2024.03.29, Péntek
Újabb gyárfejlesztéssel folytatódik Debrecen autóipari menetelése
Látványtervek: dryvitprofi.hu

Újabb gyárfejlesztéssel folytatódik Debrecen autóipari menetelése

magyarepitok.hu, dehir.hu, dryvitprofi.hu

2019.01.03. 15:19 - Szabó Ákos

A német ThyssenKrupp nemrég üzembe helyezett gyárát a Dryvit Profi kivitelezésében bővítik tovább.

Hirdetés

Újabb projekt alapozza meg Hajdú-Bihar megye autóipari központi szerepét. A német ThyssenKrupp 11 milliárd forintból felépülő stabilizátor- és csavargyárának kivitelezése hamarosan a második ütemébe lép – írja a dehir.hu.

A 250 munkahelyet teremtő zöldmezős beruházás 2017-ben megkezdett első szakasza tavaly márciusban már eljutott az bokrétaünnepségig és meg is kezdődött a munka a létesítményben. Most a beruházás második része a valósul meg a Dryvit Profi Kft. kivitelezésében.

 

A gyár eddig felépített része (dehir.hu).

Az egyetemi innovációs parkban található 18 ezer négyzetméteres üzemet most a komplexum oldalsó részéhez kapcsolódva bővítik egy több ezer négyzetméteres új szárnnyal. Az új részlegben további gyártósorok, raktárak és irodák is helyet kapnak majd. A ThyssenKrupp a munkálatok befejeztével évente több mint hat és fél millió lengéscsillapító csavarrugót és stabilizátort fog előállítani a megyeszékhelyen.

 

A bővítés látványterve.

 

Egymást követik a beruházások Debrecenben

Debrecenben jelenleg hatalmas ipari fejlesztéssorozat zajlik le: többek között idén derült ki, hogy a német BMW itt építi meg legújabb gyárát, a szintén német Krones AG 40 ezer négyzetméteres gépgyártó üzemén már dolgozik a Market Építő Zrt., a KEVIÉP Kft. kivitelezésében pedig megduplázták a Teva gyógyszergyár termelési kapacitását is. Emellett a Continental is több mint 30 milliárdos beruházásba kezdett a megyeszékhely déli ipari övezetében szeptemberben.

 

Autópályák épülnek a város körül

 

Az M4-es új szakasza. (magyarepitok.hu)

 

A város és Hajdú-Bihar megye infrastruktúrája is jelentősen fejlődik az ipari kapacitás mellett:

Mi épül?útépítésDebrecenüzemépítésM4-esüzemfejlesztésM35-ös autópályaDryvit Profi Kft.

Hírlevél

Hirdetés