2024.03.19, Kedd
Indulhat a Keleti aluljárójának modernizálása a fővárosban, megvan a kivitelező
MÁV

Indulhat a Keleti aluljárójának modernizálása a fővárosban, megvan a kivitelező

mavcsoport.hu, mti

2021.01.18. 17:04 - Szabó Ákos

A mintegy 1,6 milliárd forintos beruházásban a 137 éves létesítmény új utascentrumot kap.

Hirdetés

Még decemberben megírtuk, hogy hamarosan jelentős beruházás rajtolhat el a Keleti pályaudvarban, amikor a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója, Vitézy Dávid közzétette a projekt látványterveit. Nemrég a MÁV adott ki közleményt, melyből kiderül: sikeres volt a közbeszerzési eljárás, a beruházást a HC Építő Kft. és a Variabau Kft. konzorciuma kivitelezi.

 

 

Évente több mint 10 millió utas életét könnyíti meg a projekt

A két állami szervezet együttműködésben előkészített projektben utascentrum épül az évente csaknem 11 millió embert fogadó, 137 éves Keleti pályaudvaron. A munkálatok várhatóan az év végén fejeződnek be, az akadálymentesített utascentrum a peronszint alatt, a jelenlegi belföldi pénztárak és a pénztárak előtti terület teljes átépítésével valósul meg több mint 1542 négyzetméteren.

 

 

A 200-250 négyzetméteres ügyféltérben 9 új pénztári és 2 új ügyfélszolgálati pultot alakít ki a vasúttársaság; az egyik mozgássérült munkavállalók számára lesz kialakítva. Több más fejlesztéssel együtt mozgólépcső és lift is épül.

A fejlesztés az utasok eddiginél komfortosabb kiszolgálását teszi lehetővé:

  • egy helyen lesz lehetőség a menetjegyváltással, a belföldi és a nemzetközi utazással kapcsolatos ügyek intézésére,
  • illetve akadálymentesen lehet majd megközelíteni a pályaudvart az aluljáró szint és a vágánycsarnok közti mozgólépcsőn vagy liften.

 

 

VasútfejlesztésBudapest Fejlesztési Központ (BFK)MÁVKeleti pályaudvarHC Építő Kft.Variabau Kft.

Hírlevél

Hirdetés