2023.11.28, Kedd

Mi épül?

Tamási lakóparkkal és kedvezményes telkekkel kezeli a népességfogyást

2016.03.11

A Tolna megyei város zöldövezeti területen 50-90 négyzetméteres lakásokat magukban foglaló társasházakat és 100 négyzetméteres lakásokkal készülő sorházakat épít. Egy 60 négyzetméteres lakásért mintegy 20 millió forintot kell fizetni, a lakópark melletti területeken olcsó építési telkeket kínálnak.

7000 négyzetmétert kap vissza a Városliget a Magyar Zene Házával

2016.03.10

Március végétől bontják a Városligetben a Hungexpo épületét, melynek a helyén a nyár végén kezdődhetnek a mélyépítési munkálatok, a Magyar Zene Háza 2018-ra épül fel. Az épületben egy rendezvény- és egy hangversenyterem, két kiállítótér, hangdóm, irodák és múzeumpedagógiai terek kapnak helyet.

A strand, a kikötő és a sporttelep is megújul Szolnokon

2016.03.10

Átfogó fejlesztési stratégiát hajt végre a szolnoki önkormányzat, amely uniós és hazai forrásokból biztosíthatja többek közt a tiszaligeti strand, a tiszai kikötő, a városi sporttelep, a művésztelep fejlesztését, az atlétikai centrum újjáépítését, továbbá utak, parkolók, közösségi terek létesítését.

Pécsen épül az ország legmodernebb szennyvíztisztítója

2016.03.07

Az 5,7 milliárdos pécsi beruházás kétszeresére növeli a tisztítás hatékonyságát. A bázis működéséhez szükséges hőenergia egészét és villamosenergia-igényének 70 százalékát a telepen korábban létrehozott biogázüzem biztosítja.

Csúfságból gyöngyszem: versenyuszodával lett teljes a Tüske sportkomplexum

2016.03.06

Átadták a Tüskecsarnok mellett 3,2 milliárd forintból felépült uszodakomplexumot, ami egy 50 méteres, tízpályás versenymedencéből, valamint egy 25 méteres tanmedencéből áll. Az 1000 fős lelátóval bíró uszoda wellness részleget és tornatermet is kapott. Az átadón elhangzott, 2010 óta 230 ezerről 400 ezerre emelkedett a versenyszerűen sportoló diákok száma.

Ezer új lakást adhat át a Triholding a fővárosban

2016.03.05

A 172 éve épített homlokzatával újul meg egy Király utcai társasház a Triholding ingatlanfejlesztő által. A 105 új lakást eredményező projekt mellett a cég további fejlesztéseket tervez a VII. és XIII. kerületben, két-három év alatt összességében ezer új lakás épülhet a Triholding beruházásai által.

Négy uszoda is megújul a vizes vb-re

2016.03.04

Több mint 7 milliárd forintot csoportosít át a kormány a költségvetésben a 2017-es vizes világbajnoksághoz kapcsolódó fejlesztésekre, melyek a fővárosban a Császár-Komjádi Sportuszodát, a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodát és a BVSC-uszodát, míg Balatonfűzfőn a Balaton Uszodát érintik.

1,2 milliárdból fejleszt villamos- és gázvezetékeket Baranyában az EON

2016.03.03

A saját forrásból finanszírozott beruházásban többek közt villamos- és gázvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserélnek, illetve újakat építenek ki.

Jégcsarnok lesz a tatabányai műjégpályából

2016.03.02

Közel 260 millió forintos beruházásból tető kerül a tatabányai jégpálya fölé. A bővítés második ütemében öltözők, szárító és egyéb helyiségek, valamint egy 300 fős lelátó épül. A projekt a helyi jégkorongozóknak, gyorskorcsolyázóknak és a pályát hétvégente használó több ezer embernek teremt bővülő sportolási lehetőséget.​

Közvetlenül a partra épül a balatonlellei luxus üdülőpark

2016.03.01

A 10 ezer négyzetméteres, közvetlen vízparti területen épülő társasház egyedülállónak számít a déli parton. A változatos méretű és elrendezésű lakások mindegyike a Balatonra néz panorámás erkéllyel. A 83 lakásban többek közt elektromos redőny, hőszigetelt üveg és GSM alapú távelérés lesz a fűtőrendszerhez.

Konferenciaközpont, lakópark és jelentős fejlesztések Balatonfüreden

2016.02.29

A most megnyíló Hotel Füred 220 szobával és 800 fős konferencia-központtal várja a vendégeket. A város új uszodát, vitorláskikötőt, megújuló kempinget is kap, és további beruházásokkal készül a 2017-es vizes vb-re.

Zöldmezős és kapacitásbővítő beruházás hoz tízmilliárdot Kecskemétre

2016.02.27

Két újabb német autóipari beruházás kezdődik Kecskeméten, összesen 10 milliárd forint értékben. A kormány emellett jelentős energetikai és úthálózati fejlesztéseket indít Kecskeméten és térségében a Mercedes energiaellátásának és elérhetőségének javítására. Az útépítési program több milliárd forint, az energetikai fejlesztés több százmillió forint nagyságrendű.

2,5 kilométernyi szigetelés és új napkollektor a tatabányai fűtőhálózatban

2016.02.26

Az önkormányzati tulajdonú T-Szol Zrt. 2015-ben félmilliárd forintot meghaladó összeget fordított a tatabányai távfűtés korszerűsítésére és az ellátás biztonságának növelésére.

Harminc százalékkal nőtt az építési engedélyek száma

2016.02.24

Tavaly összesen 7612 lakás épült az országban, ugyanakkor több mint 12 ezer építési engedélyt adtak ki – derült ki a KSH szerdai gyorsjelentéséből.

Távhővezeték, sportuszoda és szakképzési centrum épül Szekszárdon

2016.02.24

A kormány által nyújtott több mint 33 milliárdos támogatásból a borvidék és a város közútjai is megújulnak, 100 hektárral bővül a helyi ipari park.

Kulcsfontosságú vasutat villamosít egy 13 milliárdos vasi beruházás

2016.03.10

A Szombathely és Zalaszentiván közötti 48 kilométeres szakaszon kiépül a villamoshálózat, több helyen cserélik a vágányokat, hét vasúti útátjáró átépül. A fejlesztés stratégiai jelentőségű, miután Szombathely felől biztosítja az összeköttetést Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Kaposvár és Pécs irányába, több főút terhelését is csökkentve. A 13 milliárdos projektben a vonal állomásain és megállóhelyein új peronok létesülnek, padokkal, esőbeállókkal, járdákkal és kerékpártárolókkal.

Kész a Lánchíd alagútja, teljes a fonódó villamoshálózat

2016.03.10

A híd budai hídfője alatt húzódó alagút szélesebb lett, a középen álló acéloszlopokat elbontották, megújult a rakpart és a híd melletti park is. A közel 16 milliárd forintos budai fonódó projektnek köszönhetően észak-déli irányban egész Budát átszelő, átszállásmentes vonalak jöttek létre.

Rekordszámú projektről tárgyal a befektetési ügynökség

2016.03.08

Két év alatt mintegy 1,6 milliárd euró (494 milliárd forint) áramlott a hazai autóiparba, a szektorban 8000 új munkahely jött létre. Magyarország nemcsak összeszerelő üzemként működik, egyre nagyobb szerepet kap a kutatás-fejlesztés, az innováció, valamint az autóipari beszállítással foglalkozó kkv-k becsatolása az értékláncba - derült ki a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnökének beszámolójából.

Több mint félmilliárdos fejlesztés a szekszárdi kórházban

2016.03.07

Az októberben napelemes kiserőművet létesítő Balassa János Kórház tovább korszerűsödött.  Az intézmény négyszáz négyzetméteres szárnnyal bővült, továbbá több mint ezerötszáz gyógyítást segítő eszközt helyezett üzembe. Többek közt terheléses EKG-rendszer, gépek, kórházi bútorok, betegágyak és informatikai berendezések érkeztek.

Ingyenes P+R és B+R parkolókkal bővül a gödöllői HÉV

2016.03.05

A cinkotai megállónál levő parkoló térkő és aszfaltburkolatot kap, kapacitása duplázódik. A projektben új burkolatot kap az Osoros út, megújulnak a zöldfelületek, a munkák hétfőtől indulnak.

Megduplázódik, így Oroszlánytól a Dunáig ér a bicikliút az Által-ér mentén

2016.03.04

Három település összefogásával épül 16 km-es kerékpárút Oroszlány és Tatabánya között. Elkészülte után Oroszlánytól egészen a Dunáig lehet majd kerékpározni az Által-ér mentén, 32 kilométeren át.

Ezért lesz a legmodernebb Közép-Európában a mohácsi vágóhíd

2016.03.03

A Market közel jár a 20 milliárdos gigavágóhíd befejezéséhez, ezután indulhat a kivitelezés második szakasza. Utóbbi a legmodernebb csomagolási technológiát hozza a létre, ami által az MCS Vágóhíd Zrt. az egészen távoli piacokat is becélozza.

50 ezer köbméter betont bontanak le a Puskásban, decembertől épül az új aréna

2016.03.03

Már zajlik a Puskás Ferenc Stadion bontása, az új nemzeti aréna építése év végén kezdődhet, és 2019-ben fejeződik be. A lebontott 50 ezer köbméter beton és vasbeton, valamint a 170 ezer köbméter föld jelentős része újrahasznosul. Az új stadion lelátói jóval közelebb kerülnek a küzdőtérhez, 63 ezer szurkolót tud befogadni, konferenciaközpontként és rendezvényközpontként is üzemel majd.

Januárig befejeződik a 146 milliárdos gyöngyösi gigaberuházás

2016.03.02

A jövő év első hónapjában indulhat be a termelés az Apollo Tyres gyöngyöshalászi üzemében, ahol a tervek szerint évente 5,5 millió gumiabroncsot készítenek. A gyár elindításához eddig több, mint 150 mérnököt és technikust vettek fel, akiket továbbképzésre küldtek Indiába és Hollandiába.

Három dimenziós komornyikkal nyit a megújult Almásy-kastély

2016.03.01

A gyulaiak már a péntektől induló próbaüzemben is látogathatják a 2,4 milliárdos uniós támogatással megújult kastélyt, a hivatalos megnyitó március 18-án lesz. Az érdeklődőket 21. századi csúcstechnológia kalauzolja végig az egykori főúri épület mindennapjain, a komornyik, a kulcsárnő, a szakács és a pukedliző komorna három dimenzióban fogadja a vendégeket.

Szakemberlakásokkal, uszodával és sportcsarnokkal fejleszt Kaposvár

2016.02.28

A kaposvári közgyűlés megkezdte a somogyi város átfogó fejlesztésének előkészítését. A település többek közt multifunkcionális sportcsarnokot és versenyuszodát kap, szálláshelyeket bővít, bérlakásokat újít fel, és helyreállítja 1061-ben alapított bencés monostorát.

25 éve üresen álló szálló újul meg Nyíregyházán

2016.02.27

Az 1911-ben eklektikus stílusban épült Krúdy szálló eredeti funkcióját állítják helyre Nyíregyházán. A másfél milliárdos beruházással ötcsillagos színvonalú szállodai-szórakoztatóközpont jön létre.

Félezres mélygarázs épül a pesti belvárosban

2016.02.25

A József nádor téri háromszintes garázsban nyilvános WC, elektromos autókhoz töltőállomás és zuhanyzós kerékpártároló is lesz. A kivitelezés jövő kedden kezdődik, a területrendezés, lőszermentesítés és a régészeti munkák után nyár elején indulnak a földmunkák.

Visszanyerné régi fényét a Gellért-szálló egy több milliárdos beruházással

2016.02.24

Befektetési partnert keres a Danubius Hotels a budapesti Gellért szálloda felújítására, a több milliárdos beruházás 1,5-2 évig tarthat.

Jászfényszarun épít gyárat a Thyssenkrupp egy 30 milliárdos fejlesztéssel

2016.02.23

A német tulajdonú cég által gyártott elektronikus kormányrendszerek közt olyan magyar fejlesztés is van, ami fél liter benzint takarít meg 100 kilométerenként. A félezer új munkahelyet teremtő projektet a magyar kormány 10,6 milliárd forintos támogatásban részesíti magas hozzáadott értéke miatt. A magyarországi autóipar termelési értéke 17 százalékkal nőtt két év alatt.