2024.05.08, Szerda

Hirdetés

M3 metrófelújítás – májusban átadnak három állomást
Fotó: BKV Zrt. (Semmelweis Klinikák állomás)

M3 metrófelújítás – májusban átadnak három állomást

magyarepitok.hu, m3felujitas.hu

2022.03.20. 10:00 - Bíró Beáta

Az utazóközönség számára mérföldkőhöz érkezik az M3-as metró felújítása: három belvárosi állomást ad át a BKV Zrt. az utasforgalomnak.

Hirdetés

Lapunk külön rovatban számol be rendszeresen az M3-as metró állomásainak felújításáról. Az utolsó (középső), Lehel és Nagyvárad tér közötti rekonstrukció látványosan halad a SWIETELSKY Építő Kft. munkájával. Ugyanezen a szakaszon a Swietelsky Vasúttechnika Kft. végzi el a sínek és alagútrendszerek munkálatait.

A beruházó BKV Zrt. a projekt hivatalos honlapján tette közzé, hogy a Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák állomások felújítása a végéhez közeledik, a burkolatok lassan látni engedik az új terek látványvilágát. Egy hónappal ezelőtt pedig videoval szemléltette a lapunk által már korábban bemutatott különleges ferdeliftek működését, amelyek az M3-as metró utasainak akadálymentes közlekedését biztosítják majd. A szerkezetek már mindhárom állomáson üzemképesek.

 

A fotó 2021. decemberében készült
Nagy Mihály/magyarepitok.hu

 

A gépészeti és áramellátási rendszereket beépítették és folyamatosak a működési próbák. A hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését szolgálják a füstpróbák, amelyről a Főmterv Zrt. nemrég tett közzé videot a közösségi oldalán. A füstpróbák során egy lehetséges tűz keletkezését mutatják be. Ellenőrzik milyen gyors és hatékony az adott területen a hő- és füstelvezetés, garantálva az utazóközönség biztonságos eljutását a kijáratokhoz. A hatósági ellenőrzéssel záruló folyamat a Semmelweis Klinikák és Corvin állomásokon sikeresen lezajlott. Információink szerint hamarosan a Kálvin téri állomás vizsgázik.

Lapunk 2021 decemberében közölt részletes cikket arról, hogy magasnyomású vízköddel oltó berendezéssel, világítótestekkel és irányjelző lámpákkal biztosítja az utasok kijutását a metróállomásokon veszélyhelyzetben a SWIETELSKY Építő Kft.

Befejeződött a vágánytér rekonstrukciója a Deák Ferenc tér – Nagyvárad tér között, ami feltétele a forgalom elindulásának.

Az állomások utastereiben már a belsőépítészeti kialakításokat végzik.

M3-as metróM3-as metróSwietelsky Magyarország Kft.BKVFőmterv Mérnöki Tervező Zrt.metrófelújításmetrófejlesztésferdepályás felvonó

Hírlevél

Hirdetés