2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Ez a beruházás varázsolta újjá a kajak-kenu vb helyszínét - videó
Fotó: magyarepitok.hu

Ez a beruházás varázsolta újjá a kajak-kenu vb helyszínét - videó

magyarepitok.hu

2019.08.15. 13:01 - Hegedűs Gergely

A nádas helyett több tízezer nézőt láthatunk a futamok során; új híddal, megújult főépülettel és fedett lelátóval gazdagodott a központ az A-Híd és a KÉSZ munkája nyomán.

Hirdetés

Csütörtökön Szegeden átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot, amely a jövő szerdán kezdődő kajak-kenu világbajnokságra készült el.

Ahogy azt korábban megírtuk, a beruházásban egyrészt az A-Híd kivitelezte a pálya közepén futó osztószigetet a szárazfölddel összekötő új hidat, másrészt útépítést és útfelújítást is végzett. Ugyanakkor a projektben a KÉSZ Zrt. is részt vett, a főépület átépítését és a lelátó befedését elvégezve.


A zárógát környéke is megújult

A fenti munkák egyik leglátványosabb eredménye a 160 méteres új híd, amelynek köszönhetően a tévéközvetítések kamerái átkerültek a szigetre, amelyről az alábbi videóban számoltunk be:

Így a korábbi versenyekkel ellentétben nem egy nádas, hanem a több tízezer néző lesz látható a futamok hátterében. A szigeten emellett kerékpárút is épült, így az edzők kísérhetik mostantól a tanítványaikat.    

A munkák során a déli zárógát környékét is feltöltötték, ezzel nagyobb terület áll rendelkezésre a mobil létesítmények kialakítására, ahol helyet kapnak a versenyekre érkező csapatok. A főlelátó már említett teljes befedése mellett újabb emelettel bővült a céltorony, továbbá újabb utakat és parkolókat építettek.


Minden idők legnagyobb vb-je kezdődik Szegeden

Az átadón Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár elmondta, Szegeden 2011 után újra, immár negyedik alkalommal rendeznek gyorsasági kajak-kenu világbajnokságot. 

A világbajnokság ezúttal a tokiói olimpia kapcsán különös jelentőséggel bír, ugyanis a kvóták nyolcvan százalékát itt lehet megszerezni. 

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke hangsúlyozta, a központ, bár a világbajnokság apropóján újult meg, nemcsak a kajak-kenu és evezőssportot, hanem más sportágakat, a szabadidősportot, az aktív kikapcsolódást is szolgálja majd.

A rövidesen kezdődő esemény minden idők legnagyobb világbajnoksága lesz: 2011-ben 88 ország vett részt a világbajnokságon, a mostani versenyre pedig 101 ország sportolója nevezett.

Galéria

Mi épül?hídépítésSzegedsportberuházásokKÉSZ CsoportA-Híd Zrt.

Hírlevél

Hirdetés