2024.03.19, Kedd
EXKLUZÍV VIDEÓ – Utazás a felújított M3-as metró középső szakaszán
Főkép: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

EXKLUZÍV VIDEÓ – Utazás a felújított M3-as metró középső szakaszán

magyarepitok.hu

2023.05.29. 09:05 - Bíró Beáta

Kisfilmünkben bemutatjuk a megújult kilenc állomást és az alagútba is bepillantást engedünk a metrószerelvény vezetőfülkéjéből nézve.

Hirdetés

2023. május 22-én lezárult egy korszak: befejeződött a teljes M3-as metró mintegy öt és fél éves rekonstrukciója a BKV beruházásában. Az északi, majd a déli szakasz felújítását követően a középső, belvárosi szakasz munkálatait 2020 őszén kezdték el. Az utolsó két felújított állomás (Nagyvárad tér, Lehel tér) átadása óta a 20 megállót magában foglaló akadálymentesített metróvonalat teljes hosszában használhatják az utasok.

A SWIETELSKY Építő Kft. az állomások kivitelezéséért, a SWIETELSKY Vasúttechnika Kft. a sínrendszerek felújításért felelt. Az egyes szakági terveket a FŐMTERV Zrt. készítette.

Lapunk külön rovatban, a BKV engedélyével folyamatosan fotógalériákkal és videókkal mutatta be az állomásokon és az alagútban folyó munkálatokat, tartalmainkhoz a hiteles információkat a kivitelező cégek vezetőitől, projektvezetőitől, szakértőitől kaptuk.

Most egy összefoglaló kisfilmben hoztuk el a középső szakasz kilenc megújult állomását, melyben a metróalagutat is megmutatjuk a metrókocsi vezetőjének szemével.

 

 

Az M3-as metró vonalon folyó munkálatokról készült fotókat és videókat az elmúlt 3,5 évben a Magyar Építők arculati stábjának munkájával mutattuk be. Név szerint: Bernát Benjámin, Csík Kitti, Dernovics Tamás, Erdei Mihály, Kárpáti László, Kércz Viktor, Marosi László, Mesterházi Dávid, Nagy Mihály.

 

A Deák tér mozgólépcsője
Fotó: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

 

Az M3-as metróvonal rekonstrukciójának további érdekességeiről, a felszíni közlekedés megszervezéséről a következő hetekben interjúsorozatot olvashatnak a Magyar Építők oldalán.

M3-as metróSwietelsky Magyarország Kft.Swietelsky Vasúttechnika Kft.Főmterv Mérnöki Tervező Zrt.M3-as metróStrabagUvaterv Zrt.BKVBudapest

Hírlevél

Hirdetés