2021.04.19, Hétfő

pályázatok

VEKOP: 22 milliárd fenntartható közlekedésfejlesztésre és leszakadt városrészekre

2016.03.05

Pályázatok

Többek közt kerékpárutak építésére, gyalogos közlekedés fejlesztésére, illetve a leromlott városrészekben bérlakások építésére és épületkorszerűsítésre lehet pályázni a Pest megyei önkormányzatoknak.

Közel 20 milliárdos felhívás az ipari parkok fejlesztésére

2016.02.22

Pályázatok

A 220 magyarországi ipari park többsége rendelkezik még beépíthető területtel, és fejlesztési lehetőséggel, ennek kihasználását ösztönzi a TOP keretében megjelent pályázati felhívás.

Uniós pénzből négysávosodhat két autóút, kötött pályát kaphat Ferihegy

2016.02.20

Pályázatok

Újabb huszonhat közlekedésfejlesztési beruházással pályázik Magyarország az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) második pályázati felhívásában. A 2014-2020-as ciklusban hazánk a CEF-en belül 337 milliárd forintot igényelhet, ebből az első felhívásban 86 milliárdot sikerült elnyerni 16 fejlesztéshez.

Falusi közösségi házak építésére nyílt 26,9 milliárdos keret

2016.02.11

Pályázatok

A támogatás kistelepüléseknek biztosít alacsony önrésszel forrásokat közösségi házak építésére és energetikai felújítására, valamint a településképet meghatározó épületek restaurálására.

41 milliárdos keret nyílt turisztikai fejlesztésre

2016.01.29

Pályázatok

A helyi épített és természeti örökség fejlesztésére, turisztikai hasznosítására jelent meg pályázati felhívás. Többek közt a kisvasutak és fürdőhelyek infrastruktúrájának fejlesztése, kerékpáros vízi és horgászturizmus fejlesztése, turistafogadó terek kialakítása is támogatott tevékenység.

Több mint 1000 milliárd és félszáznál több felhívás gazdaságfejlesztésre

2016.01.19

Pályázatok

A GINOP keretében idén több mint 1000 milliárd forintnyi új uniós forrás nyílik meg, és több mint 50 pályázati felhívás várható. Utóbbiak közül 38 felhívás vissza nem térítendő forrást tartalmaz. Újdonság, hogy 2016-ban a GINOP energia prioritás keretében is megjelenhet az első felhívás épületenergetikai fejlesztésekre.

Így zöldülhetnek ki a magyar települések

2016.01.07

Pályázatok

A Széchenyi 2020 program keretében megjelent a Zöld város kialakítása című felhívás, melynek tervezett keretösszege 43 milliárd Ft – adta hírül a kormány pályázati oldala. Támogatást kaphatnak az energiatakarékos épületfelújítások, a helyi piacok, közösségi kertek és a közcélokat szolgáló sport- és szabadidős létesítmények.

„Nem hiszem, hogy élő ember merte gondolni” – magyar rekord a kifizetésekben

2016.01.06

Gazdaság

A Portfolio szokásos hónap eleji összesítéséből kiderül, tavaly 2329 milliárd forint uniós pályázati kifizetés teljesült Magyarországon. Ez még a rendkívül magas hivatalos célt is közel 100 milliárddal meghaladta, és új éves történelmi csúcsnak számít.

Ezek az újítások pörgethetik fel a pályázatokat

2016.01.05

Pályázatok

Több ponton változott a magyar pályázati intézményrendszer az új európai uniós pénzügyi időszakban, ami a pályázók likviditási helyzetét és a projektek gyorsabb megvalósítását segítheti. Ilyen újítást jelent például az utólagos önerő, a biztosítékmentesség és az előleg mértékének növekedése. Némi szigorítást hoz ugyanakkor, hogy csökken az elszámolható költségek mértéke, és a pályázatok többségénél feleződik a megvalósításra adott idő.

Versenypályázat: ilyen még nem volt Magyarországon

2016.02.25

Pályázatok

A vállalkozások esetenként olyan dolgok fejlesztésére kaphatnak pénzt, amit nem fognak gyártani, vagy olyan termékeket gyártanak, amit fejleszteni kellett volna előtte. Ezt orvosolná az Irinyi terv a pályázatok újfajta megközelítésével.

Pályázati és egyéb támogatás lakossági energetikai felújításokhoz

2016.02.22

Pályázatok

A kormányzati támogatásra még várni kell, az OTP Bank kisebb pályázati kerete azonban most is lehetőséget nyújt a lakóházaknak a rezsiköltségek csökkentésére. A bank a vissza nem térítendő támogatás mellett szakmai segítséget is kínál, továbbá olyan lehetőségekről számolt be, melyekkel 30 százalékos állami támogatással lehet külső és belső felújításokat elvégezni.

Helyi megoldásokat és zöld fejlesztéseket támogat a TOP 60 milliárdos kerete

2016.02.16

Pályázatok

Megyei jogú városoknak szóló felhívások jelentek meg, melyek többek közt a helyi termékek helyi piacokra juttatását, a helyi alapanyagokra alapozó közétkeztetést, a természeti örökség turisztikai hasznosítását, környezet- és természetvédő megoldásokat igyekeznek beindítani. A TOP mintegy 60 milliárd forintos kerettel négy területet céloz: helyi gazdaságfejlesztést, a fenntartható turizmusfejlesztést, a barnamezős területek rehabilitációját és a zöld város kialakítását.

Idén 56 milliárd forintból fejleszthetnek az ipari parkok

2016.02.05

Pályázatok

Az országban hatodikként nyerte el a tudományos és technológiai park címet a debreceni ipari park. A létesítmény húsz éve 40 hektáron indult, mára 120 hektáros, területén 45 vállalkozás több mint ötezer embernek ad munkát.

A telek már megvan az új pécsi vásárcsarnokhoz

2016.01.28

Mi épül?

A mintegy 3000-3500 méteres csarnokot a régi mellé tervezik, melynek elrendezése ma már nem gazdaságos. A helyén köztér épülhet, a projekthez további közterületfejlesztés kapcsolódik.

Nemzeti Galéria: 2,65 milliárd lesz a tervezés

2016.01.19

Pályázatok

Összesen 2,65 milliárd forintért készítheti el az Új Nemzeti Galéria terveit a japán SANAA Jimusho Ltd. építésziroda és a Bánáti + Hartvig Kft. a Közbeszerzési Értesítőben megjelent információk szerint.

Tolnai TOP: közlekedésfejlesztés, tározók, egészségügy és foglalkoztatás

2016.01.06

Pályázatok

Közel ötmilliárd forint támogatásra pályázhatnak Tolna megyei települések a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) öt, már megjelent felhívásának köszönhetően.

Négy új pályázat és 81 milliárd a magyar települések fejlesztésére

2016.01.05

Pályázatok

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében négy új felhívás jelent meg, melyek által az önkormányzatok összesen 81 milliárd forintra pályázhatnak. A meghirdetett eszközök a zöld városok kialakítását, a szociális szolgáltatások bővítését, a barnamezős területek környezetbarát felújítását és a leromlott városi területek fejlesztését támogatják.

Magyar tájépítészek és világhírű építészek kapnak esélyt a Városligetben

2015.12.29

Pályázatok

A Városliget megújító projektben kiírták a tervpályázatot a Néprajzi Múzeum épületére és a park tájépítészeti megújítására. Előbbiben 15 magyar és nemzetközi cég száll harcba, utóbbi növekvő zöldfelületet, új sportpályákat és játszótereket, illetve egy kivilágított futókört is tartalmaz. Az új múzeumokat és a felújított parkot 2019-ben adják át.