2020.12.05, Szombat

Aktuális

Átadták Somogyváron a Szent László Nemzeti Emlékhely új látogatóközpontját

2015.12.09

A Szent László király által 900 éve alapított bencés apátság romjainak szomszédságában avatták fel szerdán Somogyváron, a nemzeti emlékhellyé nyilvánított Kupavárhegynél kialakított látogatóközpontot.

Testnevelési Egyetem: Európában egyedülálló oktatási központ épül

2015.12.07

A leégett csarnokot nyolcemeletes multifunkcionális sportcsarnok pótolja, és egy 50 méteres fedett uszoda is felépül. A Testnevelési Egyetem 30 milliárd forintból újul meg 2018 őszére, jelenlegi területe kiegészül a Csörsz utcai sportteleppel, illetve a Sportkórház épületeivel, miután utóbbit elköltöztetik.

Egymilliárd forintos fejlesztés fejeződött be a jászberényi kórházban

2015.12.05

Egymilliárd forintos fejlesztés fejeződött be a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban, az európai uniós támogatásból megvalósult beruházásnak köszönhetően több mint százezer ember kaphat magasabb szintű egészségügyi ellátást a térségben - közölte az intézet megbízott főigazgatója pénteken az MTI-vel.

Bérházépítési programot javasol a szakma a kormánynak

2015.11.30

Korábban alapítanának családot, és nagyobb arányban képzelnék el Magyarországon a jövőjüket a fiatalok, ha lennének megfizethető, minőségi bérlakások - derül ki egy egyetemisták körében készített felmérésből. A kutatást végző Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara az eredményekre hivatkozva bérházépítési program kidolgozását javasolja a kormánynak. 

Tízmilliárdos klímavédelmi beruházás Győr mellett

2015.11.24

Magyarország második legnagyobb kapacitású geotermikus energiaellátó-központját adták át a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben. A kitermelt hőenergia az Audi Hungária Motor Kft. hőellátásának 60 százalékát biztosítja, emellett 24 ezer távhővel ellátott megyeszékhelyi lakást fűt. Az Audi és a győri távhőszolgáltató által megvásárolt energiával 50 ezer tonna szén-dioxiddal kevesebb kerül a levegőbe évente.

Nyolcszázmilliós fejlesztés fejeződött be a karcagi kórházban

2015.11.23

Befejeződött a rehabilitációs szolgáltatás fejlesztése a karcagi Kátai Gábor Kórházban, a beruházás az Észak-alföldi Regionális Operatív Program (ÉAOP) keretében elnyert több mint 806 millió forintos támogatásból valósult meg - közölte az intézmény az MTI-vel.

Megújult a Nemzeti Sportcsarnok, háromszor több magyar sportol

2015.11.20

Pénteken átadták az átalakított, felújított Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokot. A 210 milliós beruházásnak köszönhetően a legjobb vívóink több mint 3000 négyzetméteren és 35 páston készülhetnek. A rendezvényen elhangzott, a legutóbbi hat év alatt ötről tizenöt százalékra nőtt a hetente sportoló magyarok száma.

Így pörgetheti be az áfacsökkentés a lakásépítéseket

2015.11.11

A kormány az utóbbi napokban többször is meglebegtette az új lakások áfájának csökkentését, a lehetséges hatásnak járt utána a 24.hu. A válaszok alapján az évi 2000 lakás helyett 5-8000 lakás épülhetne, mivel az igény megvan az új ingatlanokra, csak az árak nem elérhetőek.

Utcáról lakásba? Van rá mód!

2015.11.10

Lakásból az utcára, manapság ez a megszokott irány, de a több ezer üresen álló ingatlanra támaszkodva az ellenkezője is megvalósulhat. A „Kunyhóból lakásba” projektet egy egyesület, a kispesti önkormányzat segítsége és a csatlakozó önkéntesek munkája működteti.

Átadták a felújított római katolikus templomot Nagykállóban

2015.10.25

Befejeződött a római katolikus templom felújítása a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban. A 90 millió forintos beruházást az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkára adta át szombaton.

Több mint 3,5 milliárd forintból megújult a Csepeli Szabadkikötő

2015.10.15

Több mint 3,5 milliárd forintból megújult az állami tulajdonú Csepeli Szabadkikötő, műszaki színvonala jelentősen emelkedett, amelynek eredményeként további termelő és logisztikai cégek települhetnek be - hangzott el a kikötőfejlesztési program szerdai zárórendezvényén.

Vizes vb 2017 - Fürjes: gőzerővel folyik a munka a Dagálynál

2015.10.13

A héten már a második 27 méteres saroktorony is elkészül a 2017-es vizes világbajnokság központi létesítményéhez, a Dagály úszóarénához, melynek munkálatai öt hónapja kezdődtek, s mindenben a tervek szerint haladnak.

Napelemeket szereltek a győri kórházra

2015.10.10

Európai uniós forrásból napelemeket szereltek a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház tetejére. A pénteki átadáson az intézmény főigazgató főorvosa azt mondta, a beruházással évente 11,5 millió forintot takarítanak meg.

Megnyílt az Országház Kőtára

2015.10.05

A Kossuth tér északi oldalán helyreállított egykori szellőzőalagútban nyílt meg hétfőn az Országház Kőtára, amely a Parlament felújításakor az épületről lekerült homlokzatdarabokat és a tér történetét mutatja be a látogatóknak. A 40 millió téglából épített Országházra elhelyezett több mint félmillió burkolókő kétharmada cserélődött ki az épület átadása óta.

Kívül-belül megújult a szegedi dóm

2015.09.28

2,1 milliárd forintos uniós és hazai forrásból megújult Szeged ikonikus jelképe, a dóm. A helyiek és a turisták nagy örömére nemcsak megszépült, hanem új terekkel és funkciókkal is bővültek a dóm egyes részei, sőt eddig lezárt terek váltak látogathatóvá, 21. századi módon bemutathatóvá, bejárhatóvá.

Átadták Tiszafüred felújított főterét

2015.12.08

Több mint 7,7 milliárd forintos fejlesztés fejeződött be a szolnoki Hetényi-kórházban

2015.12.07

Több mint 7,7 milliárd forintos fejlesztés fejeződött be a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben, az európai uniós támogatás mértéke 90 százalékos volt, a 10 százalékos önerőt az állam biztosította.

Újra beindul a hejőcsabai cementgyártás

2015.12.04

Megkapta a környezethasználati engedélyt a hejőcsabai cementgyár, mely a jövőben évente 1,8 millió tonna cementet állít elő, és csaknem 350 embert foglalkoztat majd. A korábbi működtető, a svájci Holcim konszern 2011-ben zárta be a gyárat, a Magyar Cement Kft. jogutódja, a HCM Kft. indítja újra a termelést.

A Market Építő Zrt. nívódíjat nyert a Fradi új stadionjával

2015.11.25

A Lakásvásár Médiacsoport különdíjában részesült a Market Építő Zrt., amely a Ferencváros labdarúgócsapatának stadionjával, a Groupama Arénával nevezett a Magyar Ingatlanszakmai Egyesület (a FIABCI Magyar Tagozata) által kiírt Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton.

Átadták a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium felújított könyvtárát

2015.11.23

A könyvtár közösségi élményt ad, a könyveket forgató emberek pedig közösséget alkotnak - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium felújított könyvtárának pénteki átadóünnepségén.

Le a kalappal a kínai útépítők előtt

2015.11.22

Újabb tendert nyert a ZÁÉV, egész évre kinyithat a Palatinus-strand

2015.11.18

A Palatinus 2015 Konzorcium nyerte a Palatinus strandfürdő műemléki rekonstrukciójára, felújítására és átalakítására kiírt hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést. A beruházás fő célja a főépület átfogó felújítása és funkcióbővítése, az átalakítások után a margitszigeti strand egész évben nyitva állhat.

Teljesen megújult Kecskemét belvárosa

2015.11.11

Teljesen megújult Kecskemét belvárosa, a „Szabadság tér és környezetének funkcióbővítő városrehabilitációja” című projektnek köszönhetően. A fejlesztésre a város mintegy 738,93 millió forint uniós és hazai támogatást nyert.

Energiafelhasználást optimalizáló rendszert fejlesztett az Opticon

2015.10.25

Energiafelhasználást optimalizáló rendszert fejlesztett ki nagyfogyasztók részére a magyar Opticon Telekommunikációs Hálózati Szolgáltató Kft., amelyhez mintegy 350 millió forint uniós támogatást kapott - közölte a cég az MTI-vel.

Új múzeumot és tematikus sétautat avattak Hévízen

2015.10.25

Csaknem 760 millió forint felhasználásával gasztronómiai elemekkel kiegészített tematikus sétautat és új múzeumot is avattak csütörtökön Hévízen a két éven át tartó, Korok és borok címet viselő projekt zárásaként.

Csoportos létszámleépítést jelentett be a Közgép

2015.10.13

Csoportos létszámleépítést jelentett be a Közégp Zrt. az illetékes munkaügyi központnál, a társaság az építőipari beruházásállományának drasztikus visszaesése miatt 350 dolgozójától válik meg - közölte a cég kedden az MTI-vel.

Megalakult az ÉVOSZ Magasépítési Tagozata

2015.10.10

Megalakult az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) új, tizedik tagozata, a Magasépítési Tagozat.

Megújulhat a Batthány-Geist-kastély Kondoroson

2015.10.07

Több mint egymilliárd forintból az elkövetkező években felújítják a Kondoros külterületén található Batthány-Geist-kastélyt - jelentette be a Miniszterelnökség államtitkára kedden a helyszínen.

Gazdag programkínálat a megújult szombathelyi AGORA Művelődési és Sportházban

2015.09.29

Minden korosztály számára bőségesen kínálnak élményeket a több mint 700 millió forintos beruházással felújított szombathelyi AGORA Művelődési és Sportházban (MSH), melynek ünnepélyes megnyitóját október 3-án tartják egy gálaműsor keretében - hangzott el az AGORA programismertető sajtótájékoztatóján kedden.

Letették a mosonmagyaróvári sportcsarnok alapkövét

2015.09.19

Közel 1,8 milliárd forintból épül sportcsarnok Mosonmagyaróváron - mondta a város polgármestere a komplexum szerdán tartott alapkőletétele után az MTI-nek.