igénybe, tisztul a piac.

Történelmi épületek újultak meg Szolnokon a Mapei termékeivel

2022.02.12

Az egykori Ferences Rendház felújítása során a vízszigetelést, a falazat javítását, a hidegburkolást és a térkő burkolást is Mapei termékekkel oldották meg.

Az építőipar kulcsterülete kapott lökést ezzel a szerződéssel

2022.02.10

Az Óbuda Groupnál évtizedek alatt felhalmozódott tudás erős alapot adhat a projektmenedzser szakközgazdászok képzéséhez a Corvinus Egyetemen.

Rangos díjat nyert a 88 tonnás tojással fémjelzett campusfejlesztés

2022.02.04

A European Property Awards 2021 versenyén több a magyar építőiparhoz kapcsolódó projekt is sikert ért el.

Közel 30 éves történetének legsikeresebb évét zárta a Steelvent

2022.01.31

A cég folyamatos fejlődésének és technológiai előrelépéseinek eredményeképpen a Magyar Termék Nagydíj kitüntetés mellé a 2020. Év Gyára különdíját is megítélték a magyar gyártó építőipari üzemének.

A Hónap Mérnöke látja az érintetlen tájban a megépítendő útvonalat - interjú

2022.01.29

Gyermekkora óta vonzódik az autókhoz, az utakhoz – talán ez terelgette az építőmérnöki szakma felé a januári Hónap Mérnökét. Honti Krisztián a zöldmezős beruházásokat kedveli leginkább, azoknak is azt a pillanatát, amikor még a természetes tájon körbenéz és szemeivel látja már a megépített útvonalat.

Egyedi fejlesztésű, „szurkolóbiztos” székekkel rendezték be az MVM Dome-ot

2022.01.28

A Nowy Styl az MVM Dome számára alkotta meg a különleges kialakítású, strapabíró szerkezetű üléseket.

Már neves hazai szereplők is használják a myPlan.cloud-ot

2022.01.27

A myPlan.cloud, a kifejezetten építőipari felhasználásra készült dokumentumkezelő szoftver, egyre nagyobb teret hódít, jól ismert nagy hazai szereplők és nemzetközi vállalatok is letették már a voksukat mellette.

A Peka Bau impozáns székházának falairól az építőipar ikonikus jelenetei köszönnek vissza

2022.01.25

Az északkeleti régió meghatározó építőipari vállalata saját tervezésű és kivitelezésű irodaházának belső tereit a praktikum és az esztétikum harmóniája jellemzi, emellett kiemelt figyelmet fordítottak a környezettudatos építészeti megoldásokra.

Történetének legjobb évét zárta 2021-ben a Mapei

2022.01.20

A budaörsi székhelyű építőipari segédanyaggyártó cég belföldi forgalma 22 százalékkal nőtt 2021-ben. A kivitel 15,6 százalékkal csökkent, az év közben bevezetett önkéntes exportkorlátozás miatt.

Újabb fontos szakaszához ért a Tamási Termálfürdő fejlesztése

2022.01.17

Három ütemben újul meg Tolna megye legnagyobb termálfürdője, amely során egy átfogó fejlesztés keretén belül többek között csúszdaparkkal és új medencékkel is gazdagodik.

Várhatóan 40 milliárd forintos kilométeráron épülhet meg az M0-s új szakasza

2022.01.16

Jelenleg a Dömper Kft. Magyarország legjelentősebb közúti alagútépítő vállalata, ezért az M85-ös gyorsforgalmi út szakági projektvezetőjét, Zsilák-Makra Andrást kértük, hogy mint számos nemzetközi munkában is részt vett iparági szakértő segítsen szerkesztőségünknek abban, hogy meg tudjuk becsülni a legkorábban 2026-ban az M0-son építendő, 10. számú és a 11. számú főutak összekötését biztosító alig 8 km hosszú M0-ás körgyűrű új, jelenleg még a tervezés folyamatában lévő szakaszának a várható építési költségét.

KSH: Novemberben is folytatódott az építőipari szektor lendülete

2022.01.14

2021 első tizenegy hónapjában az előző év azonos időszakához képest 11,2 százalékkal nőtt az építőipari termelés.

Átadta hazánk egyik legnagyobb kézilabdacsarnokát az Épkar

2022.01.12

A Fejér-B.Á.L. és az Épkar munkájával elkészült 19.500 négyzetméteres aréna 6000 fő befogadására alkalmas.

Fókuszban a tudomány: átadták a Science Park Szeged első létesítményét, az SZTE inkubátorházat

2022.01.11

A Ferroép munkájával megvalósult épület az ELI ALPS Lézeres Kutatóközpont mellett elterülő Science Park Szeged első létesítménye, amely a Magyar Molekuláris Medicina Kiválósági Központ székhelyeként működik majd.