2021.03.04, Csütörtök

Kecskemét

Kecskeméti beruházással újít a piacon a Graboplast

2016.05.03

Aktuális

A magyar padlóburkológyártó 640 millió forintos beruházással bővíti kecskeméti telephelyét. Az új üzem új tipusú termékeket, 50 új alkalmazottat és a tervek szerint 10 százalékos árbevétel-növekedést hoz az építőipari gyártónak.

77 milliárdos kecskeméti beruházást jelentett be a Mercedes

2016.03.22

Aktuális

A karosszériaüzem építését az indokolja, hogy világszerte jelentős a kereslet a Mercedes-Benz kompaktautói iránt, ezek eladása tavaly 25 százalékkal nőtt. A német autógyártó eddigi beruházásai több mint 1,3 milliárd euróra nőnek a kecskeméti gyárban. A Mercedes közel 4000 munkavállalót foglalkoztat hazánkban, valamint 32 magyarországi székhelyű beszállítóval dolgozik.

„Nem feneketlen kút” – több tízmilliárdos fejlesztés Kecskeméten

2016.02.09

Aktuális

Jelentős beruházások indulhatnak meg Kecskeméten: a város többek közt 18 milliárdos támogatást kap a városi körgyűrű utolsó szakaszához, 4 milliárdot a városháza felújításához, új koncertteremmel bővül a Kodály Intézet, rendbeteszik a főpályaudvart, két tannyelvű gazdasági iskola épül, és 25 milliárdos gazdaságfejlesztési alap létesül.

Teljesen megújult Kecskemét belvárosa

2015.11.11

Aktuális

Teljesen megújult Kecskemét belvárosa, a „Szabadság tér és környezetének funkcióbővítő városrehabilitációja” című projektnek köszönhetően. A fejlesztésre a város mintegy 738,93 millió forint uniós és hazai támogatást nyert.

Összesen 185 milliárdos lesz a Mercedes kecskeméti beruházása

2016.04.29

Aktuális

Közel 100 ezer négyzetméteres csúcstechnológiával felszerelt új karosszériaüzem épül Kecskeméten. Emellett a már meglévő üzemekben is fejlesztések történnek, bővül a kapacitás, többek közt önjáró robotok épülnek be a gyártásba. A Mercedes projektje közel megduplázza az idén eddig bejelentett beruházások összegét.

Zöldmezős és kapacitásbővítő beruházás hoz tízmilliárdot Kecskemétre

2016.02.27

Mi épül?

Két újabb német autóipari beruházás kezdődik Kecskeméten, összesen 10 milliárd forint értékben. A kormány emellett jelentős energetikai és úthálózati fejlesztéseket indít Kecskeméten és térségében a Mercedes energiaellátásának és elérhetőségének javítására. Az útépítési program több milliárd forint, az energetikai fejlesztés több százmillió forint nagyságrendű.

Tatán épít üzemet a kecskeméti Gallfood pulykafeldolgozó

2015.12.10

Aktuális

Tatán épít vágó és húsfeldolgozó üzemet és hűtőházat a kecskeméti Gallfood Pulykafeldolgozó és Értékesítő Kft., a beruházáshoz a társaság négyhektáros területet vásárolt a Tatai Ipari Parkban - jelentették be szerdán Tatán, a telek adásvételi szerződésének aláírásán.

Átadták a 445-ös főút Kecskemétet észak felől elkerülő szakaszát

2015.09.03

Képriport

A kormány az elkövetkező években minden nagyvárost bekapcsol a gyorsforgalmi úthálózat vérkeringésébe, az ehhez szükséges források rendelkezésre állnak és a döntések megszülettek