2021.01.26, Kedd

Iparági hírek

ÉVOSZ: az alacsony megrendelés-állomány ellenére nincs elegendő szakképzett munkaerő a piacon

2015.11.03

Az ÉVOSZ keresi annak lehetőségét és eszköztárát, hogy hogyan tudnak az építési vállalkozók közreműködni és közvetlenül maguk is tenni annak érdekében, hogy a szakmunkás hiányból és a szakképzés hiányosságaiból adódó piaci nehézségeik csökkenjenek.

Nemzeti Közlekedési Napok:Magyarországon paradigma-váltásra van szükség

2015.10.29

A többfunkciós közlekedési központok - intermodális központok - kialakítására az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programban (IKOP) 42 milliárd forint áll rendelkezésre, de törekednek a keret megduplázására - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szerdán a debreceni repülőtéren. Tasó László a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) által immár hatodik alkalommal megrendezett Nemzeti Közlekedési Napok keretében a városi közlekedésről tartott fórumon elmondta:

Nemzeti Közlekedési Napok - Tasó László: a gazdaságfejlesztés kulcsa a közlekedés

2015.10.28

Magyarországon a gazdaságfejlesztés kulcsa a közlekedési ágazat fejlesztése - jelentette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kedden Debrecenben a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) által immár hatodik alkalommal megrendezett Nemzeti Közlekedési Napokon.

A Terrán Cégcsoport regionális marketing igazgatót nevezett ki

2015.10.14

2015. október 13., Budapest, Bóly – A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. Tóth Szabolcsot nevezte ki a cégcsoport regionális marketing igazgatójává, aki így a hazai anyavállalaton kívül a teljes cégcsoportért is felel. A kinevezés azt is jelenti, hogy a TERRÁN brand integrált kommunikációját, a marketing folyamatok regionális szintre emeléséhez kötődő feladatokat mostantól az ő vezetésével irányítják Magyarországról. A közel 100 éve alapított magyar családi vállalkozás a hazai és a környező országok betoncserép piacának egyik legjelentősebb szereplője, első leányvállalatuk 2000-ben alakult a szlovákiai Farkasdon.

1,2 milliárdos beruházást ad át 6-án a Bács-Kiskun megyei Kórház

2015.09.30

A Kecskeméti Megyei Kórházba integrálták a Kiskunfélegyházi Telephelyet valamint a Kalocsai Szent Kereszt Kórházat. A három kórház 2.95 milliárd forintos Európai Uniós támogatást nyert el az összevonás megvalósításához az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával. Az Európai Unió 100%-ban támogatja azt a közel 1.2 milliárd forintos fejlesztést, melyet a Kiskunfélegyházi Telephelyen valósítanak meg a TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0013 azonosítószámú projekt keretében.

Vásárosnaményig ér az M3

2015.08.26

Látott már vadátjárót madártávlatból?

2015 első félévében minden második építőipari cég nettó árbevétele nőtt

2015.08.20

Az építőipari cégek felénél az értékesítés nettó árbevétele az idei első félévben növekedett.

Építőipari konjunktúra felmérés összefoglalója - 2015. július

2015.08.20

Az építőipari cégek felénél az értékesítés nettó árbevétele 2015. I. félévben növekedett.

Tisztul a hazai építőipar - lassan megvalósulnak a kormányzati szándékok

2015.11.02

Az Opten összefoglalója alapján megállapítható, hogy a hazai építőipar még ma is jelentős kilengéseket produkál, viszont a piac tisztulása is tapasztalható egyben, hiszen az inaktív cégek egyre nagyobb számú törlésével a körbetartozások mennyisége is csökken. A kormányzati szankciók hatására az építőipari cégek tulajdonosai is egyre felelősebb magatartást tanúsítanak.

ÉVOSZ ismét: A kőműves és burkoló szakmák összevonása nem vált be

2015.10.28

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) ismételten szorgalmazza a kőműves és burkoló szakmák képzésének különválasztását. A két szakma 2012. évi Országos Képzési Jegyzékben való összevonása nem vált be, indokolt ezek ismételt különválasztása.

Átadták a felújított Forgách-kastélyt a szabolcsi Mándokon

2015.10.25

Elsősorban az üzleti és politikai szféra igényeit szolgálja ki a több mint 700 millió forintból, nagyobbrészt uniós támogatás segítségével felújított Forgách-kastély a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon; az impozáns kastélyszállót Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter jelenlétében avatták fel csütörtökön a felső-szabolcsi kisvárosban.

Tasó László: több ezermilliárd forint jut közlekedésfejlesztésre

2015.10.10

A következő öt évben 2600-2800 milliárd forintot fordíthat Magyarország a közúti, a vasúti, a légi és a vízi közlekedés fejlesztésére, ebből 220 milliárd forintot Hajdú-Bihar megyében - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára pénteken Hajdúböszörményben, a Sugárutak fejlesztése Hajdúböszörményben című projekt keretében felújított gyűjtőutak átadásán.

Csepreghy: újraindult a felfüggesztett uniós pénzek kifizetése

2015.09.29

Újraindult a kifizetés a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) első három prioritásában, miután az Európai Bizottság öt hónapos vita lezárását követően feloldotta a kifizetések felfüggesztését - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Csökkent az építőipari cégek törlése

2015.08.25

2015. júliusban csak 474 építőipari cég szűnt meg.

A Csanádpalota-Nagylak határátkelőhely a román oldalon épült meg

2015.08.20

Elkészült az M43-as autópálya Makó és az országhatár közötti szakasza.

Csökkent a fekete foglalkoztatás az építőiparban

2015.08.20

Az építőipar területén 34 százalékra csökkent a feketemunkások aránya.