2022.06.27, Hétfő

Hirdetés

Mi épül?

Négymilliárdos uszoda épül Pesthidegkúton

2016.02.04

Az úszó és vízilabda eseményekre is alkalmas létesítményt a kormány 300 millió forinttal támogatja. A fővárosi II. kerület a Szent Ferenc Kórház új szárnyához, két új orvosi rendelőhöz, gyógytornateremhez, valamint a Klebersberg-kastély felújításához is állami támogatást nyert a tavalyról megmaradt forrásokból.

Közel 7 milliárdot költ idén szállodafejlesztésre a Danubius

2016.02.03

A Danubius Hotels tavaly 3,5 milliárd forintot fordított magyarországi szállodáinak felújításaira, a beruházások az idén folytatódnak, a tervek szerint közel 7 milliárd forintból.

Több mint egymilliárdból fejlesztik a fehérvári sportpályákat

2016.02.02

Összesen 1,3 milliárd forintot költenek Székesfehérváron foci- és tornapályák építésére és felújítására, öltözőkre, önkormányzati kezelésbe kerülnek a Videoton utánpótlásra használt sportterületei.

Somogy 61 milliárdot kap fejlesztésre

2016.01.30

A Kaposvárnak juttatott 17,5 milliárd forinttal együtt összesen 61 milliárdos keret áll rendelkezésre Somogy megyében településfejlesztésre a mostani uniós pénzügyi ciklusban. A TOP keretében érkező forrásokat szociális intézmények, bölcsődék, óvodák felújítására, ipartelepek, ipari parkok kialakítására, munkahelyteremtésre lehet felhasználni. Az első beruházások már 2016 utolsó negyedévében megkezdődhetnek, és a tervek szerint 2017 nyaráig az összes pályázat megjelenik.

A telek már megvan az új pécsi vásárcsarnokhoz

2016.01.28

A mintegy 3000-3500 méteres csarnokot a régi mellé tervezik, melynek elrendezése ma már nem gazdaságos. A helyén köztér épülhet, a projekthez további közterületfejlesztés kapcsolódik.

Év végén indul be a 20 milliárdos gigavágóhíd

2016.01.26

Már telepíti a technológiát a kivitelező Market Építő Zrt. a mintegy 20 milliárd forintból megépülő mohácsi vágóhídra, ahol szeptemberben indulhat a próbaüzem, az év végén pedig a termelés.

Közel 600 milliós kapacitásbővítés a bicskei öntvénygyártónál

2016.01.22

A magyar tulajdonú Magyarmet Kft. 592 milliós fejlesztéssel növelte gyártási kapacitását és technológiai színvonalát. A beruházással 35 munkahely jön létre, megújul egy eddig használaton kívüli üzemcsarnok, és megindul a BMW számára egy bonyolult geometriájú alkatrész beszállítása.

Látványosan megújul az ország legnagyobb szállodája

2016.01.21

Hotel Hungaria City Center néven üzemel tovább a Grand Hotel Hungaria, ugyanakkor 136 szobájának megújításával új szobatípust alakít ki. A beruházás értéke szobánként meghaladja az egymillió forintot.

A Fauna-Duó Kft. és a Gesztelyi Zrt. nyerte Lipótváros közbeszerzését

2016.01.19

A fővárosi V. kerületi önkormányzat által az önkormányzat tulajdonában, illetve fenntartásában lévő épületek felújítására, fenntartására kiírt nyílt közbeszerzést a Fauna-Duó Kft. és a Gesztelyi Zrt. nyerte. A közös ajánlattevőknek 2,5 milliárd forintos keretösszegben meghatározott munkákat kell elvégezniük.

Milliárdos beruházással újult meg a Róbert Kórház

2016.01.17

Két év alatt 4000 ezer négyzetméternyi terület újult meg a Róbert Károly Magánkórházban. Három csillagos színvonalú, fürdőszobás, klimatizált szobákkal, családias szülőszobákkal, és személyes menedzserekkel várják a pácienseiket. Az intézmény számításai szerint az elmúlt 8 évben 4 milliárd forint értékű szolgáltatást végzett el az Országos Egészségbiztosítási Pénztár helyett.

Fertőd: egy fejlesztés lezárult, egy elindult

2016.01.13

Az Esterházy-kastély hat éve tartó felújításának harmadik része a kiskastélyt érintette, melyben a rendezvényközpont irodái, a próbatermek és az öltözők kaptak helyet. Eddig 7 milliárd forint uniós és állami támogatást fordítottak a projektre, aminek már a negyedik szakasza is elkezdődött. Ebben az Esterházy-kastély nyugati szárnyát restaurálják, eközben az Esterházy-kincseket visszaviszik a Szépművészeti Múzeumból.

Beépítés helyett közösségi tér Hódmezővásárhelyen

2016.01.07

Három helyszínen is megújult Hódmezővásárhely belvárosa: a város új parkot, ingyenes mélygarázst és egy megújuló kertet kapott. Emellett egymilliárd forintból megújult egyik évszázados épülete, aminek köszönhetően mostantól Hódmezővásárhelyen működik a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Csongrád megyei kirendeltsége.

175 apartman épül a keszthelyi Balaton-parton

2016.01.06

Jelentős építőipari beruházás indul januárban Keszthely keleti részén: a Balaton partján összesen 175 apartmant tervez a beruházó Royal Homes Kft. tetőnapozókkal, sétánnyal és üzlethelységekkel. Az egész évben lakható lakások kiadásra is alkalmasak.

Milliárdos beruházások indulnak Nyíregyházán

2016.01.05

Sóstógyógyfürdőn négycsillagos szálloda épül, fejlesztik a Nyíregyházi Állatparkot, a Szabadtéri Színpadot és a Sóstói Múzeumfalut, emellett egy kétmilliárd forintos atlétikai centrumot is terveznek. A további beruházások bölcsődéket, óvodákat, iskolákat és szociális intézményeket érintenek, ugyanakkor megépül a Nyíregyháza-Tokaj kerékpárút.

Újabb állami támogatás a harkányi gyógyfürdő fejlesztésére

2015.12.30

A tavalyi 215 millió forint után a kormány 300 millió forint támogatást adott Harkánynak turisztikai fejlesztésekre. A 2014-2020-as ciklusban fürdőfejlesztésre európai uniós forrás nem áll rendelkezésre, így az állami pénzeknek fokozott szerepük van ezen a területen.

Négy hónap alatt 40 milliárd egészségügyi beruházásokra

2016.02.04

Több mint 700 millió forint értékű energetikai fejlesztés valósult meg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban, ahol új röntgengépparkot is avattak. Az EMMI államtitkára szerint négy hónap alatt 40 milliárd forint uniós forrást használtak fel egészségügyi fejlesztésre, amit 2014-ig csak hazai forrásból lehetett finanszírozni.

Még idén elindul az M3-as metró felújítása

2016.02.02

A harminc éve felújítás nélkül működő metróvonalat két ütemben 125 milliárd forintból fejlesztik Újpest és Kispest között. A vágányok, az állomások, a mozgólépcsők, az alagutak és az elektronika is megújul, a járműpark fejlesztése egy külön beruházásban már elkezdődött. Mindezek hiányában folytatódnának a sűrű meghibásodások, és csak jelentős korlátozásokkal lehetne üzemeltetni a járatot, amit már jelenleg is az M2-es metróból áthozott kocsikkal segítenek.

Új irodaépületek: még fel sem épült, már elkelt

2016.02.01

A hatalmas kereslet miatt alig maradt üres iroda, az idén felépülő 100 ezer négyzetméternyi irodaépületnek pedig több mint a fele elővételben elkelt. Az új ipari ingatlanok súlypontja eközben vidékre helyeződik, jelentős dunántúli központok alakultak ki, 200 ezer négyzetméternyi ipari ingatlan van építés alatt Gyöngyösön és Kecskeméten – derül ki a CBRE elemzéséből.

A 3h nyerte a művészeti egyetem tervpályázatát

2016.01.29

Az 5700 négyzetméteres technológiai park megépülése mellett három új épülettel és két műemléki rekonstrukcióval fejlesztik a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet (MOME).

Teljesen megújul Hódmezővásárhely uszodája a nyári Eb-re

2016.01.27

Felújított versenymedencével, bemelegítő medencével és épülettel, valamint új öltözőkkel, edzőteremmel várja a nyári ifjúsági úszó Eb mezőnyét a hódmezővásárhelyi sportuszoda.

Bontott focistadionból épül az első hazai amerikaifoci-stadion

2016.01.22

Áprilisban rendezhetnek először szabványos pályán magyar bajnokit amerikaifociban, miután a tervek szerint halad a 200 millió forintos székesfehérvári beruházás. Az 5500 férőhelyes új aréna több száz betonelemet és széket kap a bontás alatt álló helyi focistadionból.

Családi zónát alakítanak ki a Hagymatikumban

2016.01.22

Két Makovecz-mű valósul meg Makón: a Kossuth- és Ybl-díjas építész tervei alapján új könyvtár épül és bővítik a gyógyfürdőt - jelentette be csütörtökön a Maros-parti város polgármestere.

Öt év alatt 30 milliárdot beruház a XIII. kerület

2016.01.19

Bérházépítés, rendelő-, művelődési központ-, piac- és parkfelújítás, továbbá új park létrehozása szerepel a fővárosi XIII. kerület idei költségvetésében. 2019-ig 30 milliárd forintot szánnak fejlesztésre a kerületben, melyben jelenleg is 700 lakás épül.

Megtakarított milliárdokból épül újjá a békásmegyeri piac

2016.01.18

A tavalyi költségvetés többletforrásaiból több fejlesztést is támogatnak Óbuda-Békásmegyeren.

Öt projekt és 21 milliárd Zalaegerszeg fejlesztésére

2016.01.14

Összesen 21 milliárd forint értékben öt beruházás indul el a zalai megyeszékhelyen: intermodiális csomópont épül, fejlesztik az északi ipari parkot, felújítják az uszodát, továbbá sport és rekreációs központ, illetve zarándokközpont jön létre.

Sportközponttá változik a régi szovjet laktanya

2016.01.12

Magyarországon számos elhagyatott, ám értékes szocreál ingatlan található, ezek újrahasznosítására ad példát az 1992-ig szovjet laktanyaként működő budapesti Erzsébet-liget.

Mohács új kikötővel nyit a világpiac felé

2016.01.07

Új kereskedelmi kikötő épül egy 5 milliárd forintos beruházással Mohácson. A két hajóállásos kikötőhöz 330 méteres partfal, közúti és vasúti csatlakozás és darurendszer is kapcsolódik. A kivitelezőt az év végéig választják ki, a kikötő 2017 végéig fejeződik be.

Évi 200 milliót spórol az ELTE egy energetikai beruházással

2016.01.06

Közel hatmilliárd forintos támogatást nyert az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Ötmilliárd forintból az intézmény tizenhat épületében végeznek építészeti, gépészeti és energetikai felújításokat. További 700 millió forint kormányzati támogatást a Bibó István Szakkollégium teljes körű felújítására és környezetének rendezésére fordítanak. Szintén megújul a Nagytétényi úti kollégium, részben KEOP-os, részben pedig 900 millió forintos saját forrás felhasználásából.

Víztározók lendíthetik fel a Sió menti régiót

2016.01.04

Mintegy huszonötmilliárd forintos fejlesztést terveznek a Sió menti települések és vállalkozások a most futó európai uniós ciklusban. A zsilipek, duzzasztók, töltések felújítása mellett a tervek szerint a csatorna jobb partján 160 kilométernyi kerékpárút épülne, illetve kikötőket, turistacentrumokat hoznak létre a Sió mentén. Emellett olyan tározókat hoznának létre, melyeket horgászturizmusra, vízi sportokra, haltenyésztésre lehetne használni, az öntözéssel pedig újjáélesztenék a Sió menti kertészeti kultúrát.

30 milliárdból támad fel az OSB-lap termelés Vásárosnaményban

2015.12.29

A 2011-ben bezárt vásárosnaményi Interspan Faipari Kft. 2016-ban újra beindítja a termelést. A 30 milliárd forintos beruházás 100 új munkahelyet teremt, a cég az építőiparban nagy mennyiségben használt OSB-lapokat fog gyártani napi 800 köbméteres kapacitással.