2024.03.19, Kedd
Így készült el a Déli összekötő vasúti híd új hídszerkezete: áttekintés videóban
Fotó: Nagy Mihály / magyarepitok.hu

Így készült el a Déli összekötő vasúti híd új hídszerkezete: áttekintés videóban

magyarepitok.hu

2021.04.14. 10:36 - Kolinek Nóra

A Duna Aszfalt munkájával már átjárható a híd új, harmadik felszerkezete.

Hirdetés

Rendszeresen beszámolunk a főváros egyik legjelentősebb projektjéről, a Déli összekötő vasúti híd korszerűsítéséről és bővítéséről. Legutóbb akkor jelentkeztünk videóval, amikor bemutattuk az új felszerkezet utolsó két elemének helyére emelését. A hídszerkezet azóta már átjárható, és a hagyományos hordógurítási ünnepség is lezajlott.

Az új hídszerkezeten vezet majd át a Déli Körvasút harmadik vágánya idén tavasztól, az első vonat április végén haladhat majd át rajta. 2022 végéig pedig a meglévő két felszerkezetet is újra cserélik.

A beruházás a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) együttműködésében valósul meg, a generálkivitelezést a Duna Aszfalt Zrt. végzi. Az engedélyezési terveket és a híd kiviteli terveit a Főmterv Zrt., a MSC Kft. és a Speciálterv Kft. mint társtervezők készítették. Az építkezés elején pedig arról közöltünk cikket, hogy cölöpalapozási feladatokat látott el a projekten a mélyépítésben jártas HBM Soletanche Bachy Kft.

A Duna Aszfalt kedden a Facebookon oldalán publikálta a munkálatokról készült összefoglaló videót, melyet a Magyar Építők munkatársai készítettek.

 

VasútfejlesztésDuna Aszfalt Zrt.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Budapest Fejlesztési Központ (BFK)Főmterv Mérnöki Tervező Zrt.MSC Kft.Speciálterv Építőmérnöki Kft.HBM Kft.Déli körvasúthídépítés

Hírlevél

Hirdetés