2022.12.09, Péntek

autóipar

Tízmilliárdos fejlesztésbe kezd a Rába

2016.05.13

Mi épül?

Még az idén meg kívánja kötni technológiafejlesztő- és kapacitásbővítési programjának fő szerződéseit a Rába Járműipari Holding Nyrt. A fejlesztés a csoport futómű üzletágát érinti.

Hatmilliárdos beruházással bővít a magyar alkatrészgyártó

2016.05.03

Mi épül?

A ceglédi Ecseri Kft. árbevétele tavaly 39 százalékos növekedéssel jutott 10 milliárd forint fölé. A mostani projekt 30 százalékos kapacitásbővítést és 250 új munkahelyet eredményez.

800 szolnoki munkahelyet teremt egy autóipari beruházás

2016.04.21

Mi épül?

Átadták az Eagle Ottawa Hungary Kft. 5,5 milliárd forintból felépített új gyártóegységét Szolnokon – derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóközleményéből.

25 milliárdos autóipari fejlesztést indít a Schaeffler Debrecenben

2016.04.15

Gazdaság

A Schaeffler-csoport Debrecenben épülő gyártócsarnokkal növeli kapacitásait. A projekttel 510 új munkahely jön létre, a debreceni csapágygyár teljesítménye 50 százalékkal nő, és a térség legnagyobb foglalkoztatója lesz.

15 milliárdos beruházással bővít Oroszlányban az amerikai autóipari cég

2016.04.06

Mi épül?

A BorgWarner autóipari vállalat Oroszlányban 15,5 milliárd forintos beruházást valósít meg, amellyel 600 új munkahelyet teremt. A projekt sajtótájékoztatóján kiderült, a fejlesztéshez a kormány 1,7 milliárd forint támogatást ad.

77 milliárdos kecskeméti beruházást jelentett be a Mercedes

2016.03.22

Aktuális

A karosszériaüzem építését az indokolja, hogy világszerte jelentős a kereslet a Mercedes-Benz kompaktautói iránt, ezek eladása tavaly 25 százalékkal nőtt. A német autógyártó eddigi beruházásai több mint 1,3 milliárd euróra nőnek a kecskeméti gyárban. A Mercedes közel 4000 munkavállalót foglalkoztat hazánkban, valamint 32 magyarországi székhelyű beszállítóval dolgozik.

Magyarország főszerepre pályázik az elektromos autók gyártásában

2016.03.08

Gazdaság

Az amerikai Tesla hamarosan elkezdi az olcsóbb elektromos autók tömeggyártását, ehhez Közép-Európában tervez gyártóüzemet létesíteni. Szlovákia mellett hazánk is versenyben van a beruházásért, ami óriási lökést adhatna az elektromos autózásnak.

Zöldmezős és kapacitásbővítő beruházás hoz tízmilliárdot Kecskemétre

2016.02.27

Mi épül?

Két újabb német autóipari beruházás kezdődik Kecskeméten, összesen 10 milliárd forint értékben. A kormány emellett jelentős energetikai és úthálózati fejlesztéseket indít Kecskeméten és térségében a Mercedes energiaellátásának és elérhetőségének javítására. Az útépítési program több milliárd forint, az energetikai fejlesztés több százmillió forint nagyságrendű.

Egymilliárdos beruházás a Tatabánya-Környe Ipari Parkban

2015.12.18

Aktuális

Hatezer négyzetméteres raktárcsarnokot épít közel egymilliárd forintos zöld mezős beruházás keretében a Trans-Sped Cégcsoport a Tatabánya-Környe Ipari Parkban - jelentették be egy csütörtöki sajtótájékoztatón, Tatabányán.

Zöld energiával működő BMW-szalont épít a Market

2016.05.06

Energetika

Csaknem 3 milliárd forintból hoz létre környezettudatos BMW-szalont a Wallis Motor Pest Kft. a fővárosban. A közép-európai régióban egyedülálló méretű és kialakítású szalon születik.

Összesen 185 milliárdos lesz a Mercedes kecskeméti beruházása

2016.04.29

Aktuális

Közel 100 ezer négyzetméteres csúcstechnológiával felszerelt új karosszériaüzem épül Kecskeméten. Emellett a már meglévő üzemekben is fejlesztések történnek, bővül a kapacitás, többek közt önjáró robotok épülnek be a gyártásba. A Mercedes projektje közel megduplázza az idén eddig bejelentett beruházások összegét.

Ötmilliárdos beruházással duplázza kapacitását a magyar öntöde

2016.04.18

Mi épül?

Az autóalkatrészeket gyártó CSABACast a Heves megyei Apcon épít 15 ezer négyzetméteres új üzemet.

Munkaerőhiány? Tudatos márkaépítés és növekvő bér a jó válasz!

2016.04.08

Gazdaság

Nem csak az építőipart fenyegeti a munkaerőhiány, az összes szektor aggódhat egy felmérés alapján. A magyar munkavállalóknak a győri Audi és a kecskeméti Mercedes a legvonzóbb, de a számukra legfontosabb tulajdonságokban ezek a munkahelyek sem jeleskednek.

Elektromos autókhoz gyártana akkumulátorokat a Samsung Gödön

2016.03.24

Mi épül?

Egybehangzó lapértesülések szólnak a beruházás terveiről, mely még az idén elkezdődhet a Pest megyei településen. A Samsung egy használaton kívüli 322 ezer négyzetméteres üzemét alakítaná át, melyben korábban plazmatévékhez gyártott képcsöveket.

Közel tízmilliárdot hoz két autóipari beruházás

2016.03.21

Mi épül?

A két kínai cég egyike kapacitást bővít, a másik zöldmezős beruházást hajt végre Magyarországon. Mindkét projekt a Nyugat-Dunántúlon valósul meg, összesen 600 új munkahelyet teremtve.

Rekordszámú projektről tárgyal a befektetési ügynökség

2016.03.08

Mi épül?

Két év alatt mintegy 1,6 milliárd euró (494 milliárd forint) áramlott a hazai autóiparba, a szektorban 8000 új munkahely jött létre. Magyarország nemcsak összeszerelő üzemként működik, egyre nagyobb szerepet kap a kutatás-fejlesztés, az innováció, valamint az autóipari beszállítással foglalkozó kkv-k becsatolása az értékláncba - derült ki a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnökének beszámolójából.

Jászfényszarun épít gyárat a Thyssenkrupp egy 30 milliárdos fejlesztéssel

2016.02.23

Mi épül?

A német tulajdonú cég által gyártott elektronikus kormányrendszerek közt olyan magyar fejlesztés is van, ami fél liter benzint takarít meg 100 kilométerenként. A félezer új munkahelyet teremtő projektet a magyar kormány 10,6 milliárd forintos támogatásban részesíti magas hozzáadott értéke miatt. A magyarországi autóipar termelési értéke 17 százalékkal nőtt két év alatt.