2024.04.19, Péntek
M3 metró: a további munkálatok áramtalanítás mellett végezhetők el, ezért szükséges az ideiglenes nyári lezárás
Nagy Mihály/magyarepitok.hu

M3 metró: a további munkálatok áramtalanítás mellett végezhetők el, ezért szükséges az ideiglenes nyári lezárás

magyarepitok.hu

2022.06.20. 11:05 - Bíró Beáta

A BKV és a BKK már májusban bejelentette, hogy a nyári szünetben a felújítási munkálatok miatt újra le kell zárni az M3-as metró középső és déli szakaszát.

Hirdetés

Lapunk májusban közölt cikket az M3-as metró felújításának újabb lépéséről, amelyben az egyik érintett kivitelező cég szakmailag indokolta meg a lezárás szükségességét. Hernádi Péter, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. projektvezetője az elvégzendő feladatokról és a lezárás okáról akkor úgy tájékoztatott:

Az egyik feladat a Lehel téri kitérőrendszer átépítése, amire eddig még nem kerülhetett sor. A másik pedig a Szabó Ervin téren található diszpécserház felújítása, ahonnan a teljes M3-as metróvonal központi felügyeletét és irányítását ellátják. Itt még a régi, felújítás előtti rendszerek működnek, és mivel ezek garantálják a metró üzembiztonságát, ezek felújítására eddig nem volt mód.

Hernádi Péter kiemelte:

Ezeket a szükséges munkafolyamatokat csak úgy lehet megvalósítani, ha nincs metróforgalom, hiszen mind a vágányzóna, mind az utasforgalmi terek, mind az üzemi terek egy része nem megközelíthető, amikor a metró közlekedik, üzembiztonság, illetve áramütés veszélye miatt.

A nyolc hétig tartó lezárásra azért is szükség van, mert az éjszakai és hétvégi vágányzárakban rendelkezésre álló idő kevés lett volna a feladatok elvégzéséhez. Így viszont zavartalanul, dinamikusan tudják végezni a munkálatokat.

 

Így jár nyáron az M3-as metró és a metrópótló busz

Június 18-tól, szombattól augusztus közepéig tehát minden nap csak az északi szakaszon, Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között jár az M3-as metró. A BKK közleménye szerint Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között akadálymentes, légkondicionált pótlóbuszokkal lehet utazni, amelyek rendkívül sűrűn, csúcsidőszakban 1 percnél is gyakrabban indulnak. A felújítással járó forgalomkorlátozások idején az M3-as metró nyomvonalán a közösségi közlekedéssel és autóval közlekedők türelmét és megértését kéri a BKK. A felújítással kapcsolatos minden friss információ elérhető a BKK weboldalán.

M3-as metróSwietelsky Vasúttechnika Kft.BKVBKKmetrófelújításmetrófejlesztés

Hírlevél

Hirdetés