2024.06.20, Csütörtök

autóipar

Elektromos autókhoz gyártana akkumulátorokat a Samsung Gödön

2016.03.24

Mi épül?

Egybehangzó lapértesülések szólnak a beruházás terveiről, mely még az idén elkezdődhet a Pest megyei településen. A Samsung egy használaton kívüli 322 ezer négyzetméteres üzemét alakítaná át, melyben korábban plazmatévékhez gyártott képcsöveket.

Közel tízmilliárdot hoz két autóipari beruházás

2016.03.21

Mi épül?

A két kínai cég egyike kapacitást bővít, a másik zöldmezős beruházást hajt végre Magyarországon. Mindkét projekt a Nyugat-Dunántúlon valósul meg, összesen 600 új munkahelyet teremtve.

Rekordszámú projektről tárgyal a befektetési ügynökség

2016.03.08

Mi épül?

Két év alatt mintegy 1,6 milliárd euró (494 milliárd forint) áramlott a hazai autóiparba, a szektorban 8000 új munkahely jött létre. Magyarország nemcsak összeszerelő üzemként működik, egyre nagyobb szerepet kap a kutatás-fejlesztés, az innováció, valamint az autóipari beszállítással foglalkozó kkv-k becsatolása az értékláncba - derült ki a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnökének beszámolójából.

Jászfényszarun épít gyárat a Thyssenkrupp egy 30 milliárdos fejlesztéssel

2016.02.23

Mi épül?

A német tulajdonú cég által gyártott elektronikus kormányrendszerek közt olyan magyar fejlesztés is van, ami fél liter benzint takarít meg 100 kilométerenként. A félezer új munkahelyet teremtő projektet a magyar kormány 10,6 milliárd forintos támogatásban részesíti magas hozzáadott értéke miatt. A magyarországi autóipar termelési értéke 17 százalékkal nőtt két év alatt.

77 milliárdos kecskeméti beruházást jelentett be a Mercedes

2016.03.22

Aktuális

A karosszériaüzem építését az indokolja, hogy világszerte jelentős a kereslet a Mercedes-Benz kompaktautói iránt, ezek eladása tavaly 25 százalékkal nőtt. A német autógyártó eddigi beruházásai több mint 1,3 milliárd euróra nőnek a kecskeméti gyárban. A Mercedes közel 4000 munkavállalót foglalkoztat hazánkban, valamint 32 magyarországi székhelyű beszállítóval dolgozik.

Magyarország főszerepre pályázik az elektromos autók gyártásában

2016.03.08

Gazdaság

Az amerikai Tesla hamarosan elkezdi az olcsóbb elektromos autók tömeggyártását, ehhez Közép-Európában tervez gyártóüzemet létesíteni. Szlovákia mellett hazánk is versenyben van a beruházásért, ami óriási lökést adhatna az elektromos autózásnak.

Zöldmezős és kapacitásbővítő beruházás hoz tízmilliárdot Kecskemétre

2016.02.27

Mi épül?

Két újabb német autóipari beruházás kezdődik Kecskeméten, összesen 10 milliárd forint értékben. A kormány emellett jelentős energetikai és úthálózati fejlesztéseket indít Kecskeméten és térségében a Mercedes energiaellátásának és elérhetőségének javítására. Az útépítési program több milliárd forint, az energetikai fejlesztés több százmillió forint nagyságrendű.

Egymilliárdos beruházás a Tatabánya-Környe Ipari Parkban

2015.12.18

Aktuális

Hatezer négyzetméteres raktárcsarnokot épít közel egymilliárd forintos zöld mezős beruházás keretében a Trans-Sped Cégcsoport a Tatabánya-Környe Ipari Parkban - jelentették be egy csütörtöki sajtótájékoztatón, Tatabányán.