2023.03.26, Vasárnap

Duna Aszfalt Zrt.

A Duna Aszfalt elkezdte az érdi zajárnyékolók kiépítését

2016.05.27

Útépítés

Az akusztikai követelményekhez igazodva 3-5 méter magas új zajárnyékoló falak épülnek az M0-ás déli szakaszán Érd térségében.

Tavalyi nyeresége felemésztésére kényszerül a Duna Aszfalt

2016.05.05

Aktuális

Mit tehet egy 600 főt alkalmazó cégcsoport, amikor egyik évről a másikra százmilliárdos nagyságrendről tízmilliárdos nagyságrendre zsugorodik az árbevétele? Az építőipartól nem szokatlan az idei év elején látott zuhanás, így a hazai mélyépítésben piacvezető Duna Aszfaltnak van rutinja a helyzet kezeléséhez. A céget a hétfőn közzé tett tájékoztatója kapcsán kereste meg a magyarepitok.hu.

Etalonnak számító minősítést kapott a Duna Aszfalt

2016.03.30

Aktuális

A hazai mélyépítés meghatározó cége a pénzügyi stabilitásának és megbízhatóságának köszönhetően újra eljutott a Bisnode AAA tanúsítványig, amivel Magyarországon a vállalatoknak kevesebb, mint 1 százaléka rendelkezik.

Meddig kell várnunk a környezetkímélő aszfaltozásra? – interjú Lehel Zoltánnal

2016.02.15

Aktuális

A technológia évek óta adott hozzá, a Duna Aszfalt már 2009-ben behozta az országba a LEA (Low Energy Asphalt) licencét, és két keverőtelepén is képes az előállítására. Tavalyelőtt a megfelelő jogi háttér is megszületett az energiafelhasználást és a széndioxid kibocsájtást is felére csökkentő, jobban szállítható és az egészséget is kímélő aszfalthoz. Hogy miért nem épülnek ilyen magyar utak, arról Lehel Zoltánnal, a Duna Aszfalt innovációs főmérnökével beszélgettünk.

Ez a 13 cég végzi az 51 milliárdos felújítást a magyar utakon

2016.02.01

Útépítés

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. által útjavításokra kiírt meghívásos közbeszerzést 13 cég nyerte, összesen nettó 51,9 milliárd forint értékű beruházásokat hajthatnak végre Magyarország hat régiójában.

Átalakulóban az építőipari generál-kivitelezői ágazat – máris eladásra kínálták a svájci Tief Terra Kft-t

2015.12.03

Gazdaság

Tiszta vizet a pohárba Kiskunhalason!

2015.11.26

Technológia

Összeér ami összetartozik - elkészült a 47-es út utolsó szakasza

2015.11.21

Útépítés

Befejeződött a 47-es út Algyő és Szeged közötti, 7 kilométeres szakaszának felújítása, a nettó 7,8 milliárd forintból megvalósult beruházást pénteken adták át.

Egy komoly esély a hazai útépítésben: a gumibitumen

2015.11.13

Útépítés

Vannak országok, ahol már törvény írja elő a gumiabroncsok újrahasznosításával előállított aszfalt használatát az útburkoláshoz. A gumimodifikált aszfaltot Magyarországon először a Duna Aszfalt Kft alkalmazta egy 8 km-es útszakasz megépítésekor, a tapasztalatok komoly előnyöket mutatnak a hagyományos eljáráshoz képest: magasabb ellenállás a deformációval és a repedésekkel szemben, tartósság, alacsonyabb zajszint és jobb vízelvezetés. A gumibitumenben rejlő lehetőségekről és a bevezetéséhez szükséges háttérről Lehel Zoltán, a Duna Aszfalt innovációs főmérnöke készített elemzést.

Befejeződött a sarkadi szennyvízelvezetési és -tisztítási projekt

2015.10.21

Vízgazdálkodás

Befejeződött a Békés megyei Sarkad város történetének legnagyobb beruházása, csaknem kétmilliárd forintból megvalósult a szennyvízelvezetési és -tisztítási projekt - mondta Mokán István (Fidesz) polgármester kedden, a fejlesztés záró rendezvényén.

„Köszönet az EU adófizető állampolgárainak!”

2015.10.11

Képriport

- kezdte ezzel a köszöntőjét Lázár János a Miniszterelnökséget vezető miniszter a térség parlamenti képviselője 2015. október 10-én szombaton a Sóshali olvasókörnél rendezett avatási ünnepséget, amit a 47-es út Hódmezővásárhely-Orosháza közötti szakaszának az átadása alkalmából rendeztek.

Óriási ütemben zajlik az útfejlesztés a Dél-Alföldön

2015.09.26

Képriport

Elkészült a 47-es számú főút 34,4 kilométeres, Békés megyei szakaszának felújítása, a csütörtökön átadott beruházás nettó 8,9 milliárd forintba került, 85 százalékát uniós, 15 százalékát pedig hazai forrásból biztosították.

Átadták a 445-ös főút Kecskemétet észak felől elkerülő szakaszát

2015.09.03

Képriport

A kormány az elkövetkező években minden nagyvárost bekapcsol a gyorsforgalmi úthálózat vérkeringésébe, az ehhez szükséges források rendelkezésre állnak és a döntések megszülettek

Befejeződött a 118,7 milliárdos nagyságú M43 út megépítése

2015.08.20

Mi épül?

Végre átadásra kerül az M43-as autópálya.

Duna Aszfalt Kupa 2015 Bugac

2015.07.17

Kereskedelem

Fodor Imre volt a leggyorsabb a Duna Aszfalt Kupa péntek délutáni prológján, mögötte holtversenyben Fekete Antal, illetve a lengyel Marcin Lukaszewski ért célba a második-harmadik helyen.

Tovább épülnek a terelőfalak az M3-ason

2016.05.17

Útépítés

A Duna Aszfalt és a Ferrobeton folytatja a szalagkorlátokat lecserélő beton terelőfalak elhelyezését. Az M7-esen és M5-ösön is zajló beruházás célja a biztonság növelése és a költségek csökkentése.

Ötmillió ember szennyvízkezelését oldották meg a hét éve futó projektek

2016.04.13

Mi épül?

Közel kétmilliárd forintból újult meg Székkutas szennyvízkezelő rendszere . Az évek óta tartó fejlesztéseknek köszönhetően hamarosan minden kétezer lakosúnál nagyobb település ivóvízellátása és a szennyvízkezelése biztosítva lesz.

Beton váltja az aszfaltot az M0-áson: a Duna Aszfalt építi a zajárnyékolót

2016.02.25

Útépítés

Mintegy 250 millió forinttal olcsóbban építi meg a Duna Aszfalt Kft. az M0-as déli szektorának zajárnyékoló falait, miután elnyerte a NIF által kiírt közbeszerzést. A projekt az első lépése a 8,5 km-es szakasz burkolatcseréjének, az aszfaltot nagyobb teherbírású és tartósabb beton váltja. A nyugati országokban népszerű megoldást évtizedekre száműzték a magyar utakról, most újra terjedőben van.

Alacsony hőmérséklet, magas szintű környezetvédelem – így működik a zöld aszfalt

2016.02.12

Technológia

A Duna Aszfalt már 2012 óta képes az úgynevezett alacsony energiatartalmú aszfalt előállítására, a környezetbarát megoldás magyarországi elterjedése azonban még várat magára. A LEA (Low Energy Asphalts) technológiájáról a cég innovációs főmérnöke, Lehel Zoltán írt részletes tanulmányt, amiből – azon túl, hogy az aszfaltozás alapjaiba is belelátunk - kiderül: az eljárással 50 százalékkal csökken az aszfaltgyártás energiafelhasználása, legalább ennyivel a szénmonoxid-kibocsájtás, ugyanakkor nő a szállításra, megmunkálásra fordítható idő.

Átszervezik a hazai magasépítési piac egyik ikonikus vállalatát

2015.12.04

Gazdaság

Miután 2015-re a korábbi mélyépítési piac  vezetője, a szakmai szempontból sok esetben anakronisztikus működést produkáló KÖZGÉP Zrt. végkép elveszítette a valósághoz fűződő kapcsolatát, így a mindvégig szakmailag elismert Duna Csoport vehette át a hazai mélyépítési ágazatban a piacvezetői státuszt. 

Évtizedekre megoldották Szekszárd ivóvízellátását

2015.11.30

Mi épül?

A Duna Aszfalt Kft. kivitelezésében lezárult az új szekszárdi ivóvízbázis kiépítése. A 35 ezres város eddigi vízbázisát egy évtizedekkel korábbi ipari szennyezés miatt kellett lecserélni. Az új bázishoz nyolc parti szűrésű kutat fúrtak a Duna-parton, és új tisztítómű is épült a hároméves projekt keretében.

Meghosszabbodott a debreceni kiskörút, tehermentesül a főutca

2015.11.25

Útépítés

A Duna Aszfalt Kft. kivitelezésében elkészült Debrecenben a Piac utca forgalmát csökkentő nyugati kiskörút második üteme, mely az Arany János utcát az Erzsébet utcával köti össze. Borsos József egykori főépítész 80 évvel ezelőtti álmai válnak valóra azzal, hogy megépül a nyugati elkerülő.

Lezárult az ivóvízminőség-javító program Bács-Kiskun megye északi részén

2015.11.20

Iparági hírek

Mától gyorsabban érhetik el az autópályát a nyíregyháziak

2015.10.28

Útépítés

Átadták a Nyíregyházát nyugatról elkerülő út második szakaszát, mely 4,5 kilométeren köti össze 2x1 sávon a Kálmánházi utat a 36-os számú úttal. A szakasz a személyautóknak ingyenes, a megengedett sebesség 90 km/h. Az új 3,3 milliárd forintos uniós forrásból megépített út lehetővé teszi, hogy a Tiszavasvári útról közvetlenül elérhessék az autópályát. 5,4 kilométeren szerviz utakat építettek az út melletti ingatlanok elérésének segítéséhez, 3 csomópont alakítottak ki a szakaszon, ebből kettő körforgalom.

Felújították az 53 számú útnak az 55 számú úttól az országhatárig tartó részét

2015.10.15

Útépítés

Az 53. sz. főút 11,5 tonnás burkolatmegerősítésével és szélesítésével biztonságosabbá vált az autósok és nehézgépjárművek közlekedése az országhatártól az 55. sz. főútig. Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: az elmúlt években országszerte közel 850 kilométeren mentek végbe hasonló beruházások. A teljes hossz több mint tizedén, 95 kilométeren elvégzett munkálatok Bács-Kiskun megye útjainak állapotát javították. 

Fanyalog a sajtó a közlekedésbiztonság növelésén

2015.09.28

Mi épül?

Kánonban fanyalog a hazai sajtó azon az autósok életét átmenetlileg valóban megkesererítő beruházásokon, amelyek az autópályák fővárosi bevezető szakaszain pár héten át dugókat okoznak. Pedig a közlekedésbiztonság növelése egy hívó szó szerte Európában, ha az autópályákról esik szó, Magyarország pedig a 2007-13-as európai pénzügyi ciklusban autópályaépítésre elnyerhető 2500 milliárd forint nagyságú összegből jelenleg mintegy 12 milliárd forintból valósít meg valóban a közlekedés biztonságát növelő beruházásokat.

Közel százszázalékos készültségben a székkutasi csatornázás!

2015.09.14

Vízgazdálkodás

Nagy utat tett meg Székkutas az elmúlt pár hónapban: végéhez közeledik ugyanis a szennyvíz-beruházási projekt – legalábbis, ami a kivitelezési munkálatokat illeti. A Rádió 7 Napraforgó műsorában hétfőn lakossági fórum keretében számolt be Szél István polgármester, Hunyák Zsuzsanna jegyzőasszony, valamint Fodor Artúr, a Duna Aszfalt Kft. művezetője a projekt jelenlegi helyzetéről.

Augusztus 20-án tartották Lajosmizsén a szennyvízprojekt zárórendezvényét

2015.08.24

Aktuális

Lajosmizsén az eddig csatornázatlan területek a korszerű szennyvízelvezetés részévé váltak és az egész város zöldebb, élhetőbb lett.

Elkészült az M43-as autópálya az országhatárig

2015.08.07

Útépítés

Elkészült az M43-as autópálya Makó és az országhatár közötti szakasza.